بلاتکلیفی ادامهدار یک چهارم فدراسیونهای ورزشی
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، تقریبا از یک ماه پیش بحث بلاتکلیف بودن فدراسیونهای ورزشی سوژه رسانهها شده بود؛ از زمان حضور سجادی در کابینه سیزدهم بهعنوان وزیر ورزش و جوانان روز به روز تعداد فدراسیونهایی که با سرپرست اداره میشوند، در حال افزایش است و در مقابل فدراسیونهای تازه تأسیس شده هم به لیست فدراسیونها در حال اضافه شدن است!
البته با توجه به اینکه وزیر ورزش و جوانان معتقد است دوره سرپرستی را نباید دوران بلاتکلیفی بنامیم به همین منظور شاید سر و سامان دادن به فدراسیونهایی که با سرپرست اداره میشوند؛ در وزارتخانه ورزش خیلی کند پیش میرود. در ادامه آخرین وضعیت فدراسیونهای با سرپرست را بررسی میکنیم:
**فدراسیون ژیمناستیک یک قدم تا انتخابات با حضور رئیس سابق!
از بین فدراسیونهای بلاتکلیف، ژیمناستیک یکی از فدراسیونهایی پرحاشیه و البته بلاتکلیف بود که وزارت ورزش برای آن چهار سرپرست انتخاب کرد؛ فدراسیونی که از دی ماه سال گذشته تا به امروز در مدت زمان ۱۰ ماه، چهار سرپرست برای آن انتخاب شده است. پس از اینکه دوره ریاست اینچه درگاهی به پایان رسید او به عنوان سرپرست مدتی در فدراسیون حضور داشت، اما پس از استعفای او، در دی ماه سال ۱۴۰۰ فدراسیون در اختیار حمید احمدی قرار گرفت، پس از آن زهره مزروقی در مردادماه سال جاری سرپرستی فدراسیون را برعهده گرفت و خیلی زود هم برکنار شد. وزارت ورزش در شهریورماه امسال به جای اینکه ساز و کار انتخابات این فدراسیون پرحاشیه که حتی تا مرز تعلیق هم پیش رفته فراهم کند؛ عابد حقدادی را بهعنوان آخرین سرپرست انتخاب شد.
حالا پس از مدتها بلاتکلیفی، ثبتنام از نامزدهای فدراسیون ژیمناستیک آغاز شده و اینچه درگاهی بهعنوان نامزد در انتخابات این فدراسیون شرکت کرده است. حالا اینکه آیا انتخابات در زمان مقرر برگزار میشود یا خیر، یکی از موضوعاتی است که در روزهای آینده مشخص میشود. اما با همه موانعی که بر سر راه انتخابات ژیمناستیک بوده بالاخره مسئولان وزارت ورزش یک قدم جلو آمده و ثبتنام از نامزدهای این فدراسیون آغاز شده است.
**فدراسیون دوچرخهسواری همچنان بلاتکلیف
فدراسیون دوچرخهسواری هم یکی دیگر از فدراسیونهای پرحاشیه است که وزارت ورزش و جوانان مدتهاست در مورد این فدراسیون تعیین تکلیف نمیکند و در حالت سرپرستی به سر میبرد. از خردادماه سال ۱۴۰۰ که انتخابات این فدراسیون برگزار شد و محمود رشیدی بهعنوان رئیس فدراسیون انتخاب و پس از آن استعفا داد و در نهایت در مهرماه سال گذشته برای این فدراسیون سرپرست انتخاب شد؛ تا به امروز که یک سال و دو ماه میگذرد این فدراسیون همچنان در حالت بلاتکلیفی به سر میبرد.
در خردادماه سال گذشته که انتخابات فدراسیون دوچرخهسواری برگزار و محمود رشیدی بهعنوان رئیس انتخاب شد؛ اتحادیه جهانی دوچرخهسواری ریاست رشیدی را به دلیل دخالت دولت در انتخابات به رسمیت نشناخت و در نتیجه او از سمت خود کنار رفت، پس از این استعفا وزارت ورزش و جوانان هم رسول هاشم کندی را انتخاب کرد تا هر چه سریعتر این فدراسیون بلاتکلیف سر و سامان بگیرد.
در نهایت ثبتنام از نامزدهای انتخابات فدراسیون دوچرخهسواری در شهریورماه سال جاری برگزار شد که ۱۷ نفر هم برای ریاست فدراسیون ثبتنام کردند. پس از آن هم جلسه بررسی تایید صلاحیتهای مدیریتی تشکیل و در نهایت ۳۰ شهریور صلاحیت مدیریتی ۱۰ نامزد تایید شد و اسامی برای احراز تایید صلاحیت نهادهای نظارتی ارسال شد. حالا نزدیک به دو ماه است که فدراسیون دوچرخهسواری منتظر تأیید صلاحیتهای نامزدهای پست ریاست این فدراسیون هستند؛ البته گفته میشود تأیید صلاحیت برخی نامزدها آمده، اما مابقی آن هنوز نیامده و به نظر میرسد همین موضوع انتخابات فدراسیون را در بلاتکلیفی قرار داده است.
ضمن اینکه چند وقت پیش وزیر ورزش و جوانان نامهای به مدیران کل ورزش و فدراسیونها زد مبنی بر اینکه اگر فردی برای ریاست فدراسیون ورزشی ثبتنام کند و جزء کارکنان وزارت ورزش باشد باید موافقت بالاترین مقام وزارت ورزش و جوانان را داشته باشد. موضوعی که سر راه نامزدهای انتخابات فدراسیون دوچرخهسواری قرار گرفته چرا که از ۱۰ نفری که تأیید صلاحیت شدند تنها سه نفر کارمند وزارت ورزش نیستند و مابقی کارمند این وزارتخانه هستند که باید موافقت وزیر ورزش را داشته باشند.
البته موضوعی دیگری که گفته میشود برگزاری انتخابات را به تعویق انداخته است بحث تأیید اساسنامه فدراسیون دوچرخهسواری از سوی وزارت ورزش است که اگر این روند به این کندی پیش برود ممکن است خطر تعلیق را برای این رشته المپیکی به همراه داشته باشد!
**فدراسیون وزنهبرداری یک قدم تا ثبات
اگرچه فدراسیون وزنهبرداری در سالهای اخیر در دوره ریاست علی مرادی با مشکلات زیادی روبهرو بود؛ اما پس از اینکه انوشیروانی سرپرستی این فدراسیون را برعهده گرفت شرایط در این رشته کمی آرام شده است؛ برای ثبتنام نامزدهای فدراسیون فراخوان داده شده و نامزدهای از امروز تا ۵ دیماه میتوانند برای حضور در انتخابات ثبتنام کنند. با توجه به انتخابات فدراسیون جهانی که در دیماه پیش رو است به نظر میرسد وزارت ورزش کمر همت برای برگزاری انتخابات فدراسیون وزنهبرداری را بسته و این فدراسیون المپیکی به زودی صاحب رئیس میشود.
**فدراسیون سوارکاری؛ پرابهام و پیچیده
از دیگر فدراسیونهای پرابهام و پیچیده که این روزها با سرپرست اداره میشود فدراسیون سوارکاری است؛ انتخابات این فدراسیون پس از تعویق در ۲۱ خردادماه برگزار شد، اما به دلیل عدم حضور نماینده وزارت ورزش و اعتراض برخی نامزدها مبنی بر مهندسی بودن، وزارت ورزش و جوانان انتخابات این فدراسیون را ابطال اعلام کرد و از شهریورماه با حکم وزیر ورزش علیرضا حیدری بهعنوان سرپرست انتخاب شد. قرار بود انتخابات این فدراسیون در سوم آبانماه برگزار شود که این امر مهم هم با دستور پولادگر معاون وزیر لغو شد. دلیل لغو این انتخابات به گفته آرش فرهادیان مدیرکل امور مشترک فدراسیونهای ورزشی ایراداتی است که اعضای مجمع و سرپرست فدراسیون به فرایند انتخاب اعضای کمیسیونها داشتند و به همین خاطر وزارت ورزش و جوانان هم تصمیم به لغو مجمع انتخابات فدراسیون سوارکاری گرفت تا بررسی مجدد صورت بگیرد. در چند روز اخیر مسعود خلیلی که در مجمع قبلی موفق به کسب آرا و ریاست فدراسیون شده بود به دلیل انتخاب سرپرست از سوی وزارت برای فدراسیون سوارکاری و ابطال انتخابات خردادماه به دیوان عدالت اداری شکایت کرد و راهی فدراسیون شد تا بهعنوان رئیس کارش را ادامه دهد؛ اما ماجرا به پلیس ۱۱۰ کشیده شد. در نهایت وزارت ورزش پس از دو روز سکوت حکم سرپرستی حیدری را ملغا و سرپرست دیگری را برای این فدراسیون انتخاب کرد!
این فدراسیون در حال حاضر دو سرپرست و یک رئیس را در مدت زمان کمی به خود دیده و این روزها هم در بلاتکلیفی به سر میبرد.
**عجیب مثل اسکواش
مجمع انتخاباتی فدراسیون اسکواش در حالی ۱۴ آذرماه برگزار شد که این مجمع ناتمام ماند و به زمان دیگری موکول شد! در این مجمع عجیب و غریب تأیید صلاحیت یک نامزد اعلام نشده بود به همین خاطر ۲۱ عضو مجمع جلسه را ترک کردند و انتخابات این فدراسیون ناتمام ماند! حالا قرار است ۱۵ روز دیگر بعد از یک تنفس مجمع انتخابات این فدراسیون برگزار شود.
**شمشیربازی با یک کاندیدا
فدراسیون شمشیربازی هم از ۳۱ شهریورماه با سرپرست اداره میشود و علیرضا پورسلمان مسئولیت این فدراسیون را برعهده دارد. پیش از این باقرزاده رئیس این فدراسیون بود. نکته جالب توجه اینکه مجمع این فدراسیون با یک نامزد قرار است برگزار شود!
فدراسیون بدمینتون هم از ۲۳ شهریورماه در اختیار محمدرضا پوریا است که وضعیتش نامشخص است؛ همچنین فدراسیون گلف هم از ۲۷ مهرماه در اختیار محمد کاظمی و فدراسیون روستایی و عشایری هم از ۷ آبان ماه در اختیار علیرضا پسندیده به عنوان سرپرست قرار گرفته است. دیگر فدراسیونها مثل آمادگی جسمانی، ورزشهای همگانی و ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی به همراه فدراسیون بولینگ و بیلیارد هم بلاتکلیف هستند.
اگرچه برخی فدراسیونها تعیین تکلیف شدهاند و ثبتنام نامزدهای آنها آغاز شده، اما در مقابل فدراسیونهای بلاتکلیف تعداد آن بسیار انگشتشمار است. در مقابل این فدراسیونهای بلاتکلیف این روزها وزارت ورزش چند فدراسیون جدید تأسیس کرده است که این موضوع هم در نوع خود جالب توجه است؛ چرا که انتظار از وزارت ورزش میرود که حداقل ابتدا وضعیت فدراسیونهای بلاتکلیف را سر و سامان بدهد و پس از آن به فکر تأسیس فدراسیونهای جدید برود.
در حال حاضر از بین ۵۲ فدراسیون ورزشی، ۱۲ رشته ورزشی که نزدیک به ۲۵ درصد فدراسیونهای کشور را تشکیل می دهند یعنی یکچهارم آنها وضعیت مدیریتی نامشخصی دارند.
انتهای پیام/