صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محققان موفق شدند؛

طراحی ساعتی هوشمند برای گاو‌ها که سلامت آن‌ها را بررسی می‌کند

پژوهشگران چینی نوعی حسگر هوشمند برای گاو‌ها طراحی کرده اند که می‌تواند حرکات، بهداشت و سلامت آن‌ها را مورد بررسی قرار دهد.
کد خبر : 818194

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا،اگر شما یک کشاورز با گله ای متشکل از صدها گاو هستید، بررسی  وضعیت رفاهی آنها می تواند کار چالش برانگیزی باشد، اما استفاده از برچسب های حسگر ممکن است بار این مسئولیت را کاهش دهند. تحقیقات جدید  نشان می‌دهد که چگونه حسگرهای سبک ساعت هوشمند که به مچ پا و گردن گاو بسته شده‌اند، می‌توانند از طریق حرکات حیوانات انرژی مورد نیاز خود را تامین کنند.

برخی از حسگرها و برچسب ها قبلاً برای کمک به نظارت موقعیت گاوها استفاده می شود تا از سرگردانی بیش از حد آنها جلوگیری شود. اما دانشمندان دانشگاه جنوب غربی جیائوتنگ در چین ایده یک "مزرعه هوشمند" را بررسی کرده اند که در آن حسگرهای پیشرفته محیط و خود حیوانات را زیر نظر دارند و تا حد زیادی با انرژی جنبشی تغذیه می شوند.

زوتائو ژانگ یکی از نویسندگان این پژوهش می گوید: در یک مزرعه، نظارت بر اطلاعات محیطی و بهداشتی گاو می تواند به پیشگیری از بیماری ها و بهبود کارایی پرورش و مدیریت مراتع کمک کند. این اطلاعات می تواند شامل غلظت اکسیژن، دما و رطوبت هوا، میزان ورزش، چرخه های تولید مثل، بیماری و تولید شیر باشد.

در مزرعه هوشمند فرضی این گروه از پژوهشگران، گاوها لباس پوشیدنی شبیه ساعت هوشمند می پوشند. این پوسته همگام با بدن جانوران حرکت می کند، در حالی که یک آونگ داخل آن به اطراف می چرخد ​​و با آهنرباها و سیم پیچ ها برای تقویت این حرکات کار می کند و انرژی جنبشی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند که در یک باتری لیتیومی ذخیره می شود. درواقع این یعنی دستگاه برخلاف یک ساعت هوشمند سنتی نیازی به شارژ ندارد.

یاجیا پان، یکی از نویسندگان این مقاله و محقق انرژی در دانشگاه جنوب غربی جیائوتنگ، می گوید: «مقدار عظیمی از انرژی جنبشی وجود دارد که می توان در حرکات روزانه گاوها، مانند راه رفتن، دویدن، و حتی حرکت گردن برداشت کرد.

این گروه از محققان چینی پتانسیل برداشت انرژی دستگاه را در آزمایش‌های آزمایشگاهی که حرکات گاو را شبیه‌سازی می‌کرد، آزمایش کردند و ثابت کردند که می‌تواند انرژی کافی برای حسگرهای کوچک تولید کند. دانشمندان همچنین این دستگاه را بر روی انسان آزمایش کردند و دریافتند که حتی یک حرکت سبک نیز برای اندازه‌گیری دما با دستگاه کافی است.

ژانگ می گوید: انرژی جنبشی در همه جای محیط وجود دارد،حرکت برگ ها در باد، حرکت انسان ها و حیوانات، حرکت امواج و چرخش زمین همه این پدیده ها حاوی انرژی جنبشی زیادی هستند.ما نباید اجازه دهیم این انرژی هدر برود.

این تحقیق در مجله iScience منتشر شده است.

 

انتهای پیام/

برچسب ها: گاو حسگر زیستی
ارسال نظر