صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۱۴ آذر ۱۴۰۱
دانشیار گروه تحقیقات سیاستگذاری و برنامه‌ریزی غذاوتغذیه:

فناوری به افزایش بهره‌وری در کشاورزی و ایجاد امنیت غذایی کمک می‌کند

دانشیار گروه تحقیقات سیاستگذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه گفت: با توجه به تحریم‌های کشور در حوزه تولید، فناوری می‌تواند به افزایش بهره وری کشاورزی، محصولات غذایی و کارخانجات کمک کند.
کد خبر : 817481

فاطمه محمدی نصرآبادی در گفتگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، امنیت غذایی را وضعیتی اعلام کرد که غذا و ملزومات تغذیه‌ای وجود داشته و در دسترس همه افراد باشد.
وی اظهار کرد: امنیت غذایی شامل چهار بعد فراهمی، دسترسی، بهره وری و پایداری است که فناوری می‌تواند نقش خود را در هر کدام از این ابعاد نشان دهد. چرا که در بعد فراهمی، غذای کافی که از طریق تولید و واردات به دست می‌آید، باید برای همه افراد وجود داشته و در دسترس باشد. 
دانشیار گروه تحقیقات سیاستگذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه ادامه داد: دسترسی اقتصادی بیشترین مشکل در کشور است که می‌توانیم محصولاتی را با هزینه کمتر تولید و نیاز‌های مردم را فراهم کنیم. به طور مثال: با فناوری می‌توان مواد غذایی که می‌تواند جایگزین گوشت شود را تولید کرد.

محمدی نصرآبادی بر استفاده ازموادغذایی در بعد بهره وری در راستای کاهش بیماری و سلامت انسان تاکید کرد و گفت: هر فناوری که برای سلامت انسان در بالاترین سطح به دست آید، کاربرد دارد. چرا که گاهی ممکن است غذا انرژی کافی را به بدن برساند، اما مواد مغذی نداشته باشد. اما در امنیت غذایی فقط سیر شدن شکم مهم نیست، بلکه باید ریزمغذی‌ها به مقدار کافی متناسب با شرایط سنی و جنسی افراد جامعه به بدن برسند. 
وی با اشاره به اقدامات قابل توجه دولت در چارچوب سیاست‌های توسعه روستایی و کشاورزی، گفت: این سیاست‌ها به ویژه در سال‌های اخیر در افزایش میزان تولید بخش قابل توجهی از محصولات اساسی غذایی موثر بوده است، اما در فراهم کردن امکان دسترسی پایدار به امنیت غذایی برای همه افراد جامعه جای کار و توسعه بیشتر وجود دارد.

دانشیار گروه تحقیقات سیاستگذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه در مورد افزایش شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی طبق تاکید مقام معظم رهبری در سال «تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین»، اظهار کرد: این حرکت در تولید محصول کشاورزی، آبیاری نوین، شیوه‌های جدید تولید، بهره وری بهتر از آب و خاک، نقش مهمی را ایفا کند. چرا که محصولات زراعی نقش عمده ای در تغذیه دارد و این موضوع در ایران نیز قابل مشهودتر است.

محمدی نصرآبادی به پیگیری اقدامات نهاد‌های مختلف در حوزه امنیت غذایی کشور اشاره کرد و افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان مهمترین نهاد در زمینه فناوری امنیت غذایی که بسیار تاکید و بر شرکت‌های دانش بنیان و فناوری تاثیر داشته است می‌تواند به امنیت غذایی کمک کشور کمک کند.
وی بر نقش مراکز تحقیقاتی حوزه تغذیه و شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت محور بر ایجاد امنیت غذایی تاکید کرد.

 
به گزارش آنا، با توجه به افزایش رو به رشد جمعیت جهان، می‌توان گفت که امنیت غذایی از مهمترین چالش‌های قرن حاضر است. به دلیل محدودیت منابع طبیعی و مشکلاتی همچون تغییر اقلیم، آلودگی‌های زیست محیطی و افزایش مهاجرت روستاییان به شهرها، افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی دشوار است. در چنین شرایطی، تامین امنیت غذایی به تغییر روش‌ها و رویکرد‌های تولید وابسته است. بنابراین، برای تولید باید راهکار‌ها و شیوه‌های نوینی را جستجو کرد. افزایش بهره‌وری در تولید یعنی افزایش کاربرد دانش و فناوری در نظام‌های تولید کشاورزی. بنابراین، باید از فناوری‌های نوین و حداکثر ظرفیت‌های فناوری در حوزه‌های مختلف برای افزایش بهره‌وری استفاده کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر