صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۳ - ۰۷ آذر ۱۴۰۱
محققان: 

مصرف فست‌فود شما را دچار احساس درد می‌کند

نتیجه به دست آمده از یک مطالعه نشان می‌دهد خوردن فست فود می‌تواند باعث درد شود حتی اگر افراد لاغر و سالم باشند.
کد خبر : 817274

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، نتیجه به دست آمده از یک مطالعه نشان می‌دهد خوردن فست فود می‌تواند باعث درد شود حتی اگر افراد لاغر و سالم باشند.

به گفته کارشناسان، رژیم غذایی بد یا چاقی و اضافه‌وزن منجر به التهاب مزمن و حساسیت به درد می‌شود، اکنون محققان بر این باورند که حتی مصرف چند وعده غذایی فست‌فود نیز می‌تواند آسیب‌های مشابهی ایجاد کند.

برخی از چربی‌های موجود در فست فود می‌توانند باعث تجمع کلسترول در رگ‌ها شوند که منجر به التهاب و پس از آن درد مفاصل می‌شود و افراد را نسبت به درد حساس‌تر می‌کند.

مطالعه‌ای روی موش‌ها نشان داد که چربی اشباع شده در خون به گیرنده‌های سلول‌های عصبی متصل و منجر به التهاب می‌شود و علائم آسیب عصبی را تقلید می‌کند. این فرآیند تنها پس از هشت هفته در رژیم غذایی پرچرب مشاهده شد.

مایکل برتون، استادیار علوم اعصاب دانشگاه تگزاس در دالاس، گفت: «این مطالعه نشان می دهد که شما به دیابت نیاز ندارید. شما اصلا نیازی به آسیب شناسی یا آسیب ندارید. خوردن یک رژیم غذایی پرچرب برای مدت زمان کوتاه کافی است تا افراد را گرفتار بیماری‌های متعدد کند».

لورا سیمونز، متخصص تغذیه نیز می‌گوید: «این مطالعه که اخیرا صورت گرفته متغیرهای بیشتری را بررسی کرده و توانسته ارتباط مستقیم رژیم غذایی با درد مزمن را شناسایی کند».

این تحقیق، منتشر شده در ژورنال Scientific Reports، تأثیرات رژیم‌های غذایی مختلف را روی دو مجموعه موش در طول هشت هفته مقایسه کرد.

گفتنی است مطالعات پیشین پژوهشگران نیز نشان‌دهنده مضرات بی‌شمار فست فودها است. پژوهش‌های انجام‌شده توسط بنیاد بیماری‌های کبد در ایتالیا (FIF) نشان می‌دهد که مصرف غذاهای فرآوری‌شده، فست فودها و مواد غذایی پر از شکر موجب بروز سندرم‌های متابولیک و آسیب‌های جدی کبدی در کودکان می‌شود.


در این مطالعات مشخص شد مصرف نوشابه‌ها، فست فودها و مواد غذایی فراوری‌شده برای کودکان به‌مراتب خطرناک‌تر از بزرگ‌سالان است و علت اصلی این موضوع نیز عدم توانایی بدن کودکان برای دفع حجم زیاد چربی و قند موجود در این گروه از غذاها عنوان‌شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر