شهرهای ایران از نظر شاخصهای بینالمللی شهر هوشمند در چه وضعیتی قرار دارند؟+ فیلم
گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، به مناسبت روز ملی شهر هوشمند امین فرجی، رئیس مرکز تحقیقات شهر هوشمند به همراه امین قریبی، معاون این مرکز تحقیقاتی، سارا الماسیزاده، عضو شورای پژوهشی مرکز تحقیقات شهر هوشمند و حامد عبودی، مدیراجرایی مرکز نوآوری نکسترا در خبرگزاری آنا حضور یافته و با خبرنگاران این رسانه به گفتوگو پرداختند.
معاون مرکز تحقیقات شهر هوشمند ایران ضمن گفتوگو با خبرنگاران جزئیاتی از سامانه ارزیابی شهرهای هوشمند ایران و رتبهبندی شهرهای کشور از این منظر جزئیاتی را بیان کرد.
بیشتر بخوانید:
هاب پروژه ملی شهر هوشمند ایران در بهمن ماه معرفی میشود +فیلم
قریبی با اشاره به سامانه ارزیابی شهرهای هوشمند ایران میگوید «این مرکز پروژه ارزیابی میزان هوشمندسازی شهرهای هوشمند ایران را از سال ۹۸ آغاز کرد و در این راستا نشستهای متعددی برای شناسایی ظرفیتها و بازیگران مشترک در حوزه شهر هوشمند را آغاز کردیم. در زمینه زیرساختی اقدامات خوبی از سوی مرکز تحقیقات شهر هوشمند ایران صورت گرفت که با استقبال مناسبی مواجه شد. این مرکز برای اینکه اقدامات لازم در حوزه شهر هوشمند را ساماندهی کند سامانهای بر اساس شاخصها و استاندارهای بینالمللی حوزه شهر هوشمند طراحی کرده است. این سامانه در اولین بزرگذاشت روز ملی شهر هوشمند رونمایی شد و در دومین بزرگداشت این روز ملی نیز که در بهمن ماه برگزار میشود آخرین گزارشهای دریافتی از این سامانه را ارائه میکنیم.»
در ادامه ویدئویی از توضیحات معاون مرکز تحقیقات شهر هوشمند در خصوص سامانه ارزیابی شهرهای هوشمند ایران را مشاهده میکنید:
**گزارش میزان توسعه شهرهای هوشمند ایران بهمن ماه منتشر میشود
وی ادامه میدهد «اطلاعات لازم در زمینه ارزیابی هوشمندسازی شهرها را به صورت جامع در این سامانه پیاده کردیم. در همین رابطه حدود ۲ ماه پیش با شهرداری مشهد نشستی برگزار و هماهنگیهای لازم صورت گرفت. مشهد از جمله شهرهایی است که اقدامات خوبی طی چند سال گذشته در زمینه هوشمندسازی انجام شده است. همچنین مرکز تحقیقات شهر هوشمند ایران در حال ارزیابی میزان هوشمندسازی شهرهای اصفهان، شیراز، ارومیه و تهران است. بخش قابل توجهی از شاخصهای مورد نظر مرکز تحقیقات برای ارزیابی میزان هوشمندسازی به وسیله سامانه ارزیابی شهرهای هوشمند ایران به صورت خودکار انجام میشود. سعی میکنیم در بزرگ دومین بزرگداشت روز ملی شهر هوشمند که در بهمنماه امسال برگزار میشود به شهرهایی که در حوزه شهر هوشمند اقدامات ارزشمندی داشتهاند و رتبه لازم را کسب کردند جایزه ملی شهر هوشمند اعطا شود.»
**زیرساخت فرهنگی شهر هوشمند در ایران به اندازه کافی توسعه نیافته است
معاون مرکز تحقیقات شهر هوشمند ایران در رابطه با اینکه میتوان کلان شهر تهران را هوشمند دانست، بیان میکند «راهاندازی شهر هوشمند فرایندی ۰ تا ۱۰۰ نیست و به عنوان مثال در کشور اسپانیا که یکی از کشورهای موفق در حوزه هوشمندسازی است هز سال بخشی از پروژه هوشمندسازی اجرا میشود و به تدریج به سمت شهر کاملاً هوشمند حرکت میکنند. در واقع متولیان این پروژه در کشور اسپانیا به این موضوع قائل هستند که باید تمامی لایههای زیرساختی این پروژه از قبیل زیرساخت فرهنگ و فنی همزمان با هم توسعه یابد. در ایران اگرچه در دو ماه گذشته محدودیتهای در شبکه ارتباطات کشور اعمال شده است ولی پروژه ملی شهر هوشمند کاملاً آگاهانه پیش میرود. به تعبیری یکی از مهمترین ضعفهای پروژه ملی شهر هوشمند در ایران عدم توسعه یافتگی مطلوب زیرساخت فرهنگی است.»
به گفته قریبی «از سال ۲۰۱۵ موضوع نسل سوم شهر هوشمند و مشارکت شهروند در این پروژه در دنیا مطرح شد و کشورهایی مثل اسپانیا، سنگاپور و امارات با نظرخواهی از مردم طرحهای خود در این زمینه را اجرا کردند. به طور کلی نه نگاه بالا به پایین میتواند موجب اجرای شهر هوشمند باشد و نه نگاه پایین به بالا یا یک نگاه متوسطی بلکه تنها باید نیاز شهروندان در نظر گرفته شود. در ایران نگرش به این پروژه بالا به پایین است و تا الان شهروند نتوانسته با آن ارتباط برقرار کند. شهروند در شهر هوشمند به سمت سرویسهای کشیده میشود که به آن نیاز دارد خدماتی نظیر تهران من، مشهد من و پارک حاشیهای در برخی از مناطق شهر تهران.»
**هوشمندسازی شهرهای ایران باتوجه به ظرفیتهای جغرافیایی و نیاز مردم
وی میگوید «مرکز تحقیقات شهر هوشمند ایران اقدامات لازم و چشمانداز۱۴۰۴ این پروژه ملی را تشریح کرده است. باید توجه شود که هر منطقهای از کشور برای هوشمندسازی نیازهای متفاوتی دارد و در شهری مثل یزد هوشمندسازی باید با زیستپذیری و گردشگری هماهنگ شود. یعنی مسائل مورد توجه در هوشمندسازی شهر تهران با شهر یزد تفاوت دارد و در کلان شهرها بیشتر برای رفع چالشهای از قبیل آلودگی هوا و ترافیک به عنوان یکی از مزیتهای اجرای پروژه شهر هوشمند برنامهریزی میشود. در مورد جزیره کیش هوشمندسازی بیشتر به مسئله حمل و نقل پاک و گردشگری اختصاص دارد.»
در ادامه قسمتی دیگر از ویدئو صحبتهای امین قریبی را مشاهده میکنید:
انتهای پیام/4144
انتهای پیام/