صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر انجمن علمی تولید و ژنتیک گیاهی دانشکده فناوری کشاورزی دانشگاه تهران:

فناوری‌ علف هرز را به خدمت کشاورزی در می‌‌آورد

عابدینی با بیان اینکه از گذشته، سوزاندن علف‌های هرز آلودگی‌های محیط زیستی ایجاد می‌کرد، گفت: در حال حاضر سعی می‌شود از آن به عنوان گیاه پوششی در خدمت کشاورزی استفاده شود.
کد خبر : 816773

سارا عابدینی در گفتگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه از گذشته تا کنون سوزاندن علف‌های هرز آلودگی‌های محیط زیستی ایجاد می‌کرد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر سعی می‌شود از آن به عنوان گیاه پوششی در خدمت کشاورزی استفاده شود و در این راستا طرحی در دانشگاه تهران در حال انجام است که از علف‌های هرز به عنوان گیاه پوششی استفاده شود.

وی افزود: فعالیت ما در انجمن تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه تهران ابعاد متنوعی دارد البته موضوع اصلی که بر آن تمرکز کرده ایم به تاثیر کامپیوتر بر کشاورزی می‌پردازد که از کشاورزی اولیه آغاز شده و به کشاورزی نوین ختم می‌شود که کشاورزی اولیه مبتنی بر استفاده از روش‌های ارگانیک بود.

عابدینی اظهار کرد: در این نوع از کشاورزی، استفاده از کود و سموم در کمترین حد ممکن بود یا حتی اصلا استفاده نمی‌شد. البته کشاورزی اولیه چالش‌ها و استراتژی‌هایی داشت که امروز سعی در رفع آن است. در کشور‌های اروپایی، پیشرفته و البته ایران تمرکز بر کشاورزی اولیه است. هر چند در ایران نسبت به دیگر کشور‌ها کمتر است.

وی افزود: برای کشاورزی ارگانیک امروزه گواهی‌هایی داده می‌شود و یکسری افراد در این زمینه متخصص هستند. کشاورزی که امروز در کشور وجود دارد که با اصلاح نباتات پیشرفت چشمگیری کردیم و بذر‌های اصلاح شده به وجود آمدند همینطور فناوری‌های نوینی که استفاده شد مانند کشت بافت که ابتدا در حجم کم تولید زیاد می‌کنیم.

عابدینی ادامه داد: یکسری گیاهان مانند ارکیده که بذرهایش گرد مانند است و نمی‌توان آنرا کاشت کرد را با کشت بافت تولید می‌کنند. فعالیت‌های ما به طور مشخص بر روی اصلاح نباتات است مانند بذر طالبی، بدر رازیانه.

وی با بیان اینکه به برنامه‌های کاربردی کشاورزی می‌پردازیم، گفت: برنامه‌های آماری، برنامه نویسی بسیار در کشاورزی کمک کننده هستند که با استفاده از برنامه‌ها مدل سازی می‌شود که این مدل‌ها را برای هر گیاه در هر منطقه بر اساس تمام نیاز‌های آن‌ها در نظر می‌گیرند. از میزان آب مصرفی کود تا نیتروژن تحویل جهاد کشاورزی می‌دهیم و مقدار آب مصرفی و روش کشت، همه به کشاورزان داده می‌شود.

عابدینی با اشاره به اینکه این برنامه به کشاورزان توصیه می‌شود، اظهار کرد: یک نوع استراتژی است که بر اساس داده‌های آماری به کشاورزان توصیه می‌شود که با توجه به سرمای امسال با کشت به موقع از ورود خسارت بیشتر جلوگیری شود که مشابه این مدل در کشور وجود داشته است.

انتهای پیام/۴۱۶۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر