صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس انجمن آموزش عالی در گفت‌وگو با آنا:

مهاجرت نخبگان به خودی خود امر منفی نیست

رئیس انجمن آموزش عالی ایران گفت: مهاجرت نخبگان به خودی خود امر منفی نبوده و ماهیت جهان علم شمولی است و مرز خاصی برایش متصور نیست.
کد خبر : 821780

ابراهیم صالحی عمران، رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، درباره مهاجرت نخبگان گفت: مهاجرت نخبگان به خودی خود امر منفی نیست؛ چراکه ماهیت جهان علم شمولی است و مرز خاصی برایش متصور نیست.

وی افزود: گردش نخبگان هم امر طبیعی به شمار می‌رود؛ چرا که همه باهم در ارتباط و برای توسعه علم و دانش تلاش می‌کنیم، ولی اگر رفت نخبگان یک طرفه باشد و منابع انسانی متخصص یک کشور به سایر کشور‌ها کوچ کنند و برگشتی در میان نباشد ایجاد مسئله می‌کند! 

صالحی عمران تصریح کرد: دو نوع عوامل رانشی یا دافعه‌های داخلی و عوامل کششی یا جاذبه‌های خارجی در این جاده یک طرفه خروج نخبگان کشور دخیل هستند. به صورت مثال وقتی یک متخصص علمی فضای مناسبی را برای کاربرد ایده و توانش در داخل کشور نمی‌بیند (دانشی که برای فهم و یادگیری سال‌ها زحمت کشید و به قیمت از دست دادن سال‌های جوانی اش آن را کسب کرده) طبیعی است که برای شکوفایی استعدادهایش به دنبال محیطی بهتر خواهد بود. 

رئیس انجمن آموزش عالی ایران مطرح کرد: ترکیبی از مسائل اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی همراه با دو بعد دافعه‌های داخلی و جاذبه‌های خارجی را باید برای تحلیل این موضوع در نظر گرفت. 

وی تصریح کرد: منابع انسانی و جوانان تحصیل کرده کشورمان اصلی‌ترین سرمایه‌های انسانی کشور هستند و دولت‌ها برای حفظ و نگهداری آن‌ها و حتی رشد آن‌ها باید تلاش کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر