صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۵ - ۲۰ دی ۱۴۰۱
قدسی‌پور در گفت‌وگو با آنا:

بودجه دولتی پژوهش در برنامه هفتم توسعه گره‌گشا نیست 

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: بودجه پژوهشی دولت در برنامه هفتم توسعه نمی‌تواند خیلی گره‌گشا باشد و به صورت عملیاتی عمل کند.  
کد خبر : 824620

حسن قدسی پور رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا درباره وضعیت فعالیت‌های پژوهشی کشور گفت: پژوهش پایه و اساس توسعه همه کشورهاست؛ چرا که در پژوهش با تامل و اندیشه به فکر رشد همه جانبه جامعه هستیم و اگر برای بهبود وضع موجود فکر نکنیم هیچ موقع پیشرفت نمی‌کنیم. 

وی با اشاره به سهم بودجه پژوهش در برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: بودجه دولتی در برنامه هفتم توسعه ویژه فعالیت‌های پژوهشی خیلی نمی‌تواند گشایش اساسی ایجاد کرده و عملیاتی شود و باید دستگاه‌ها بر اساس نیاز و تکنولوژی خود با دانشگاه‌ها ارتباط برقرار کرده تا آموزش عالی در آن راستا حرکت کند.

قدسی پور درباره تاثیر آموزش فعالیت‌های پژوهشی در مدارس به دانش آموزان برای رشد کشور گفت: وظایف مدارس در تعریف آموزش و پرورش این است که روحیه تحقیق و تفکر را در دانش آموزان زنده و شکوفا کرده و پرسش‌گری و خلاقیت را در آن‌ها تقویت کنند، اما در دانشگاه‌ها تحقیقات روی نیاز‌های اساسی و مسائل خاص مردم جهت بهبود زندگی روزمره مردم است. 

** تحقق تربیت پژوهشگر خستگی ناپذیر در آموزش و پرورش 

وی با بیان اینکه تربیت پژوهشگر خستگی ناپذیر در آموزش و پرورش پایه ریزی می‌شود، تاکید کرد: زمینه‌های عملیاتی در دانشگاه‌ها به دانشجویان جهت فعالیت‌های پژوهشی انجام می‌شود.

** راه اندازی کمیته ناظر بر وضعیت فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه 

قدسی پور با اشاره به تخلفات پژوهشی دانشگاه‌ها و کمیته ناظر بر این وضعیت اظهار کرد: کمیته مفصلی برلی رسیدگی به تخلفات پژوهشی دانشگاه‌ها داریم که به شیوه قوی وضعیت‌ها را بررسی می‌کنند و در صورت بروز اختلافات یا مشاهده گزارشات حتما به آن‌ها رسیدگی می‌شود، این کمیته چند کارشناس مسائل حقوقی و پژوهشی دارد که بر اساس آئین نامه خاص فعالیت خود را پیش می‌برند. 

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: از آنجایی که دانشگاه امیرکبیر دارای نخبگان با استعداد، توانمند و علاقه‌مندان است؛ بنابراین تمرکز ما روی فعالیت‌های پژوهشی جدید، منحصر به فرد و غیر تکراری است. 

قدسی پور اضافه کرد: البته این موضوع به این معنا نیست که اصلا گزارش خلاف نداشته باشیم، بلکه اگر تخلف غیر قانونی روی دهد کمیته ناظر نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و بررسی‌های لازم صورت می‌گیرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر