صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۸ - ۲۸ آذر ۱۴۰۱
رئیس دانشگاه آزاد گیلان تشریح کرد؛

دلیل فاصله بین صنعت و دانشگاه چیست؟

محمد دوستار گفت: علت فاصله بین صنعت و دانشگاه بهره‌برداری نکردن از تلاش‌های علمی صورت گرفته در صنعت و محیط کار‌های سازمانی است.
کد خبر : 820924

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از رشت، محمد دوستار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در مراسمی که به مناسبت تجلیل از برگزیدگان حوزه پژوهش و فناور شهرستان رشت برگزار شد با اشاره به شکاف بین دانشگاه و صنعت، اظهار کرد: فاصله‌ای بین اندیشه‌ورزان و کارورزان وجود دارد که این‌سو در دانشگاه‌ها و محیط‌های پژوهشی تحقیق می‌کنند و تلاش‌های علمی صورت می‌پذیرد؛ اما در صنعت و محیط کار‌های سازمانی از آنها بهره‌برداری نمی‌شود.

وی افزود: در مثلث دولت، صنعت و دانشگاه، ارتباط دولت با صنعت و دانشگاه مناسب و خوب است؛ اما ارتباط دانشگاه و صنعت باید افزایش پیدا کند. آموزش فرایند پاسخ دادن به سؤالات بوده؛ اما پژوهش فرایند حل مسئله است. مسئله می‌تواند نظریه باشد تا بتواند مسائل اجتماعی را برطرف کند و یا می‌تواند با دید فناوری که بخشی از موانع تولید را برطرف کند. دانشگاه آزاد اسلامی برای سازمان و شرکت خاصی نیرو تربیت نمی‌کند؛ بلکه تربیت نیروی دانشگاه آزاد اسلامی برای عام مردم است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان با تأکید بر اینکه دانشگاه آموزش و فرآیند حل مسئله را به دانشجویان آموزش می‌دهد، عنوان کرد: برای درمان شکاف دانشگاه و صنعت باید راه‌های گفت‌وگوی دانشگاه‌ها با صنعت تقویت شود. سازمان‌ها بیماری‌ سازمانی خود همانند ایراد قطعات، بهره‌وری، نیروی انسانی، افزایش ضایعات و ... را به دانشگاه منتقل نمی‌کنند. استاد حاذق نمی‌تواند با طرح و موضوع صنعت ارتباط برقرار کرده تا مشکلات آن حوزه را برطرف کند.هزاران پایان‌نامه توسط استادان نگارش می‌شود و این هم‌افزایی وجود ندارد که در ادارات و سازمان‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

دوستار با اشاره به اقبال مقاله‌های ایرانی در خارج از کشور گفت: راه‌حل اینکه آموزش به پژوهش و پژوهش به فناوری نزدیک شود و چالش‌ها در سازمان‌ها را حل کرده تا دانش پنهان را تبدیل به دانش آشکار کنیم. برای رفع شکاف بین دانشگاه و سازمان‌ها از پژوهشگران، فناوران و دغدغه‌مندان دعوت کنیم تا درباره رفع چالش‌ها فکر کرده، راهکار بدهند و از چالش‌های آینده پیشگیری کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر