صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۸ - ۲۲ آذر ۱۴۰۱
در گفت‌وگو با آنا

آشتیانی:کی‌روش برای فوتبال ما تمام شده است/ او بازیکن سالاری را برای خودش مباح دانست

قائم مقام سابق سازمان تربیت بدنی گفت: حفظ کی‌روش هیچ اتفاق جدیدی را در تیم ملی فوتبال کشورمان رقم نمی‌زند و از نظر فنی برای ما تمام شده است.
کد خبر : 819602

امیر واعظ آشتیانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره اینکه ادامه همکاری با کارلوس کی‌روش با توجه به ناکامی در قهرمانی جام ملت‌های آسیا و صعود به مرحله حذفی جام جهانی ممکن است، اظهار داشت: وقتی از منظر مدیریتی نگاه می‌کنم و از سویی دیگر گفته‌ها و تحلیل‌های صاحب‌نظران در بخش فنی را ارزیابی می‌کنم نام کی‌روش برای ایران تمام شده است. این مربی هر چه داشته را در فوتبال ایران هزینه کرده و چه اتفاق جدیدی را می‌خواهد رقم بزند. آمدن دوباره کی‌روش به تیم ملی فوتبال ایران برمی گردد به بازیکن سالاری که خود او تربیت کرده بود. بازیکنان مدنظر کی‌روش در موقع لازم ورود کردند تا او بار دیگر هدایت تیم ملی کشورمان را بر عهده بگیرد. او بازیکن سالاری را برای بخش‌های مختلف فوتبال ممنوع کرد و برای خودش مباح دانست. 

**هیچ اتفاق بزرگ زیربنایی رقم نزدیم

وی ادامه داد: جدای از اینکه رئیس فدراسیون فوتبال از کلمه احساس استفاده کرد و اتفاقا درست برداشت کرده بود ولی در مجموع نتایج خوبی با کی‌روش به دست نیامد و این نشان دهنده آن بود که احساس رئیس فدراسیون برگرفته از فضای بازیکن سالاری توسط تعدادی از بازیکنان تیم ملی بوده است. لذا حفظ کی‌روش هیچ اتفاق جدیدی را در تیم ملی فوتبال کشورمان رقم نمی‌زند و در عین حال او به هر جهت از نظر فنی برای فوتبال ما تمام شده است. نکته مهم‌تر اینکه ما به لحاظ کار زیربنایی و امکانات سخت‌افزاری واقعا هیچ اتفاق بزرگی رقم نزدیم. اگر در جام جهانی می‌بینیم برخی تیم‌های آسیایی تا یک مقطعی موفق بودند مزد زحماتی بوده که در زمینه‌های مدیریتی و فنی و حرفه‌ای کشیدند. رقبای ما در آسیا دارند کار می‌کنند ضمن اینکه باید بپذیریم امروز فوتبال برتر متعلق به اروپا است. بعد متعلق به آمریکای جنوبی یا همان آمریکای لاتین است، بعد برای آفریقا و بعد از این قاره‌ها برای آسیا است.

**ژاپن حذف شده بزرگ جام جهانی قطر نام گرفت

قائم مقام سابق سازمان تربیت بدنی خاطرنشان کرد: اینکه آسیا از آفریقا موفقیت‌های کمتری دارد به دلایل متعددی برمی‌گردد. صاحب‌نظران باید ایراد را دریابند و نسبت به اصلاح آن اقدام کنند. این موضوع به نوع حرفه‌ای‌گری، نوع سرمایه‌گذاری، شکل فیزیک بازیکنان و ... به هرچه باز می‌گردد باید تحلیل شود تا عیب‌ها برطرف شود. کشور‌های آسیایی در تلاش هستند تا خود را به سطح اول فوتبال دنیا برسانند و شاهد هستیم فدراسیون‌های چند کشور این قاره برنامه‌ریزی‌های بسیار خوبی دارند. ژاپن در ۲۰۱۰ که در جام جهانی ناموفق بود برنامه اینکه در سال ۲۰۴۲ قهرمان جهان شوند را طرح کردند و در جام جهانی ۲۰۲۲ که ۱۲ سال از آن زمان می‌گذارد بهترین عملکرد را در ادوار جام جهانی ارائه کردند. دیدید که آنها حذف شده بزرگ جام نام گرفتند.

**تعریف منطقی مدیریتی در حوزه تولید بازیکن نداریم

وی افزود: فرض را بر این بگیریم که بهترین مربی دنیا را به ایران آوردیم. آیا ظرفیت‌های لازم را در اختیار داریم؟ آیا لیگ برتر را با کیفیت و استانداردهای روز دنیا برگزار می‌کنیم؟ آیا این لیگ مرتب، منظم و مولد است و بازیکنان آینده‌داری در آن تولید می‌شوند؟ بازیکنانی که باید در تیم‌های پایه باشگاهی پرورش یافته باشند. آیا مسابقات ما بدون ایراد و حاشیه برگزار می‌شود و دغدغه‌ای غیرفوتبالی ایجاد نمی‌کند؟ یا نیروهای توانمند و کارآمد در حوزه فدراسیون فوتبال داریم که در صورت هدف‌گذاری و تبیین استراتژی توانایی اجرا داشته باشند؟ ما با چالش مدیریتی در حوزه برنامه‌ریزی و اجرا مواجه هستیم. فوتبال ما فاقد افراد خلاق در حوزه مدیریتی است. این عوامل موجب می‌شود تا ما به صورت گلخانه‌ای افرادی را در عرصه مدیریت داشته باشیم. به طور مستمر تعریف منطقی مدیریتی از جهت فرایند چگونه تولید کردن بازیکن و چگونه انتقال دادن بازیکنان به خارج از کشور نداریم. این اتفاق در آفریقا و کشورهای لاتین در جریان است و در حوزه درآمدزایی نیز پول‌های ارزی خوبی می‌گیرند.

**صدارت فوتبال ایران در اختیار افراد فاقد خلاقیت است

واعظ آشتیانی یادآور شد: نوع مدیریت فوتبال ایران فاقد افراد خلاق، نوآور و تحولگراست. می‌بینیم افرادی مدیریت می‌کنند که حاصل فوتبال امروز ما عملکرد ۱۵ ساله اخیر آنها است. همان گروه امروز صدارت را در فوتبال ما دارند و معتقدم فوتبال ما با این افراد و بدون پشتوانه لازم راه به جایی نخواهد برد. دل خود را به رده‌بندی فیفا و امثال این خوش نکنیم. اصلا کسی به رنکینگ پاداشی می‌دهد، نه توجهی می‌کند و نه مقامی به همراه دارد. رنکینگ شبیه دلخوشی و بازی است. اگر رنک اول را به عنوان تیم اول قاره داریم چقدر پیشرفت کرده‌ایم؟ تا چه اندازه زیرساخت داریم و به چه مقداری تفکر حرفه‌ای‌گری داریم و اصلا چنین تفکری داریم؟ فوتبال ایران بازی به هر جهت و سنتی مدیریت می‌شود و بدون پشتوانه علمی در حوزه‌های مختلف حرکت می‌کند.  

**علم فوتبال را بلد نیستیم

وی در مورد اینکه می‌توان به یک مربی داخلی برای هدایت تیم ملی اعتماد کرد، گفت: اگر بخواهیم با همین بضاعت فوتبال را اداره کنیم مربی داخلی بگذاریم. ولی اگر بخواهیم اتفاقات بزرگ رقم بزنیم باید بپذیریم فوتبال همانند بسیاری دیگر از رشته‌های ورزشی دیگر یک علم است. اگر علم را بلد باشیم امکان پیشرفت و وجود دارد ولی اگر بخواهیم با همین روند پیش برویم تغییری رخ نمی‌دهد و مجبور هستیم با همین نتایج جلو برویم. 

**موفقیت مراکش تصادفی نیست

قائم مقام سابق سازمان تربیت بدنی در خصوص خلق شگفتی تیم ملی مراکش که بلژیک را در دور گروهی حذف کرد و در ادامه با شکست اسپانیا و پرتغال به نیمه‌نهایی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر صعود کرد و فدراسیون فوتبال ایران هم تبریک گفت، یادآور شد: ناکامی مراکش در جام جهانی ۲۰۱۸ یک اتفاق بود. این تیم با توجه به سرمایه‌گذاری‌هایی که انجام داده در تاریخ فوتبال خود نتایج قابل قبولی کسب کرده است. موفقیت تصادفی نیست؛ یک فرایند، یک برنامه و یک هدف‌گذاری است. فکر نکنیم اگر محصولی کیفیت دارد اتفاقی است. نشان می‌دهد هدف‌گذاری شده و فرایندی را طی کرده است. اگر بناست بازیکنان کیفی داشته باشیم که هم بتوانیم صادر کنیم و هم در داخل سطح لیگ برتر را افزایش دهیم نیازمند برنامه‌ریزی و اجرای درست است. مراکش بر حسب اتفاق موفق نشده است. مزد زحمات خود را با حضور در مرحله نیمه‌نهایی به دست آورده است.

**فوتبال ایران باری به هر جهت جلو می‌رود

واعظ آشتیانی ادامه داد: نتایجی که تیم ملی ایران در جام جهانی قطر گرفت حاصل عملکرد فوتبال ما است. بیشتر از این هم بضاعت نداریم. اگر بناست بضاعت خود را افزایش دهیم نکته مهم‌تر هدف‌گذاری، برنامه‌ریزی و مهم‌تر از همه نیروی انسانی کارآمد که بتواند برنامه‌ها را اجرا کند. ما مشکل‌مان این است که نیروهای کارآمد تربیت نکردیم. افراد آگاه حوزه فوتبال را تربیت نکردیم. یک مسابقه باشگاهی ما که رقابتی داخلی محسوب می‌شود بدون چالش نیست. همه به نوعی دچار چالش است. این نشان می‌دهد که نابع نظم و انضباط و برنامه نیستیم. باری به هر جهت فوتبال ما با مدیریت ضعیف و ناتوان جلو می‌رود.

انتهای پیام/

ارسال نظر