صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در راستای تقویت امنیت انرژی کشورها؛

رشد انرژی‌های تجدیدپذیر توربوشارژ می‌شود

بحران جهانی انرژی شتاب بی‌سابقه‌ای برای تولیدانرژی‌های تجدیدپذیر ایجاد کرده است، به طوری که جهان در ۵ سال آینده به اندازه ۲۰ سال گذشته منابع انرژی تجدیدپذیر به عنوان منابع سوخت مورد استفاده، اضافه خواهد کرد.
کد خبر : 818809

گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا: اخیرا آژانس بین المللی انرژی در گزارشی در خصوص بحران جهانی انرژی که باعث شتاب شدید در تاسیسات انرژی تجدیدپذیر شده است، پیش بینی کرده است؛ در پنج سال آینده رشد ظرفیت کل تولید این انرژی‌ها در سراسر جهان تقریباً دو برابر خواهد شد.

نگرانی‌های امنیتی انرژی، کشور‌ها را به طور فزاینده‌ای برای روی آوردن به انرژی‌های تجدیدپذیر مانند خورشیدی و بادی ترغیب کرده است تا وابستگی خود را به سوخت‌های فسیلی وارداتی کاهش دهند که متعاقب آن، قیمت آن‌ها به طور چشمگیری افزایش یافته است.

بر اساس آخرین ویرایش گزارش سالانه آژانس بین‌المللی انرژی در سال ۲۰۲۲، انتظار می‌رود ظرفیت جهانی انرژی تجدیدپذیر در دوره ۲۰۲۷ -۲۰۲۲ به میزان ۲۴۰۰ گیگاوات (GW) افزایش یابد که این مقدار برابر با کل ظرفیت برق امروز چین است.

این افزایش عظیم مورد انتظار ۳۰ درصد بیشتر از میزان رشدی است که یک سال گذشته، پیش‌بینی شده بود و نشان می‌دهد که دولت‌ها چقدر سریع وزن سیاست‌های اضافی را پشت سر انرژی‌های تجدیدپذیر انداخته‌اند. این گزارش نشان می‌دهد که انرژی‌های تجدیدپذیر بیش از ۹۰ درصد از تامین برق جهانی را در پنج سال آینده بر عهده می‌گیرند و با سبقت گرفتن از زغال سنگ تا اوایل سال ۲۰۲۵ به بزرگترین منبع برق جهانی تبدیل می‌شوند.

هر چند که انرژی‌های تجدیدپذیر قبلاً به سرعت در حال گسترش بودند، اما بحران جهانی انرژی آن‌ها را وارد فاز جدید و فوق‌العاده‌ای از رشد سریع‌تر کرده است، زیرا کشور‌ها به دنبال سرمایه‌گذاری حاصل از مزایای امنیت انرژی خود هستند.

فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی چندی پیش در این باره خاطر نشان می‌کند: «جهان قرار است در ۵ سال آینده به همان اندازه که در ۲۰ سال گذشته به انرژی تجدیدپذیر اضافه کرده است، اضافه کند. این یک مثال واضح از این است که چگونه بحران انرژی کنونی می‌تواند نقطه عطفی تاریخی به سمت یک سیستم انرژی پاک‌تر و ایمن‌تر باشد.»

هر چند که عملیات ویژه در اوکراین یک لحظه تعیین کننده برای انرژی‌های تجدیدپذیر در اروپا بوده است، جایی که دولت‌ها و مشاغل به دنبال جایگزینی سریع گاز هستند که پیش‌بینی می‌شود که میزان ظرفیت انرژی تجدیدپذیر اضافه‌شده در اروپا در دوره ۲۷-۲۰۲۲ دو برابر دوره پنج ساله قبلی باشد که ناشی از ترکیبی از نگرانی‌های امنیت انرژی و جاه‌طلبی‌های آب و هوایی است.

این در حالی است که اگر کشور‌های عضو اتحادیه اروپا به سرعت تعدادی از سیاست‌ها از جمله ساده‌سازی و کاهش زمان‌بندی مجوزها و همچنین بهبود طرح‌های تشویقی برای اجرای سریع‌تر سیستم‌های بادی و خورشیدی را اجرا کنند، می‌توانند به آن دست یابند. در کنار اروپا چین، ایالات متحده و هند نیز، به دنبال رشد انرژی تجدیدپذیر برای پنج سال آینده هستند.

این گزارش همچنین تسریع نصب پنل‌های خورشیدی در پشت بام‌های مسکونی و تجاری را پیش بینی می‌کند که به مصرف کنندگان کمک می‌کند تا قبض‌های انرژی را کاهش دهند. ظرفیت جهانی باد در دوره پیش بینی شده تقریبا دو برابر می‌شود و پروژه‌های فراساحلی یک پنجم رشد را به خود اختصاص می‌دهند. انرژی بادی و خورشیدی طی پنج سال آینده با هم بیش از ۹۰ درصد از ظرفیت انرژی تجدیدپذیر را تشکیل می‌دهند.

در پایان این گزارش آمده است، رشد سریع‌تر انرژی‌های تجدیدپذیر، جهان را به مسیری نزدیک‌تر برای رسیدن به عدم استفاده از سوخت‌های فسیلی و کربن صفر و نیز جلوگیری از گرمایش بی سابقه زمین هدایت می‌کند.

انتهای پیام/۴۱۶۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر