تغییرات کاربری و گسترش ساخت و سازهای شهرستان تازه تاسیس در تهران بررسی شد
علی سعادت زاده-- به گزارش خبرنگار حوزه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، بهارستان، شهرستانی تازه تاسیس در جنوب غرب استان تهران است که از سال ۱۳۸۹ با ترکیب بخشهای گلستان و بوستان از شهرستان رباط کریم مستقل شد. این شهرستان از سمت شمال با شهرستان شهریار، از سمت جنوب و جنوب غربی با شهرستان رباط کریم و از شرق با شهرستان اسلامشهر هم مرز است. بهارستان، به عنوان یکی از پرتراکمترین شهرستانهای کشور در وسعتی کمتر از ۱۰۰ کیلومتر مربع و با ارتفاع ۱۰۵۰ متر از سطح دریا، با محوریت ۳ شهر گلستان، نسیم شهر و صالحیه و روستاهای همدانک، اورین، امامزاده باقر (ع) قرار دارد.
همچنین این شهرستان در حد فاصل سه بزرگراه اصلی کشور یعنی بزرگراه ساوه، بزگراه قم وجاده قدیم ساوه قرارگرفته وخط راه آهن جنوب کشور نیز از این شهرستان عبور میکند. با توجه به موقعیت جغرافیایی، به علت کاهش ارتفاع و مجاورت با مناطق کویری شهرستان رباط کریم، تحت تأثیر آب و هوای نیمه بیابانی قرار گرفته و از اقلیم نیمه بیابانی برخوردار است.
**گذرگاه اقوام ایران زمین در جنوب غرب تهران
این شهرستان با توجه به جمع شدن مهاجران از همه نقاط کشور، آداب و رسوم شهرهای مختلف کشور را در خود جای داده است. به طوری که اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان تهران، بهارستان را به عنوان «گذرگاه اقوام ایران زمین» نامگذاری کرده است. وجود امامزاده ابوطالب (ع)، امامزاده باقر (ع)، امامزاده حسن (ع) و همچنین خانه تاریخی آدران، تپه قلعه حصارک، قلعه تپه باستانی میمنت آباد، محوطه باستانی تپه گلستان، درخت کهنسال وجه آباد و صنایع دستی همچون گلیم، فرش گلیم، آثار چوبی منبت و معرق، آثار شیشه و بلور نقاشی، مشبک چوب، سفال و جواهر و زینت آلات سنتی حاکی از موقعیت مسکونی و اجتماعی این منطقه در دوران اسلامی است. تاکنون بیش از ۳۰ اثر تاریخی، فرهنگی و مذهبی در شهرستان بهارستان شناسایی شده که از این میان ۱۰ اثر در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
بیشتر بخوانید:
تغییرات کاربری باغها و پوششهای گیاهی منطقه یک تهران بررسی شد
روند تخریب پوشش گیاهی پارک جنگلی غرب پایتخت بررسی شد
در این راستا با استفاده از قابلیتهای فناوری سنجش از دور به پایش ماهوارهای تغییرات کاربری و گسترش ساخت و سازها در شهرستان تازه تاسیس بهارستان واقع در استان تهران پرداخته شده است.
انتهای پیام/