صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۹ - ۰۵ آذر ۱۴۰۱
در ادعایی عجیب؛

آمریکا: قطعنامه شورای حقوق بشر، ضدایرانی و غربی نیست

بعد از آنکه شماری از کشور‌های غربی و در رأس آن‌ها آلمان، شورای حقوق بشر سازمان ملل را به جبهه گیری علیه ایران ترغیب کرند، دولت واشنگتن مدعی شد که این اقدام به دور از هرگونه جانبداری بوده است.
کد خبر : 816639

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در پیامی توئیتری مدعی شد: قطعنامه ضدایرانی شورای حقوق بشر سازمان ملل فارغ از هرگونه جانبداری است و نمی‌توان آن را جبهه گیری غرب علیه ایران تلقی کرد.

وی در توجیه این استدلال گفت: این قطعنامه از حمایت ده‌ها کشور از سراسر جهان برخوردار بود و اقدامی غربی نیست.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در ادامه این ادعا تصریح کرد: به دور از اتخاذ رویکردی ضدایرانی، این قطعنامه‌ای در حمایت از مردم ایران و پاسخگو کردن آن‌هایی است که حقوق اولیه مردم را نادیده می‌گیرند.

به گزارش آنا، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو روز پنجشنبه ۲۴ نوامبر/ ۳ آذر پس از نشستی چند ساعته، قطعنامه ضدایرانی درباره آنچه «وضعیت حقوق بشر در ایران» خوانده شده، به تصویب رساند. این قطعنامه با ۲۵ رای مثبت،۶ مخالف و ۱۶ رای ممتنع به تصویب رسید.

چین، پاکستان، اریتره، ونزوئلا، کوبا و ارمنستان ۶ کشوری بودند که به قطعنامه شورای حقوق بشر ضد ایران رای مخالف دادند. کشور‌های بولیوی، برزیل، کامرون، ساحل عاج، هند، اندونزی، قزاقستان، مالاوی، مالزی، موریتانی، نامبیا، قطر، سنگال، سودان، امارات و ازبکستان به این قطعنامه رای ممتنع دادند.

کشور‌های آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، اوکراین، فنلاند، چک، لوکزامبورگ، هلند، لهستان، آرژانتین، بنین، گابن، گامبیا، هندوراس، ژاپن، لیبی، لیتوانی، جزایر مارشال، مکزیک، مونته‌نگرو، نپال، پاراگوئه، کره و سومالی نیز به این قطعنامه رای مثبت دادند.

مقامات و رسانه‌های غربی با اتکا به این قطعنامه مانور تبلیغاتی گسترده‌ای را آغاز و آن را نشانه عزم جامعه بین‌المللی برای توجه به موارد جدی نقض حقوق بشر در ایران معرفی می‌کنند.

اما، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اقدام گروه معدودی از کشور‌های غربی در تحمیل قطعنامه‌ای ضدایرانی به شورای حقوق بشر را قویا محکوم کرد.

در بخشی از بیانیه‌ای که در همین رابطه از سوی وزارت خارجه ایران منتشر شد، می‌خوانیم: بی تردید اقدام رژیم آلمان و سایر بانیان نشست ویژه شورای حقوق بشر یک خطای تاریخی و منبعث از اهداف سیاسی چند بعدی بوده است.

این بیانیه در بخشی دیگر می‌افزاید: دولت آلمان و برخی از دولت‌های غربی سهیم در ارائه این قطعنامه، بر مبنای محاسبات اشتباه و تحت فشار لابی‌های سیاسی خاص و خبرسازی‌های دروغین برخی رسانه‌های معلوم الحال ضدایرانی، دچار خطای راهبردی شده و گذر زمان نشان خواهد داد این کوته نگری سیاسی به ضرر منافع آن‌ها تمام خواهد شد.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی در نهایت تاکید کرد: در خصوص قطعنامه نشست ویژه و تشکیل سازوکاری توسط شورای حقوق بشر در خصوص تحولات اخیر ایران نیز، جمهوری اسلامی ایران با نشست ویژه مخالف بود و آنرا بر اساس زمینه‌ها و علل برگزاری ۳۴ نشست ویژه در مورد کشور‌ها و موضوعات مختلف طی سال‌های گذشته، کاملا ناسازگار و غیر عادی و غیرضروری می‌دانست، فلذا قطعنامه این نشست را نیز کاملا مردود می‌داند.

جمهوری اسلامی ایران با توجه به وجود کمیته تخصصی تحقیق فوت خانم مهسا امینی و همچنین وجود کمیته ملی تحقیق متشکل از حقوق دانان و با مشارکت نمایندگان مستقل در ترکیب اصلی آن و در ارتباط با تحولات اخیر کشور، تشکیل هر گونه سازوکار جدید برای بررسی موضوعات دو ماه گذشته در ایران را غیرضروری و نقض حاکمیت ملی کشور دانسته و مأموریت محوله در این خصوص را به رسمیت نمی‌شناسد.

انتهای پیام/

ارسال نظر