صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۶ - ۰۳ دی ۱۴۰۱
رئیس دانشگاه آزاد سیستان و بلوچستان تأکید کرد؛

لزوم سرمایه‌گذاری در حوزه فرهنگ با پژوهش فرهنگی

مسعود اکبری‌زاده تأکید کرد: در حوزه فرهنگ باید از طریق پژوهش فرهنگی سرمایه‌گذاری کرد؛ چراکه اگر در این حوزه پژوهشی صورت نگیرد، اخلاقیات از فرهنگ اصیل خارج می‌شود.
کد خبر : 821950

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از زاهدان، مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان و دانشجویان فعال در عرصه پژوهش به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان برگزار شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان در این نشست اظهار کرد: پژوهش عرصه‌ای به بلندای زمین و آسمان دارد که خداوند می فرماید: «قل انظرو ما ذا فی السموات و الارض و ما تغنی الایات و النذر  عن قوم لایومنون.»، یعنی خداوند متعال در دین مبین اسلام اهمیت ویژه‌ای به مسئله تحقیق و پژوهش قائل شده است.

مسعود اکبری‌زاده افزود: دانشگاه‌ها اگر پژوهش و امور فرهنگی را از دستور کار خود خارج کنند با دو آسیب بزرگ مواجه می‌شوند و این دو آسیب جامعه را هم به مخاطره می‌اندازد، نخست اینکه دانشگاه بدون پژوهش یعنی یک مرکز بدون دانش، در حوزه آموزش وقتی به ارتقاء و سطح کیفی مناسب و قابل شأن دانشگاه می‌رسیم که در حوزه پژوهش تمام و کمال سرمایه‌گذاری کرده باشیم، به قول حافظ: «هرکسی آن درود عاقبت کار که کشت.»

 

وی متذکر شد: در حوزه فرهنگ باید از طریق پژوهش فرهنگی سرمایه‌گذاری کرد و اگر در این حوزه هم پژوهشی صورت نگیرد، اخلاقیات از فرهنگ اصیل خارج می‌شود، بنابراین امر پژوهش و فرهنگ پایه و اساس یک محیط دانشگاهی است و نمی‌شود به سادگی از آن گذشت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان با تأسی از بیانات امیرالمومنین حضرت علی علیه‌السلام ادامه داد: حضرت علی علیه‌السلام اگر از اندیشه والایی برخوردار نبودند و دیدگاهی بلند نسبت به زمانه خود نداشتند نه نهج‌البلاغه را داشتیم و نه این جمله را که فرمودند: «بدون تلاش و تحقیق هیچ جامعه‌ای به پیشرفت نمی‌رسد.»

**فعالیت‌های بهینه در واحد زاهدان قابل توجه است

مدیرکل امور پژوهشی معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی هم در این مراسم گفت: اگر ۱۰ سال گذشته را با امروز در سیستان و بلوچستان مقایسه کنیم متوجه پیشرفت‌های سریع استان و دانشگاه‌ها می‌شویم و برای ما مشخص می‌شود که چرا دشمنان خارج از مرز اینقدر هزینه می‌دهند که بتوانند از این سرمایه علمی عظیمی که در جامعه علمی کشور در حال شکوفایی و تعالی است به نحوی با تعارض درونی جلوگیری کنند.

فاطمه حمیدی‌فر در بخشی دیگر از سخنان خود بیان کرد: براساس گزارش رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان فعالیت‌های بهینه و هم‌افزایی در واحد زاهدان واقعاً قابل توجه است.

وی توضیح داد: در جامعه جهانی وارد قلمروی انقلاب علمی یا انقلاب صنعتی پنجم شده‌ایم و در این انقلاب صحبت و محور در مورد انسان، تاب‌آوری و پایداری بوده و از قرن ۲۰۲۰ جریانات فناوری همگرا را داشته‌ایم، یعنی حوزه بایاتکنولوژی و فناوری و حوزه‌های متفاوت همگرا کنار هم قرار گرفته‌اند تا بتوانند جریان فکری انسانی را  در حوزه شناختی تحت تأثیر قرار دهند.

مدیرکل امور پژوهشی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: جامعه در حال تغییراتی است که ما در مقام جامعه دانشگاهی تلاش درست و مؤثری را در حوزه‌های ارتقای فکر، خودباوری، تعهد به ارزش‌ها و فرهنگ و ادیان الهی نداشته‌ایم.

حمیدی‌فر عنوان کرد: مقام معظم رهبری و امام خمینی(ره) مرکز تحولات جامعه را دانشگاه دانستند، دانشگاه یکی از مراکزی است که تربیت قوه عاقله کشور را  به عهده گرفته است و تعلیم و ارتقای فرآیند علمی وظیفه تربیت و شکوفایی ارزش‌ها، تعهد به نظام و تعهد به مسائل اخلاقی، ایمان اعتقادی افراد به‌عنوان ذی‌نفعان دانشگاه برعهده دانشگاه است.

وی ادامه داد: فقدان حکمرانی تعلیم و تربیت در نظام دانشگاهی مشهود است، یعنی از منظر بینشی، ارزش‌ها و اعتقادات، از نظر دانش نافع، اثرگذار و دانشی که بتواند مشکلات سرزمینی، اقلیمی، آمایشی منطقه و کشور، خلقیات و اخلاقیات، از نظر کنشی یعنی اقدامات و فعالیت‌هایی که یک شهروند دانشگاهی در شأنیت استاد، کارمند و دانشجو باید انجام دهد کم گذاشته‌ایم.

مدیرکل امور پژوهشی معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی تبیین کرد: اگر واقع‌بینانه عصبیت‌هایی را می‌بینیم باید متوجه شویم که در بخشی از حکمرانی تعلیم و تربیت ما نقش‌آفرینی‌ای را که برای پرورش قوه عاقله در سطح دانشجویان باید انجام شود صورت نگرفته است، بنابراین باید با هم‌اندیشی بیشتر و همفکری افزون‌تر آسیب‌های اجتماعی را که هم‌ریشه‌های درونی و هم برون‌مرزی دارند شناسایی کنیم تا براساس آن بتوانیم راه‌حلی پیدا کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر