صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۶ - ۲۲ آذر ۱۴۰۱
دهقانی فیروزآبادی:

مراکز نوآوری پلی ارتباطی میان صنعت نفت و دانشگاه‌ها هستند

اولین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانش بنیان در صنعت نفت با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و افتتاح شد.
کد خبر : 819921

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، اولین کفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانش بنیان در صنعت نفت با حضور روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و جمعی از معاونین رئیس جمهور صبح امروز در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در اولین نملیشگاه محصولات فناوری در صنعت نفت گفت: وقتی ما در مورد صنعت نفت صحبت میکنیم از قدیمی ترین اصیل ترین و تاثیر گذارترین صنعت کشور صنعت نفت حرف میزنیم که یکی از مولد های اقتصاد و اجتماع به شمار می رود .اگر اثر بخشی و اقتدار آفرینی این صنعت نادیده بگیریم جفا کرده ایم.

 

وی در ادامه صنعت نفت و وصنایع وابسته به آن را به عنوان مادر تکنولوژی برشمرد و ادامه داد: در کشور ما اولین کسانی که تکنولوژی به ارمغان اوردند و از ان استفاده کردند دانشمندان و مدیران صنعت نفت بوده اند، پس همین‌طور که انتطار می‌رود این پیشروی در همه حوزه های صنعت نفت  ادامه داشته باشد که کلید پیشرفت واقعی کشور در دنیا خواهد بود.

دهقانی فیروزآبادی اظهار داشت : امروزه در دنیا چیزی که ارز ش افزوده ایجاد می کند  و روی آن تاکید دارد علم و فناوری است .اگر علم وفناوری به عنوان عامل ارزش آفرین واقعی نگاه کنیم قطعا صنعت نفت که بزرگترین ارزش آفرین جمهوری اسلامی است بایدصنعت پیشرو باشد.

وی ادامه داد: مسئله شتابدهی یک روش است .یکی از موضوعات اصلی باید در صنعت نفت راه بیفتد .مفهوم‌مرکز نوآوری است.؛ یعنی هرارتباط پایداری بین صنعت( مصرف کننده و تهیه کنندگان)  بتواند راه حل ایجاد کند مرکز نوآوری محسوب می شود که این مراکز نوآوری در دل صنعت شکل می‌گیرد. در دنیا نیز مرکز نوآوری در دل صنعت شکل می‌گیرد  که دایما در حال طراحی نوآوری هستند وایجاد  ترکیب خلاقانه  هستند.

دهقانی با اشاره به اینکه طی چند سال اخیر مفاهیم زیادی در کشور ایجاد و به کار گرفته شده اند، افزود: مراکز نوآوری، پارک های علم و فناوری، شتاب دهنده ها و غیره از جمله این مفاهیم است که می توان ادعا کرد ایران بیشترین مفاهیم تعریف شده را دارد که چندان کارایی ندارند.

رییس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: در گذشته تصور می شد این مفاهیم به تنهایی حلال مشکلات کشور هستند در حالیکه غافل بودند که این مفاهیم پیش از فضای فیزیکی محور؛ مغزافزار هستند و یک روش به حساب می آیند. بنابراین باید در تعریف این مفاهیم، تجدید نظر کنیم

 

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان تاکید کرد: مراکز نوآوری که در دل صنعت شکل می گیرند برای پیشرانی صنایع مرتبط دست به خلق نوآوری می زنند. نوآوری هم به معنای ترکیب خلاقانه چند فناوری است که به تولید محصولی نوین و کاربردی منجر می شود. بنابراین این مفهوم ابتدا در صنعتی مطرح می شود که با مساله و چالش های واقعی آن حوزه دست و پنجه نرم می کند. نوآوری در نهایت به یک طراحی خلاقانه منتج خواهد شد که پاسخ گوی نیازهای واقعی صنایع است.

 

وی تعریف مسایل فناورانه را در دل مراکز نوآوری بزرگ میسر دانست و گفت: این مراکز به شرکت های دانش بنیان مسایل موجود را ارایه می کنند تا این مجموعه ها به تولید فناوری مشغول شوند و محصول یا خدمات خود را بر مبنای مسایل مطرح شده تولید یا عرضه کنند.

 

وی مسیر اتصال دانشگاه به صنعت را طی همین مسیر عنوان کرد و افزود: شرکت دانش بنیان هم برای تولید محصول خود به تحقیق علمی نیاز دارد که نیاز خود را در اتصال به دانشگاه ها و مراکز پژوهشی مرتفع می کند. این گونه است که صنعت بدون ارتباط مستقیم و نادرست به دانشگاه متصل می شود و یک ارتباط پایدار میان آنها شکل می گیرد. در زنجیره ارتباط صنعت به دانشگاه به ۴ بازیگر نیازمندیم، صنعت، مرکز نوآوری، شرکت های دانش بنیان و دانشگاه ها این بازیگران هستند.

 

دهقانی ادامه داد: در صنعت نفت روش های عرضه محور پاسخ گو نیست و باید از تجربه و توان متخصصان و افراد با تجربه این صنعت استفاده کرد و مراکز نوآوری بزرگ و واقعی ایجاد کرد که خصوصی یا شبه خصوصی هستند. این مراکز پل ارتباطی میان صنعت و شرکت های دانش بنیان محسوب می شوند.

 

ضرورت ایجاد شبکه ملی ساخت و تامین

 

وی با اشاره به اینکه صنعت نفت به آزمایشگاه ها و تجهیزات ارزشمند زیادی دسترسی دارد که باید تلاش کند یک شبکه ملی ساخت و تامین آزمایشگاهی در کشور ایجاد کند، گفت: این زیرساخت عظیم می تواند با کمک قانون جهش تولید دانش بنیان به حل مسایل راهبردی این صنعت کمک کند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری افزود: طی سال های اخیر شرکت های دانش بنیان تولیدات فراوانی ثبت کرده اند که به مثابه واگن های حمل بار هستند و ما وظیفه داریم فعالیت آنها را ریل گذاری کنیم. ایجاد غول های فناوری در صنایع بزرگ یکی از این ریل ها است که این غول ها می توانند شرکت های دانش بنیان را در مسیر درست هدایت و مشکلات واقعی را به آنها منعکس کنند تا راهکارهای فناورانه ای برای رفع مشکلات ارائه کنند.

 

وی افزود: موتور مولد و محرک دانش بنیانی صنعت نفت را بزرگان این صنعت تشکیل می دهند. استادان، پژوهشگران و فعالان قدیمی و با سابقه این حوزه را باید به ایجاد مراکز نوآوری و غول های فناوری بزرگ در صنعت نفت ترغیب کنیم تا به کمک دانشجویان و جوانان این حوزه؛ دانش بنیان شدن صنعت نفت را تضمین کنند.

در ادامه این کنفرانش برای اولین بار  از سند  تلفیقی برنامه راهبردی توسعه فناوری وزارت نفت با حصور دکتر زلفی گل و دهقانی فیروزآبادی  رونمایی شد. 

گفتنی است در این‌ نمایشگاه ۲۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه صنعت نفت محصولات خود را ارائه می‌دهند. همچنین این نمایشگاه از تاریخ ۲۲ تا ۲۴ آذر ماه در پژوهشگاه صنعت نفت در  حال برگزاری است.

انتهای پیام/

ارسال نظر