صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش لحظه به لحظه آنا از جشنواره سینما حقیقت؛

وزیر ارشاد: قائل به محدودیت برای کار هنرمندانه نیستیم

شانزدهمین دوره جشنواره بین‌اللملی فیلم مستند ایران با معرفی برگزیدگان خود به ایستگاه پایانی رسید.
کد خبر : 820445

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت پس از پنج روز، عصر امروز جمعه ۲۵ آذرماه  با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران سینمایی و جمعی از اهالی سینمای مستند در تالار وحدت برپا شد.

در این مراسم دبیر شانزدهمین دوره جشنواره سینما حقیقت با اشاره به استقبال هنرمندان از این دور جشنواره تاکید کرد: ما ۵۷ اثر در بخش مسابقه، ۳۲ اثر در بخش بین الملل، ۵ مستند در بخش خارجی، ۱۲ مستند در بخش آوینی و ۱۰ اثر در بخش خارج از مسابقه داشتیم.

محمد حمیدی مقدم متذکر شد: این جشنواره توانست پویایی سینمای مستند ایران را عیان ساخته و به ویژه حضور پرشور مستندسازان استان های دیگر قابل توجه بود.

**ترسیم ایران یکپارچه با یک جشنواره

وی با تاکید به اینکه برپایی کارگاه های انتقال تجربه بخش مهمی از این دوره جشنواره بود، تصریح کرد: این جشنواره توانست ایران یکپارچه را ترسیم کند و محلی برای تبادل نظرات و عقاید باشد.وی گفت: ویژگی بارز این دوره از جشنواره حضور مستندسازان استان های دیگر بود به طوریکه ۲۸ مستندساز از ۱۶ استان در این جشنواره حضور یافتند.

حمیدی مقدم همچنین با اشاره به آثار بخش بین اللمل ادامه داد: مستندسازان حرف های بسیاری برای منطقه داشتند و زمینه تبادل نظر و بحث و نقد فراهم شد.

دبیر شانزدهمین دوره جشنواره سینما حقیقت همچنین از وزیر ارشاد خواستار بازنگری در خصوص بودجه ناچیز تولید اثر شد و افزود: برای تولید فیلم و سریال با محدودیت اعتبار مواجهیم و انتظار داریم وزارت ارشاد به مخاطبان و معیشت آن ها توجه داشته باشد.

 **اهمیت جستجوگری و مطالبه گری در سینمای مستند

وی در ادامه گفت: امشب فرصت صحبت با شما فراهم است، پس غنیمت می‌دانم و چند جمله با سینماگران می‌گویم: سینمای مستند ایران به آثار جستجوگر و مطالبه‌گر زنده است، به نظر می‌رسد بعضی مستندسازان، محافظه ‌کارند و ترجیح می‌دهند از حاشیه امنشان، بیرون نیایند. سینمای مستند، به باور همه ما، با جسارت معنا می‌گیرد و بدون آن، تهی و کمرنگ است. امید که مستندسازان جوان، جسورانه پای به میدان بگذارند و از منظری تازه به دنیا نگاه کنند.

حمیدی مقدم عنوان کرد: در پایان از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی جناب آقای دکتر اسماعیلی و برادر ارجمندم جناب آقای دکتر خزاعی سپاسگزارم که نگاه حمایتی و همراهی‌شان با «سینماحقیقت» را از ما دریغ نکردند و کنارمان بودند. امسال آثاری متفاوت در جشنواره روی پرده رفت، اگر سعه صدر و همکاری دوستانم در معاونت ارزشیابی و نظارت نبود، این امکان وجود نداشت. از این دوستان و تعامل حرفه‌ای‌شان با جشنواره سپاسگزارم.

 وی افزود:  جناب آقای وزیر، به عنوان عضوی از خانواده سینمای مستند ایران بر خود واجب می‌دانم از مسائلی که این خانواده با آن درگیر است بگویم. از بودجه ناچیز تولید اثر در سینمای مستند، که با توجه به افزایش تورم و هزینه فیلمسازی، هنوز ناچیز است و با بودجه‌ تولید فیلم‌های سینمایی و سریال، قابل مقایسه نیست. از دغدغه‌های معیشتی بسیاری از مستندسازان و از مدارا نکردن بعضی‌ها گلایه می‌کنم. مستندسازان، برای اصلاح امور، برای رفع مشکلات و برای بیان حقیقت، می‌کوشند و نگاهی مصلحانه و دلسوزانه دارند. توجه بیشتر به آنان و تمرکز بر مطالباتشان، این خانواده ی بزرگ را به امنیت و آرامش می‌رساند. نگاه محبت آمیز خود را مانند همیشه نثار این سینما کنید.
حمیدی مقدم اظهار کرد: از همکارانم در ستاد اجرایی جشنواره که چند ماه با شور و پشتکار، کنارم بودند تا شانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» آنگونه که شایسته این نام بزرگ است برگزار شود، سپاسگزارم.همچنین از همه اعضای گروه مشاوران انتخاب که در این لحظات دشوار، ما را یاری کردند و در زمینه انتخاب آثار، مشاوره و راهنمایی دادند. همچنین از کلیه متخصصان و عزیزانی که در دو گروه داوری ملی و بین‌المللی به یاری جشنواره آمدند، سپاسگزارم.

دبیر شانزدهمین دوره جشنواره سینما حقیقت عنوان کرد: دوستان و همراهان گرامی، از شانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» به فردا سلام می‌کنیم. امید که همراهی و نگاه مهربانتان را برای برگزاری هفدهمین جشنواره، در کنارمان داشته باشیم. قصه حقیقت، تمام نشدنی است.

** وزیر ارشاد: قائل به محدودیت برای کار هنرمندانه نیستیم

محمدمهدی اسماعیلی نیز در آیین پایانی شانزدهمین جشنواره سینما حقیقت، اظهار داشت: دولت عزم راسخی برای حمایت از هنرمندان و رفع مسائل و مشکلاتی دارد که دهه هاست پیش پای آنها بوده است. باید در کنار هم ایستاده و این فضا را برای اعتلای فرهنگ و هنر بیش از گذشته آماده کنیم.

وی افزود: دشمن و بدخواهان مردم ایران در تلاش هستند جلوی این رشد و پیشرفت را بگیرند و این محسوس است.

اسماعیلی گفت: کسانی که قضایا را دنبال می کنند به راحتی می توانند تشخیص دهند که اینها با فتنه انگیزی و ایجاد غبار تلاش می کنند جلوی حقیقت را بگیرند.

وی افزود: می توان تشخیص داد جریان تروریسم رسانه ای که امروز فضای کشور را مکدر کرده وابسته به چه دستگاه های جاسوسی و ضد فرهنگی و صد دمکراسی است. این جریان به کشورهایی وابسته است که بویی از آزادی، حقوق بشر، دمکراسی و مشارکت نبرده اند. این جریان به کشورهایی وابسته است که دستشان در تمام توئطه ها علیه مردم ایران آشکار و هویداست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بهترین جا برای بیان دیدگاه ها حوزه فرهنگ و هنر است و هیچ محدودیتی برای کار هنرمندانه حتی با نگاه و سلیقه متفاوت در حوزه فرهنگ و هنر قائل نیستیم. همه می توانند در چارچوب قوانین کار و خلاقانه ایده های خود را دنبال کنند و ما به عنوان خادمان شما موظف به حمایت از این جریان هستیم.

اسماعیلی افزود: یکی از مصادیق اصلی در حوزه فرهنگ و هنر آزادی بیان و اندیشه است و دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خود را موظف به حراست از این موضوع آزادی بیان و اندیشه می داند.

وی همچنین اظهار داشت: قطعا به سینمای مستند به عنوان یکی از دستوردهای بزرگ فرهنگی و هنری انقلاب اسلامی نگاه می کنیم . این درخت تناوری که امروز به ثمر رسیده است. 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در جشنواره امسال به لحاظ کمی و کیفی با قضاوتی که عزیزان درگیر در هیات های داوری داشتند، آثاری که به جشنواره رسیده رشد محسوسی را داشته است. به لحاظ کمی ۱۶ درصد به نسبت به سال گذشته افزایش داشته و بخش های مختلفی را پوشش داده است.

وی خاطرنشان کرد: از ۱۶ استان آثار برگزیده در جشنواره داریم. در گفت و گوی صمصمیانه ای که با مستندسازهای شهرستانی داشتم دغدغه هایشان را شنیدیم و از نگاه دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به آینده سینمای مستند صحبت کردیم.

اسماعیلی با بیان این که از جریان متعهد سینما حقیقت باید حمایت کنیم، اظهار داشت: جشنواره با یک رشد فزاینده ای به کار خود ادامه داده است. سینماگران مستند، مستندسازان بسیار خوب و فیلمسازان کار می کنند. در کنار آن سینمای جوان و بخش های مربوط به دیگر حوزه های هنری را داریم. در همه بخش های کشور حوزه فرهنگ و هنر با استقبال گرم مردم و هنرمندان روبه رو است.

وی افزود: در نگاه اصلی خود برای اداره حوزه فرهنگ و هنر یک شعار محوری داریم و آن دامن زدن به تولید در حوزه فرهنگ و هنر است و الزامات آن را باید فراهم کنیم. 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این موضوع باید از تمرکززدایی و تهران زدگی خارج شود و به نقاط مختلف کشور برود. در استان ها و شهرستان ها باید نیروی مولد تربیت شود این کار شروع شده است.

وی افزود: برای شهرستان های محروم و استان هایی که به لحاظ امکانات دچار ضعف هستند قرارگاه محرومیت زدایی از هنر دایر شده است در مرحله اول ۳۸ هزار و در مرحله دوم بیش از ۶۰ هزار نفر در کشور آموزش دیده و توانستند پروانه مهارت کسب کرده و به کار فرهنگی مشغول شدند. به این ها مجوز موسسه و آموزشگاه داده می شود.

اسماعیلی گفت: حوزه فرهنگ و هنر دارای رشد منطقی در تمام بخش های کشور باشد این سیاست راهبردی است که دنبال می کنیم.

وی خاطرنشان کرد: بهترین مجموعه های نمایشی، هنری در شهرهای مختلف کشور افتتاح شده و یا در آستانه افتتاح قرار گرفته است در ارومیه، ساری، اراک، یزد و کرمان مجموعه های بسیار خوب دایر شده است.

** اهدای جوایز 

در ادامه مراسم نوبت به اهدای جوایز برگزیدگان بخش بین‌الملل رسید که با حضور هیأت داوران این بخش بر روی صحنه پی گرفته شد.

 *بخش بین الملل

در این بخش جایزه بهترین مستند کوتاه مسابقه بین‌الملل به صورت مشترک به «یک قایق روی دریا» به کارگردانی آرمان قلی‌پور و «کشیم عاشق» به کارگردانی امیر آقاعبداللهی اهدا شد.

جایزه بهترین مستند نیمه بلند هم به «نردبان ایوان» به کارگردانی نیکولای بم از روسیه تعلق گرفت.

جایزه ویژه هیات داوران بخش بین‌الملل هم به مستند «مدار چهل و پنجم» به کارگردانی لارنس ابوحمدان از اردن اهدا شد.

در ادامه و پس از پخش کلیپ هیات داوران بخش مستندهای بلند مسابقه بین‌الملل، جایزه بهترین مستند بلند به «سه‌نهزارم» به کارگردانی بهروز نورانی پور از ایران رسید.

جایزه ویژه این بخش به «زندگی فولادی» به کارگردانی مانول باوئر از پرو اهدا شد.

جایزه ویژه شبکه مستند

در ادامه محسن یزدی مدیر شبکه مستند جایزه ویژه این شبکه را به مستند «برای پس از مرگم» به کارگردانی عبدالرضا نعمت‌اللهی اهدا  کرد

اهدای جوایز بخش شهید آوینی

اهدای جوایز مسابقه شهید آوینی، بخش بعدی این مراسم بود که در این بخش تندیس برنزی به صورت مشترک به مستندهای «عملیات دماوند» به کارگردانی احسان مشکور و «در پس جنگ» به کارگردانی محمدحسین محمودیان اهدا شد.

در ادامه دو فیلم برای دریافت تندیس نقره‌ای معرفی شدند؛ «پاییز پنجاه سالگی» به کارگردانی محسن اسلامی زاده و «قرار روز شانزدهم» به کارگردانی احسان اصغرزاده.

تندیس طلایی این بخش به مستند «سه‌نهزارم» بهروز نورانی‌پور رسید.

اهدای جوایز بخش ملی

در ادامه مراسم نوبت به اهدای جوایز بخش ملی رسید که در این بخش با حضور هیأت داوران، جایزه بهترین نویسنده گفتار متن به محمد نصرت خوارزمی برای «پاییز پنجاه سالگی» اهدا شد.

در ادامه جایزه بهترین موسیقی متن احسان عبدی پور برای «کوهستان بی صدا» تعلق گرفت.

جایزه بهترین صدا به محمد حسین ابراهیمی برای «خونه مامان شکوه» اهدا شد. وی حین دریافت این جایزه گفت: متاسفم که تدوین و کارگردانی این کار دیده نشد.

در بخش بعدی جایزه بهترین پژوهش به امید رحمتی نسب برای «پیله ابریشم» تعلق گرفت.

جایزه بهترین تصویربرداری هم به فرشاد افشین پور برای «دنیای وحشی زاگرس» رسید.

داوود نماینده گوینده این فیلم بیان کرد: کسانی که امشب اینجا به عنوان داور هستند از کسانی هستند که سالیان سال است در صحنه هنر ایران هستند. افشین‌پور خیلی اذیت شد تا این فیلم را ساخت.

در ادامه این بخش جایزه بهترین تدوین به آرش ضابطی اصل برای «کشیم عاشق» اهدا شد.

جایزه بهترین کارگردانی مستند کوتاه هم به امیر آقا عبداللهی برای «کشیم عاشق» تعلق گرفت.

در بخش بعدی جایزه بهترین کارگردانی مستند نیمه بلند به محمدرضا خوش فرمان برای «اسپانک» اهدا شد.

جایزه ویژه هیات داوران به مهدی بخشی مقدم و مهدی شامحمدی برای «خونه مامان شکوه» رسید.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر