صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مرور یک خاطره از سردار دل‌ها در سومین سالگرد عروجش؛

«۲۳نفر»، اثری سینمایی که با نام حاج قاسم سلیمانی گره خورد +فیلم

نام فیلم سینمایی «۲۳ نفر» با نام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و خاطره یک دیدار ماندگار در پشت صحنه این فیلم گره خورده است.
کد خبر : 823613

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری آنا، سه سال از شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی می‌گذرد و داغ فراق این سرباز رشید نظام و قهرمان دیروز و امروز جبهه‌های مبارزه با استکبار همچنان برای ملت ایران تازه است. داغی همراه با اندوه و اندوهی که با نفرت از اقدام تروریستی دولت جنایت‌پیشه ایالات متحده آمریکا ترکیب شده است.

دراین سال‌ها افراد زیادی از دوستان، همرزمان و اقشار گوناگونی از مردم که توفیق معاشرت با این شهید بزرگوار را داشته‌اند، خاطره شیرین و غرورآفرین این دیدار را بیان کرده و آثار مکتوب و تصویری فراوانی نیز در همین ارتباط تولید شده است.

سردار سلیمانی اگرچه مرد میدان و شیر بیشه‌های نبرد با بدخواهان اسلام و ایران بود، اما فراتر از این جایگاه نظامی، ارتباطی مداوم و عمیق با اهالی فرهنگ و هنر نیز داشت. در همین خاطرات متعدد می‌توان نمونه‌هایی از این علاقه و توجه این شهید بزرگوار به فرهنگ و هنر و تأثیر آن در پیشبرد اهداف انقلاب را نیز جستجو کرد.

شاید آخرین خاطره‌ای که اهالی هنر از سردار سلیمانی داشته باشند به حدود ۱۵ ماه پیش از شهادت ایشان بازگردد. زمانی که در صبح جمعه سیزدهم مهرماه سال ۱۳۹۷، فیلم سینمایی«۲۳نفر» به کارگردانی مهدی جعفری و تهیه‌کنندگی مجتبی فرآورده با حضور سردار سلیمانی در حومه تهران کلید خورد.

در این روز، شهید سپهبد سلیمانی در کنار بازیگران نوجوان و عوامل فیلم که به شدت از حضور او غافلگیر و خوشحال شده بودند، ضبط اولین صحنه‌های فیلم را به نظاره نشست. در حاشیه این دیدار که در فضایی صمیمی برگزار شد، عوامل فیلم و از جمله بازیگران نوجوان آن با اشتیاق فراوان به صحبت با سردار سلیمانی پرداختند و با او عکس یادگاری گرفتند.


«۲۳نفر» روایت گروهی از رزمندگان نوجوان ایرانی است که در جریان جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۱ به اسارت نیرو‌های عراقی درآمدند.

فیلم ۲۳ نفر که محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است،  نخستین بار بهمن ماه سال ۱۳۹۷ و در جریان سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. این فیلم در ۶ رشته بهترین صدابرداری، طراحی صحنه، جلوه‌های ویژه میدانی، جلوه‌های ویژه بصری، چهره‌پردازی و بهترین فیلم از نگاه ملی نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد که درنهایت توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی را از آن خود کند.

** پیش‌بینی سردار از فرجام رزمندگان نوجوان

احمد یوسف‌زاده نویسنده کتاب «آن ۲۳ نفر» که منبع اولیه تهیه این فیلم سینمایی بوده است در گفتگویی رسانه‌ای  گفته بود: سردار سلیمانی  به قدری مشتاق ساخت این فیلم بودند که در اولین روز فیلمبرداری سرزده در محل فیلمبرداری حاضر شد و جزء معدود دفعاتی بود که در پشت صحنه فیلمی حاضر شده بود و با ۲۳ نفر اصلی و ۲۳ نفر نوجوانانی که نقش آن‌ها را بازی می‌کردند به گفتگو پرداختند و با حضورشان روز فراموش نشدنی برای همه عوامل رقم زدند.


یوسف‌زاده که خود یکی از ۲۳ نوجوان آزاده این ماجرا است همچنین گفته بود: سردار سلیمانی در ماجرای واقعی ۲۳ نفر در دوران دفاع مقدس درزمان اعزام ۲۳ نفر از نوجوانانی که سن کمی داشتند از صف جدا کرد و گفت شما اگر به عملیات بروید اسیر خواهید شد و نیرو‌های بعثی از شما می‌خواهند تا بگوئید به زور به جبهه فرستاده شده‌اید، اما تعدادی از ما با ترفند‌های مختلف خود را به اهواز رساندیم و در عملیات دقیقاً پیش‌بینی سردار سلیمانی تحقق یافت.

نویسنده کتاب «آن ۲۳ نفر» عنوان کرد: پس از اسارت در زندان استخبارات عراق شکنجه شدیم و از ما خواستند تا طی مصاحبه‌ای ضمن بیان سن خود اعلام کنیم تا با زور به جبهه فرستاده شده‌ایم و ما نیز طبق ذهنیتی که از پیش‌بینی سردار سلیمانی داشتیم هیچکدام چنین مصاحبه‌ای انجام ندادیم.

** حسرت بازیگر«۲۳ نفر» از دیداری که رقم نخورد

سعید آلبوعبادی، بازیگر فیلم «۲۳ نفر»  که در این فیلم ایفاگر نقش «ملاصالح قاری» بود نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره این اتافق گفته بود: من آن روز هتل بودم و دیرتر به صحنه فیلمبرداری رسیدم و اصلاً خبر از حضور ایشان نداشتم. یکی از بزرگترین حسرت‌هایم ندیدن اوست. وقتی رسیدم و متوجه ماجرا شدم، دقیاقی مات و مبهوت  مانده بودم چون خبر نداشتم که ایشان آمده‌اند.  همواره حسرت ندیدن این قهرمان را خواهم خورد و هیچ وقت نمی‌توانم این موضوع را فراموش کنم. من او را خیلی دوست دارم چون قهرمان من است. لحظه‌ای که   خبر شهادت ایشان را شنیدم از سخت‌ترین لحظات  لحظات زندگی من بود.

این دیدار خاطره انگیز و البته  بخش‌های دیگری ازپشت صحنه این فیلم سینمایی، بعد‌ها محور مستندی ۳۰ دقیقه‌ای با عنوان «آن روز» شد که  توسط میکائیل دیانی در سازمان اوج تولید و منتشر گردید.

حالا سه سال پس از شهادت سردار دل، دلگیر و با چشمانی اشک‌بار خاطره حضور این شهید بزرگوار در تولید یک پروژه سینمایی را مرور می‌کنیم و به روح بلند او که در جوار همرزمان شهیدش آرام گرفته درود می‌فرستیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر