صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با بازگشت کپسول اوریون؛

ناسا برای دومین مأموریت آرتمیس آماده می‌شود

فضاپیمای اوریون ناسا به زمین بازگشت و مأموریت آرتمیس ۱ را به سرانجام رساند، پس از آن برای دومین مأموریت آرتمیس برنامه ریزی خواهد شد.
کد خبر : 819742

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، کپسول اوریون ناسا ۱۶ نوامبر (۲۵ آبان‌ماه) به فضا پرتاب شد و پس از انجام ماموریت آرتمیس یک به زمین برگشت. این فضاپیما نزدیک به یک ماه پرواز یکشنبه شب ساعت ۲۱:۱۰ به وقت ایران به دور ماه در آب‌های اقیانوس آرام در نزدیکی بندر سن‌دیگو ایالت کالیفرنیا فرود آمد. اوریون با سرعت ۴۰ هزار کیلومتر در ساعت وارد جو زمین شد و در مسیر بازگشت دمای ۲۸۰۰ درجه سانتی‌گراد را تحمل کرد. اوریون در مجموع در این سفر حدود ۲,۲۵۰,۰۰۰ کیلومتر مسافت را پشت سر گذاشت.

این فضاپیما رکورد یکی از مأموریت‌های آپولو را شکست و توانست اطلاعات بسیار زیادی را در اختیار دانشمندان قرار بدهد. کپسول اوریون در آن مدت توانست به دورترین نقطه‌ای برسد که کپسول ناسا در طول مأموریت آرتمیس ۱ نسبت به زمین فاصله داشت. همچنین این فضاپیما در فاصله ۴۳۲,۲۰۰ کیلومتری عکس بسیار زیبایی را تهیه کرد که زمین و ماه را در کنار هم در یک قاب نشان می‌دهد.

حال این فضاپیما در زمان بازگشت هم با موفقیت مانوری را انجام داد که با نام «ورود پرشی» شناخته می‌شود. در این مانور، اوریون ابتدا وارد بخش بالایی جو زمین شد، اما قبل از ورود به بخش‌هایی پایینی، از جو بیرون پرید. این حرکت ظاهراً به کپسول کمک می‌کند تا نقطه فرود خود را معین کند و برای اولین‌بار توسط فضاپیمایی انجام شده که قادر به حمل انسان‌ها است.

**ماموریت ناسا همچنان ادامه دارد

حال با بازگشت موفقیت آمیز اوریون به زمین، مأموریت آرتمیس ۱ به پایان رسید. آن‌طور که از شنیده‌ها پیداست، ناسا در تلاش است تا با تحقیق، بررسی و جمع آوری اطلاعات از آدمک‌هایی که با حسگر‌های مختلف روی صندلی‌های این فضاپیما قرار گرفته بودند، برای دومین مأموریت آرتمیس آماده شود. ماموریت آرتمیس ۲ شامل بردن فضانوردان به دور ماه در سال ۲۰۲۴ است. همچنین پس از آن احتمالا در سال ۲۰۲۶، این ماموریت ناسا با آرتمیس سه که شامل فرود روی سطح ماه است، ادامه پیدا خواهد کرد. ناسا در‌ نهایت قصد دارد در مأموریت آرتمیس ۳ مجدد انسان را به سطح ماه برساند.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

برچسب ها: ناسا زمین ماه
ارسال نظر