صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط تلسکوپ جیمز وب؛

قدیمی‌ترین کهکشان‌ها به قدمت کیهان رصد شد

تلسکوپ جیمز وب پس از حضور در سرزمین ناشناخته‌ها و در ابتدای کار خود، تصاویری از چهار کهکشان ثبت کرد و به تازگی ستاره‌شناسان پس از بررسی‌های دقیق تصاویر این چهار کهکشان تأیید کردند که این کهکشان‌ها قدیمی‌ترین کهکشان‌هایی هستند که تاکنون دیده شده‌اند.
کد خبر : 819450

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه سایِنس (Science)، تلسکوپ جیمز وب پس از حضور در سرزمین ناشناخته‌ها و در ابتدای کار خود، تصاویری از چهار کهکشان ثبت کرد و به تازگی ستاره‌شناسان پس از بررسی‌های دقیق تصاویر این چهار کهکشان تأیید کردند که این کهکشان‌ها قدیمی‌ترین کهکشان‌هایی هستند که تاکنون دیده شده‌اند.

کهکشان‌ها در میان صدها مجموعه ستاره‌ای محتمل بودند که در تصاویر دوربین فروسرخ نزدیکِ تلسکوپ فضایی جیمز وب یافت شدند.

دانشمندان پس از بررسی دقیق آن‌ها با طیف‌نگار فروسرخ نزدیک، که ترکیب شیمیایی آن‌ها را نشان داد و تعیین کرد که این کهکشان‌ها با چه سرعتی از تلسکوپ جیمز وب دور می‌شوند، توانستند تأیید کنند که این اجرام باستانی چنین قدمتی دارند. 

طیف‌نگار فروسرخ نزدیک یکی از چهار ابزار علمی نصب‌شده روی تلسکوپ فضایی جیمز وب است.

ستاره‌شناسان اکنون می‌دانند که بیش از ۱۳.۴ میلیارد سال طول کشیده است تا نور از چهار کهکشان به تلسکوپ جیمز وب برسد. به‌طور دقیق‌تر، تلسکوپ جیمز وب کهکشان‌ها را طوری می‌بیند که ۳۵۰ میلیون سال پس از مه‌بانگ، زمانی که جهان تنها ۲ درصد از سن کنونی خود را داشت، به نظر می‌رسیدند؛ هرچند، شکل‌گیری کهکشان‌ها زودتر از آن شروع شده است.

مشاهده این مجموعه‌های ستاره‌ای جوان دقیقاً همان چیزی است که تلسکوپ جیمز وب برای آن ساخته شده است و دانشمندان هیجان‌زده‌اند که این تلسکوپ در ابتدای کار خود چنین نتایج شگفت‌انگیزی بدست آورده است.

دانشمندان با مشاهده تصاویر دوربین فروسرخ نزدیک، کهکشان‌هایی را شناسایی کردند که حتی قدیمی‌تر از آن‌هایی به‌نظر می‌رسند که اکنون تأیید شده‌اند؛ اما قدمت آن‌ها هنوز با اندازه‌گیری‌های طیف‌سنجی دقیق‌تر طیف‌نگار فروسرخ نزدیک تأیید نشده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر