صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۷ - ۱۷ دی ۱۴۰۱
یک پژوهشگر برتر در گفت‌‌وگو با آنا مطرح کرد؛

جای خالی آزمایشگاه‌های مجهز برای تضمین محصولات دانش‌بنیان

عمید خطیبی از نبود آزمایشگاه‌های مجهز برای تضمین محصولات دانش‌بنیان سخن گفت و عنوان کرد که در حوزه فناوری کشور طرح‌های پژوهشی در برنامه‌ای کلان دیده نشده است.
کد خبر : 821758

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ عمید خطیبی عضو هیئت علمی گروه کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد بردسیر به عنوان پژوهشگر برتر گروه فنی و مهندسی در سال ۱۴۰۱ انتخاب شد.

از این استاد پژوهشگر ۱۹ عنوان مقاله علمی با رتبه ISI، دوازده مقاله علمی-پژوهشی، ۷ مقاله علمی با رتبه ISC، شش مقاله علمی Scopus و ۴۹ عنوان مقاله به صورت کنفرانس در مجامع علمی ملی و بین المللی منتشر و ارائه شده است. تألیف ۱۲ عنوان کتاب، داوری ۱۴ عنوان مجله علمی تخصصی و ۷ مجله ISI از دیگر فعالیت‌های این محقق و پژوهشگر است.

عضو هیئت علمی گروه کامپیوتر و پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا جایگاه رشته کامپیوتر در جامعه و دانشگاه‌ها را یادآور شد و تشریح کرد: بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر به‌شدت تخصص‌گرا و مصاحبه‌های تخصصی در سازمان‌ها کاملاً مورد توجه است و دانشگاه فقط اصول پایه‌ای را آموزش می‌دهد و برای یادگیری تخصصی باید از منابع آنلاین یا دوره‌های فنی تخصصی استفاده کرد.

وی ادامه داد: دانش‌آموختگان رشته مهندسی کامپیوتر در ارائه راه‌حل‌های جامع مبتنی بر فناوری اطلاعات برای حل مشکلات توانمند هستند و روز‌به‌روز نقش کامپیوتر‌ها در زندگی انسان پررنگ‌تر می‌شود و جایگاه‌های شغلی و بازار کار مرتبط با این حوزه نیز شاهد رشد خواهد بود.

این پژوهشگر برتر درباره بازار کار رشته کامپیوتر با توجه به گره خوردن زندگی انسان با کامپیوتر و سیستم‌های وابسته به آن، توضیح داد: بازار کار رشته کامپیوتر در جهان و در ایران به نسبت خیلی از رشته‌ها وضعیت مطلوب و رو‌به رشدی دارد و درآمد شاغلان حوزه کامپیوتر بسته به شرایطی که دارند ۳ تا ۷ برابر حداقل دستمزد متغیر است.

به گفته خطیبی، عناوین شغلی بسیار متنوعی از جمله معمار نرم‌افزار، مهندس داده، مهندس امنیت نرم‌افزار، مهندس توسعه نرم‌افزار، مدیر شبکه، تحلیلگر سیستم، توسعه دهنده وب، مدیر پروژه نرم‌افزار و... در گروه کامپیوتر قابل دستیابی است.

** پژوهش‌ها باید مسئله‌محور و کاربردی شوند

خطیبی در ارزیابی خود از ساختار حوزه پژوهش کشور، کمبود‌ها و نواقص حوزه پژوهش، راهکار‌های پیشرفت و باید‌ها و نباید‌های این حوزه تشریح کرد: بسیاری از نهاد‌های متولی معاونت پژوهشی فقط به صورت تشریفاتی یا برای دریافت بودجه از دولت ایجاد شده است. پژوهش‌ها باید مسئله‌محور و کاربردی شوند و نتایج معطوف به رفع مشکلات و چالش‌های جامعه باشد.

وی افزود: حوزه فناوری کشور درگیر پروژه‌های کوچک بوده و طرح‌های پژوهشی در برنامه‌ای کلان دیده نشده است. پایین بودن بودجه حوزه پژوهشی و ضعف مالی اولیه، نبود تقاضا و یا بازاریابی ضعیف برای محصولات فناورانه، نبود آزمایشگاه‌های مجهز برای تضمین محصولات دانش‌بنیان و ریسک‌ناپذیری مدیران در حوزه پژوهش از مشکلاتی است که در این حوزه به چشم می‌خورد.

** چالش‌های رشته کامپیوتر

وی با تشریح چالش‌های رشته کامپیوتر بیان کرد: به هم ریختن ساعات کار و استراحت، خارج شدن زندگی از حالت تعادل، بالابودن ساعت کار در اکثر شرکت‌های کامپیوتری، استرس محیط کار در این رشته به عنوان یک مشکل ذاتی، فرآیند نوشدن فناوری، اشراف نسبی به تازه‌ترین تکنیک‌ها و فنون و وجود رقابت بسیار شدید ازجمله چالش‌ها هستند.

عضو هیئت علمی گروه کامپیوتر متذکر شد: فعالیت در رشته کامپیوتر به صورت آزادکاری (فریلنسری یا Freelance) و از راه دور ممکن است. فعالیت با درآمد دلاری و به صورت پروژه محور با خارج از کشور، گستردگی صنایع وابسته به علوم کامپیوتر و شغل مبتنی بر ابتکار و خلاقیت‌محوری از دیگر ویژگی‌های این رشته است.

عضو هیئت علمی گروه کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد بردسیر درباره دلایل موفقیت و انتخابش به عنوان پژوهشگر برتر گروه فنی و مهندسی در سال ۱۴۰۱ اظهار کرد: پژوهش با رویکرد حقیقت‌گرایی و پرهیز از تعصب و تصورات از پیش تعیین شده در موضوع مورد نظر، راستی و درستی در روند انجام کار و گزارش‌نویسی به دور از آمارسازی و هدف‌گرایی مطلق، جمع‌آوری اطلاعات دقیق و عمیق از موضوع مورد نظر و نگاه عمیق به پدیده‌ها و موضوع و پرهیز از بررسی تقریبی کار باعث انتخابم به عنوان پژوهشگر برتر شد.

خطیبی، انجام کار پژوهشی تیمی و ایجاد هسته‌های پژوهشی برای تولید خروجی‌های بهتر، جهت‌دهی پایان‌نامه‌های ارشد و رساله‌های دکتری به سمت خروجی‌های باکیفیت، ایجاد انگیزه و راهنمایی دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی، کشف زمینه‌های جدید و موضوعات کاربردی و مورد نیاز محققان و داشتن پشتکار قوی و ناامیدنشدن در فرآیند پژوهش را از دیگر دلایل انتخابش به عنوان پژوهشگر برتر گروه فنی و مهندسی در سال ۱۴۰۱ نام برد.

انتهای پیام/

ارسال نظر