صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگوی آنا با رئیس سازمان بسیج هنرمندان اعلام شد؛

تشریح برنامه‌های سازمان بسیج؛ از آواهای انقلابی تا کنگره ۲ هزار شهید هنرمند

رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور گفت: از جمله مهمترین برنامه‌هایی که در سازمان بسیج در دست انجام داریم، آماده سازی فراخوان جشنواره موسیقی و آوا‌های انقلابی، برپایی کنگره ۲ هزار شهید هنرمند و همینطور رزمایش جهادی هنرمندان همزمان با جشنواره تئاتر بسیج است.
کد خبر : 817361

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری آنا، سازمان بسیج هنرمندان کشور یکی از نهادهایی است که در حوزه فرهنگی و هنری فعالیت دارد، این سازمان با تمام وزارتخانه‌ و سازمان‌هایی که در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت دارند، همکاری دارد که می‌توان به وزارت میراث فرهنگی و وزارت ارشاد اشاره کرد، ضمن اینکه شمار زیادی از هنرمندان کشور در بخش‌های مختلف سازمان بسیج هنرمندان هم عضو هستند.

به مناسبت هفته بسیج و فعالیت‌های این سازمان با دعوت از «جواد جمیری، رئیس سازمان بسیج هنرمندان» برای حضور در خبرگزاری آنا پیرامون فعالیت سازمان متبوعش به گفت‌وگو نشستیم.

مهمترین عناوین گفت‌وگو با این مسئول هنری بسیج را می‌توانید در ادامه بخوانید:

- رویکردها و راهبردهای جدید سازمان بسیج هنرمندان

- فعالیت در عرصه برندسازی و کادرسازی نیروهای متعهد انقلابی

- برپایی کنگره دو هزار شهید هنرمند

- زمان فراخوان و برگزاری جشنواره موسیقی وآواهای انقلابی

- هدایت و حمایت فعالیت گروه‌های هنرمند جهادی در کشور

- برپایی رزمایش جهادی هنرمندان بسیجی همزمان با جشنواره تئاتر سودای عشق

آنچه در ادامه می‌آید، مشروح این مصاحبه است؛

** جناب جمیری بیش از یک سال است که به عنوان ریاست سازمان بسیج در این نهاد مشغول به فعالیت شده‌اید هر چند که در سال‌های قبل نیز فعالیت در عرصه بسیج داشته‌اید، چه رویکرد‌هایی در این مدت برایتان اولویت داشت و مهمترین فعالیت‌هایی که در این یک سال کلید زدید، چه چیز‌هایی بوده است؟

سابقه بنده در بسیج هنرمندان از بدو تأسیس آن به صورت همزمان آغاز شده است. مسئولیت سازمان استان و مدیریت در بخش‌های مختلف فرهنگی و قائم مقامی و جانشین ریاست سازمان از جمله فعالیت‌های بنده بوده است که اکنون دو سالی است به عنوان خادم بسیجیان هنرمند در خدمت شما هستم و برنامه‌ها را با تقویت و مرمت بخش زیرساختی تخصصی آغاز کردیم، چرا که ضعف‌هایی در ساختار تخصصی، چینش و دسته بندی‌ها بوده که می‌بایست بازتعریف می‌شد تا از ظرفیت و توانمندی بسیجیان در سراسر کشور بهره مند شویم.

مبنای فعالیت‌های ما در حوزه‌های مختلف براساس سند اعتلای بسیج که رهبر معظم انقلاب ابلاغ فرمودند، صورت گرفته است. در حال حاضر قریب ۴۰۰ کانون و ۳۲ سازمان بسیج هنرمندان در سراسر کشور و مراکز استان‌ها فعال داریم که مشغول آموزش ، هدایت و سازماندهی هنرمندان هستند.

** در عرصه فعالیت‌های تخصصی هنرمندان در سراسر کشور چه فعالیت‌هایی صورت گرفته؟

در ساختار تخصصی که شامل انجمن‌های هنری، ادبی ما در مراکز استان و نخبگان هنری متعهد و انقلابی بسیجی هستند به عنوان اعضای انجمن‌ها در یک سطح ملی سازماندهی شدیم، بنابراین دوستان هنرمند در حوزه‌های مختلف تخصصی در ۱۰ رشته شعر، ادبیات،‌ داستان،‌ تئاتر، فیلم، موسیقی، صنایع دستی و ... شدند.  در این طبقه بندی مشخص می‌شود که هر گروه چه نقش آفرینی می‌تواند در جامعه داشته باشد، مثلا در عرصه محرومیت زدایی و سازندگی نقشی که هنرمندان بسیج می‌توانند داشته باشند، چیست که به واسطه آن گروه‌های جهادی شکل گرفت که در حوزه‌های فرهنگی و هنری در مناطق محروم و همینطور جا‌هایی که زیرساخت فرهنگی نبود، فعال شدند.

** در ارتباط با گروه‌های جهادی بیشتر برایمان توضیح دهید آیا این هنرمندان تنها در بخش‌های عمرانی فعال می‌شوند یا عرصه‌های دیگر را هم پوشش می‌دهند.

گروه‌های جهادی در گذشته بیشتر با رویکرد عمرانی در مناطق محروم حضور داشتند، اما امروزه در حوزه‌های مختلف صنعت، سلامت، اقتصاد مقاومتی و فعالیت‌های فرهنگی و هنری نیز فعال هستند. هنرمندان عضو با تیم‌های جهادی علاوه بر کمک در حوزه‌های سازندگی در عرصه انعکاس محرومیت‌ها نیز فعال هستند. در حادثه سیل خوزستان، لرستان و گلستان همکاران هنرمند در رشته‌های مختلف مثل تئاتر و تئاتر عروسکی فعال شدند و با اعزام به این مناطق باعث تسکین آلام و امیدبخشی به مردم شدند. بخشی از هنرمندان شناخته شده نیز با حضورشان در کمپ‌ها با آنها به گفت‌وگو می‌نشستند و روحیه بخشی می‌کردند. بنابراین ما به شکل جدی در کل کشور تیم‌هایی تشکیل دادیم و از دل آن‌ها کسانی که علاقه‌مند به کار‌های جهادی بودند را انتخاب و وارد عرصه کردیم تا ایجاد انگیزه کرده و امید را زنده کنند، حتی در مساجد به آموزش خوشنویسی و نقاشی برای مردم و کودکان کردیم که مستندات این فعالیت‌ها همه موجود است.

همزمان با جشنواره تئاتر بسیج که به زودی برگزار می‌شود، رزمایش جهادی هنرمندان را کلید زدیم که برای نخستین بار به استان‌ها ابلاغ شده و همه گروه‌های جهادی هنری فعال می‌شوند و هر چه در توان دارند رو خواهند کرد.

** در عرصه فضای مجازی با این چالشی که این روز‌ها در شبکه‌های مجازی شروع شده و هر رسانه‌ای در حال تحت تأثیر قرار دادن مردم ما است، آیا بسیج هنرمندان هم فعال است و کار خاصی انجام داده؟

بله این روز‌ها در حال ساماندهی تیم‌هایی مختلف در رشته‌های هنری در حوزه فضای مجازی هستیم و با این امر قرارگاه هنری بسیج در حال تشکیل است و گروه‌های هنری فعال می‌شوند تا در بزنگاه‌ها تولید محتوا داشته باشند و در فضای مجازی تولیدات خود را انتشار دهند.

نشست سراسری انجمن‌های هنری، ادبی با حضور ۳۰۰ نفر از مسئولان  این انجمن‌ها در تهران ناظر بر انسجام هنرمندان بر این اساس برپا شد. لازم به ذکر است تاکنون بیش از ۳۵۰۰ گروه هنری بسیجی در کشور ساماندهی شدند.

اتفاق دیگر در فضای مجازی راه اندازی شبکه ارتباطی بین انجمن های ادبی هنری مرکزی با گروه های ادبی هنری در سراسر کشور است. 

** جناب جمیری با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری درباره تربیت نیروی تراز انقلابی در این زمینه چه فعالیت‌هایی در سازمان بسیج هنرمندان صورت می‌گیرد و آیا هنرمندان علاقه‌مند و داوطلب، آموزش هم می‌بینند؟

یکی از راهبرد‌های اصلی سازمان که در حال پیگیری هستیم، بحث «تربیت هنرمند تراز انقلابی» است. با توجه به اینکه بسیج در کنار سایر دستگاه‌های فرهنگی بستر بسیار مناسبی برای تربیت است ما تلاش داریم هم استعداده‌ها را شناسایی کنیم و هم به بحث آموزش و تربیت نیروها بپردازیم. تلاش داریم که هنرمندان عضو شبکه هنری بسیج را با شاخصه‌ها و ویژگی‌هایی که رهبری از هنرمندتراز انقلابی مدنظر دارند، نزدیک کنیم.

خوشبختانه طراحی اولیه برای استخراج شاخصه ها اتفاق افتاده و ما به تدریج به سمت اجرایی شدن آن می‌رویم و معتقدیم که بسیج مثل همه عرصه‌هایی که موفق بوده در این زمینه هم موفق خواهد بود. 

** اتفاقات اخیر نشان می‌دهد که حضور هنرمندان چقدر می‌تواند در جامعه اثرگذار باشد، مخصوصا اگر انقلابی تربیت شده باشند، چقدر از این هنرمندان پای کار نظام ایستاده‌اند و بسیج چه نقشی در این شرایط ایفا کرده است؟

در عرصه نقش آفرینی، اتفاقات اخیر نشان می‌دهد که ما باید خیلی جدی‌تر وارد مسائل شویم، یعنی خود هنرمندان باید فعالیت داشته باشند. به هرحال چهره‌هایی که امروزه مطرح هستند و در بخش‌های مختلف هنری دیده می‌شوند، در جهت صحیح نظام حرکت نمی‌کنند شاید، چون رسانه‌های انقلاب نتوانستند یا کمتر توانستند چهره‌های مختلف انقلابی را نمایش دهند و از آن‌ها چهره هنری و برند بسازند تا در این بزنگاه‌ها وارد میدان شوند. ما در عرصه بسیج خیلی چهره‌های هنری داریم که مسلط و متخصص هستند، استاد دانشگاه هستند و در بخش‌های مختلف فعالیت می‌کنند، اما، چون رسانه از این‌ها برند نساخته، کسی به دنبالشان نیست چرا که چهره نشده‌اند و این‌ها را مردم نمی‌شناسند!

 تلاش بر این است در معرفی چهره‌های هنری جوان و متعهد اقدام  جدی داشته باشیم و با کمک رسانه‌های جبهه انقلاب و بخش‌های مرتبط امیدواریم بتوانیم این کار را به خوبی انجام دهیم.

** جناب جمیری درباره فعالیت‌های بخش موسیقی سازمان بسیج برایمان بگویید، جشنواره موسیقی و آوا‌های انقلابی به کجا رسید و قرار است کی دوره جدید آن برگزار شود؟

یکی از انجمن‌های زیرمجموعه «انجمن موسیقی» است، که سه دوره جشنواره موسیقی و آوا‌های انقلابی را برگزار کرده و آخرین آن هم در لرستان برگزار شد که البته با شیوع کرونا مصادف شد و دیگر برای اختتامیه فعالیت جمعی نداشتیم. رویداد‌های ما در همه بخش‌ها دوسالانه است، چون فعالیت‌ها زیاد بوده و نمی‌توانیم هر سال همه را برگزار کنیم. با این حال دو سال پیش که باز هم شرایط کرونایی بود به طور غیرمستقیم تولیدات موسیقی هنرمندان را دریافت کردیم و از آن‌ها حمایت‌هایی صورت گرفت. اما سال آینده جشنواره موسیقی برگزار می‌شود، فراخوان آن نیمه اول سال منتشر و اجرایش برای نیمه دوم سال ۱۴۰۲ خواهد بود.

** از دیگر برنامه‌های در دست اقدامتان چه فعالیت‌هایی را می‌توانید مطرح کنید؟

ما کنگره دو هزار شهید هنرمند را داریم که سال ۱۴۰۳ برگزار می‌شود؛ براساس بانک اطلاعات موجود دو هزار و صد و بیست و هشت شهید هنرمند شناسایی شده است که بسیاری از آنها از چهره‌های شاخص مثل شهید آوینی هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر