صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دستاورد یک شرکت دانش بنیان؛

وقتی فناوری رویای راه رفتن را برای معلولان محقق کرد

یک شرکت دانش بنیان فعال در حوزه توانبخشی توانسته است با بهره گیری از علم و نیروی خلاق انسانی خود اسکلت بیرونی پایین تنه مخصوص معلولین پا طراحی و تولید کند.
کد خبر : 818429

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، افراد معلول در زندگی دچار چالش‌هایی می‌شوند که هرروز به نوعی با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند. اما با پیشرفت تکنولوژی و نوآوری در این حوزه، این چالش ها تا حد قابل توجهی کاهش پیدا کرده است. یکی از جدیدترین فناوری هایی که می تواند به معلولان کمک کند استفاده از ربات‌های توانبخشی است.

ربات‌های توانبخشی را می‌توان تحولی در مهندسی پزشکی و تعامل انسان و ربات دانست. زمانی که ربات‌های توانبخشی ساخته شدند، هدف استفاده از آن‌ها بهبود بیماران نبود، بلکه برای کمک به  تشخیص اشیاء از طریق لمس برای افراد دچار بیماریهای سیستم عصبی طراحی شده بود. ربات توانبخشی در روند بهبود بیماران دارای معلولیت در فعالیت‌های ایستادن، تعادل و راه رفتن استفاده می‌شود. این ربات‌ها باید از حرکات انسان استفاده کنند، بنابراین در ساخت این ماشین‌ها باید مطمئن شویم که با پیشرفت بیمار سازگار خواهد بود.این کار بسیارپیچیده است، زیرا ربات‌ها با افراد کم توان و دارای معلولیت کار می‌کنند .
 
**پیوند بین تکنولوژی و هوش انسان می‌تواند گره از مشکلات زیادی باز کند 
 
ربات‌های توانبخشی می‌توانند، نیاز به درمان مداوم برای زمان طولانی را تامین کنند. پیوند بین تکنولوژی و هوش انسان میتواند گره از مشکلات زیادی باز کند که کمک به معلولان می تواند گام بلندی برای این موفقیت باشد .ربات توانایی انجام تمریناتی که یک درمانگر می‌تواند ارایه دهد را دارد. همچنین ربات‌ها می توانند برخی تمرین‌ها را که انجام آن توسط فرد آسان نیست را نیز انجام دهند. به طور مثال ربات‌های پنوماتیک به افرادی که دچار سکته مغزی یا هر نوع بیماری با ناتوانی اندام فوقانی شده‌اند کمک می‌کنند.
 
باتوجه به اهمیت این حوزه شرکت های فناور و دانش بنیان زیادی هستند که تلاش می کنند با بهره گیری از دانش روز دنیا زندگی را با افراد معلول آسان تر کنند.در همین راستا یک شرکت دانش بنیان فعال در حوزه توانبخشی توانسته است با بهره گیری از علم و نیروی خلاق انسانی خود اسکلت بیرونی پایین تنه مخصوص معلولین پا طراحی و تولید کند. در ادامه به سراغ این شرکت دانش بنیان رفتیم و با «سید مصطفی حوایجی» مدیر عامل شرکت پداسیس گفت‌وگو کردیم. در ادامه متن کامل این گفت‌وگو را می‌خوانید:

آنا: محصول خود را معرفی کنید و اینکه خود را از چه زمانی آغاز کردید؟

اسکلت بیرونی دستاورد جدیدی است که اولین نمونه آن در سال ۲۰۱۳ در دنیا ساخته شده است. ما نیز با الهام گرفتن از نمونه خارجی، کار طراحی و ساخت ربات اسکلت بیرونی توانبخشی برای معلولین را از سال ۹۲ آغاز کنیم، و اولین نمونه آن را سال ۹۶ به بازارمعرفی کردیم. تاکنون حدود ۱۶۰ نفر بالای ۱۲۰۰ ساعت از دستگاه استفاده کردند و اعلام رضایت و خرسندی که توانستند بعد سال‌ها به رویای راه رفتن خود تحقق ببخشند که اثر روانی بسیار مثبتی بر روحیه آن‌ها دارد.

آنا: این محصول برای معلولان چگونه قابل استفاده است؟

اکسوپد شخصی جدیدترین نسخه از ربات اسکلت بیرونی پایین تنه است که قادر است وزن بیمار را تحمل کرده و به زمین انتقال دهد. این ربات بر روی لباس‌های کاربر پوشیده می‌شود. اکسوپد از چهار موتور الکتریکی پر قدرت در مفاصل لگن و زانو بهره می‌برد که قادرند پا‌های بیمار را با الگو‌های حرکتی گوناگون و سرعت‌های مختلف حرکت دهند. بدین ترتیب کاربر قادر است در جابجایی‌های روزمره بدون نیاز به صرف انرژی چندانی به کمک اکسوپد شخصی راه برود.

**تحمل وزن معلول توسط جدیدترین نسخه از ربات اسکلت بیرونی پایین تنه

اکسوپد شخصی چگونه اثربخشی می‌کند؟

استفاده از اکسوپد شخصی به عنوان یک روش غیرتهاجمی، با تامین قدرت لازم برای حرکت اندام تحتانی، حین ایستادن، راه رفتن در سطوح هموار، نشستن و بالا رفتن از پله‌ها، پیشگیری و رفع مشکلات ثانویه در افراد دارای آسیب نخاعی را در پی دارد.

مزیت استفاده از اکسپوید شخصی نسبت به سایر تجهیزات موجود چیست؟

مزیت اصلی اکسوپد شخصی نسبت به سایر تجهیزات کمک حرکتی، به‌کارگیری الگوی صحیح راه رفتن و خم و راست شدن طبیعی مفاصل و به‌ویژه زانوهاست؛ این درحالیست‌که، در استفاده از انواع اورتز، به‌واسطه نبود این قابلیت، در طولانی مدت صدمات جبران‌ناپذیری به مفاصل وارد خواهد شد. ضمن اینکه، در راه رفتن با استفاده از اورتز، فشار زیادی به کتف و دست‌ها وارد می‌شود؛ درحالی‌که، حین راه رفتن با اکسوپد شخصی، پس از یادگیری وزن‌اندازی صحیح روی پاها، از این مساله پیشگیری شده است.

آنا: آیا این محصول مشابه خارجی دارد؟ قیمت این محصول در مقایسه با نمونه خارجی چقدر است؟

این محصول داخلی از لحاظ کیفیت قابل رقابت با نمونه خارجی است و از لحاظ قیمت یک پنجم آن است.

بله این محصول نمونه خارجی هم دارد و، چون محصول لبه تنولوژی محسوب میشود یعنی از معرفی اولین نمونه آن در جهان فقط ۸ سال می‌گذرد بسیار گران است؛ و تقریبا حدود ۵ میلیارد تومان قیمت دارد، اما محصول ما در کشور با یک پنجم قیمت قابل تهیه است؛ چون توانسته ایم دانش فنی آن را خودمان ایجاد کنیم به همین دلیل میتوانیم با قیمت مناسب در اختیار معلولین قرار دهیم. همچنین این موضوع قدم بزرگی در راستای جلوگیری از خروج ارز و حمایت از محصول داخلی است.

**استقبال معلولین از ربات اسکلت بیرونی 
 
آنا: ایا این محصول از لحاظ کیفیت با نمونه خارجی قابل رقابت است؟

بله، خوشبختانه با تلاش همکاران ما و بهره گیری از توان و دانش آن‌ها توانستیم محصولی شایسته از نظر کیفیت تهیه کنیم که میتوانیم بگوییم اگر بهتر از نمونه خارجی نباشد قطعا قابل رقابت است و همچنان در حال ارتقا کیفیت نیز هستیم.

آنا: آیا محصولات شما مورد حمایت انجمن‌های معلولین قرار گرفته است؟

بله خوشبختانه ما از ابتدای فعالیت با انجمن‌های معلولین و ضایعات نخاعی و کسانی که فلج پا هستند همکاری‌های خوبی داشتیم و توانستیم محصولات خود را عرضه کنیم و به دلیل این حمایت‌ها در حال تلاش برای ارتقا کیفیت این محصولات هستیم. 


آنا: آیا این محصول برای کودکان هم قابل استفاده است؟

خیر این محصول در حال حاضر برای افراد بزرگسال با وزن کمتر از ۹۰ کیلوگرم قد بین ۱۵۵ تا ۱۹۰ سانتی متر در نظر گرفته شده است. اما در برنامه‌های آینده قصد داریم برای کودکان هم این محصول را در نظر بگیریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 1 نظر
هارونی
00:28 - 1401/09/25
سلام.وقتتون بخیر
شرمنده چند روز پیش تو اخبار یه نمایشگاه شرکت دانش بنیان نشون داد که رباط برا معلولین ساخته بودن چند تا سوال در موردش داشتم از شما باید بپرسم؟