صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۰ - ۱۹ آذر ۱۴۰۱
شناسایی عوامل عفونت‌زا با روش‌های PCR کیفی یا کمی

ساخت کیت مولکولی برای تشخیص سریع و دقیق کووید ۱۹

دانشجوی مقطع کارشناسی رشته میکروبیولوژی موفق به طراحی و ساخت کیت تشخیص مولکولی علیه کووید ۱۹ شد.
کد خبر : 818839

تورج خسروی دانشجوی مقطع کارشناسی رشته میکروبیولوژی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از طراحی و ساخت کیت تشخیص مولکولی COVID-۱۹ RT-real time PCR خبر داد و هدف اصلی این طرح را تشخیص سریع و دقیق ویروس کووید ۱۹ دانست.

وی در تشریح فعالیت‌های آزمایشگاهی خود در طراحی و ساخت کیت تشخیص مولکولی کرونا ادامه داد: ازآنجایی‌که هر موجود زنده یا میکروارگانیسم ژنوم منحصربه‌فرد خود را دارد؛ بنابراین  بهترین راه شناسایی شامل روش‌هایی است که مبتنی بر مولکول‌های تشکیل دهنده ژن باشد.

دانشجوی مقطع کارشناسی رشته میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد افزود: امروزه با پیشرفت تکنیک‌های مولکولی می‌توان اغلب عوامل عفونت‌زا شامل باکتری‌ها و ویروس‌ها را با استفاده از روش‌های PCR کیفی یا کمی تشخیص داد.

خسروی اضافه کرد: با توجه به اینکه توالی کامل ژنوم ویروس کووید ۱۹ در بانک ژن جهانی انتشار یافته می‌توان با طراحی شناساگر‌های مناسب برای بخش‌های ویژه‌ای از ژنوم این ویروس یا انتخاب پرایمر‌ها و پروب‌های مناسب مورد تأیید مراجع علمی معتبر جهان که تأییدیه مراجع CDC یا FDA را دارند به تشخیص مولکولی کووید ۱۹ اقدام کرد.

وی بیان کرد: کیت تشخیص مولکولی حاضر بر پایه روش مولکولی RT-real time PCR با کاربرد پرایمر‌های اختصاصی و نشانگر‌های دقیق TaqMan برای تشخیص ویروس ۱۹Covid ساخته شده است، پرایمر‌ها و پروب‌های به کار رفته در این کیت از روی ژن‌های E و RdRp ویروس کووید ۱۹ انتخاب شده و از ژن RNase به عنوان کنترل داخلی استفاده شده است.

این دانشجوی محقق و پژوهشگر در مرکز رشد سلامت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، «دستگاه real time PCR » (این کیت در تمام مدل‌های دستگاه real time PCR که دارای کانال‌های زرد (HEX) سبز (FAM) و نارنجی (ROX) باشند، قابل کاربرد است)، «سمپلر متغیر» (در اندازه‌های مختلف)، «میکروسانتریفیوژ» و «میکسر» (Vortex/Spin) ازجمله تجهیزات و دستگاه‌های مورد نیاز (غیر مصرفی) در این تحقیق بوده‌اند.

دانشجوی مقطع کارشناسی رشته میکروبیولوژی، نمونه مورد نیاز را شامل یکی از موارد لاواژ، برونکوآلوئلار خلط سواب گلو و بینی، ترشحات تنفسی و... دانست و درباره تجهیزات و مواد مصرفی گفت: تمام ملزومات و مواد تخصصی لازم در کیت موجود بوده و برای انجام آزمایش‌ها، نیاز به مواد مصرفی دیگر مانند کیت استخراج RNA میکروتیوب و سر سمپلر است که در این کیت موجود نیست و لازم است جداگانه تهیه شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر