صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

بزرگ‌ترین فرصت‌ نوآوری برای کاهش گازهای گلخانه‌ای چیست؟

بزرگ‌ترین فرصت‌ نوآوری برای کاهش جهانی انتشار دی‌اکسید کربن در ارتباط با جذب و ذخیره مستقیم هوا است. این فناوری در کاهش انتشار دی‌اکسید کربن در سال‌های آینده نقش بسیار اساسی دارد.
کد خبر : 816221

گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، لاله قلی پور- بدون شک آلودگی ناشی از سوخت‌های فسیلی عامل گرمایش کره زمین است. لازمه محدود کردن گرمایش زمین، ایجاد تحول اساسی در بخش انرژی است. این تحولات شامل کاهش قابل‌توجهی در استفاده از سوخت‌های فسیلی، برق‌رسانی گسترده، بهبود کارایی انرژی و استفاده از سوخت‌های جایگزین (مانند هیدروژن) است.

اخیراً بنجامین استرو، در شبکه اخبار ضروری انرژی و محیط‌زیست (E&E NEWS) در مقاله ای با عنوان رونق انرژی‌های تجدیدپذیر، افزایش جهانی انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش داده است به این موضوع پرداخته است که برای ماه‌ها، این ترس در بین ناظران انرژی وجود داشت که سال ۲۰۲۲ به بمب کربنی برای سیاره زمین تبدیل شود.

هرچند که رشد جهانی انتشار گاز‌های گلخانه‌ای قبل از شروع کووید-۱۹ به‌طور پیوسته در حال کاهش بود. از آن زمان تاکنون، با کاهش رکورددار انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در سال ۲۰۲۰ و پس‌ازآن در سال ۲۰۲۱ تقریباً ۵ درصد افزایش یافت.

انتشار گاز‌های گلخانه‌ای باید به صفر برسد که امری بسیار سخت‌ است

در دو تا سه سال اخیر دو عامل به جهان کمک کرده است تا از رشد بیشتر انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در سال جاری جلوگیری کند. قرنطینه‌های کووید-۱۹ در چین، رشد اقتصادی را با مشکل مواجه کرده و تقاضا برای زغال‌سنگ و نفت را کاهش داده است. بر اساس پروژه جهانی کربن، چین با ۱۱.۱ میلیارد تن از ۳۶.۴ میلیارد تُن انتشاریافته در سال ۲۰۲۱، بزرگ‌ترین آلوده‌کننده ۲CO در جهان بوده است.

این در حالی است که آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) اخیراً و در سال ۲۰۲۲ اعلام کرد که انتشار گاز‌های گلخانه‌ای مرتبط با مصرف انرژی در سال ۲۰۲۲ با رویکرد سیاست کربن‌زدایی و به دلیل رونق انرژی‌های تجدید پذیر مانند باد و انرژی خورشیدی، تنها یک درصد افزایش داشته است.

این عدد به‌طور قابل‌توجهی کمتر از آن چیزی است که بسیاری از ناظران در اوایل سال جاری پیش‌بینی می‌کردند، زمانی که افزایش جهانی قیمت گاز طبیعی، این نگرانی را ایجاد کرد که بسیاری از کشور‌ها به زغال‌سنگ به‌عنوان جایگزین روی‌آورند.

**بحران مداوم انرژی، دولت‌ها را مجبور به حمایت از انرژی پاک می‌کند

به گفته آژانس، قرار است تا پایان این دهه تقاضا برای زغال‌سنگ و گاز طبیعی به اوج خود برسد، زیرا بحران مداوم انرژی، دولت‌ها را مجبور به اتخاذ سیاست‌های قوی‌تر برای حمایت از انرژی پاک و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی می‌کند.

بیشتر بخوانید:

البته اخیراً فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی در بیانیه‌ای گفت که پیش‌بینی‌های انتشار گاز‌های گلخانه‌ای کمتر از آن چیزی است که برخی افراد از آن می‌ترسیدند و نشانه‌ای از این است که سیاست‌های کربن‌زدایی باعث تغییر ساختاری می‌شوند. به‌علاوه، این تغییرات به لطف برنامه‌های سیاست انرژی پاک که در ماه‌های اخیر در سراسر جهان پیشرفت کرده‌اند، سرعت پیداکرده است.

بنا بر گزارش آژانس بین المللی انرژی تا پایان این دهه تقاضا برای زغال‌سنگ و گاز طبیعی به اوج خودمی‌رسد

هرچند انجام عملیات ویژه روسیه در اوکراین یک اثر دومینویی در بازار‌های جهانی انرژی ایجاد کرد. به دنبال تشدید نگرانی‌ها از واکنش روسیه در صورت اعمال تحریم‌های اروپا علیه صادرات نفت این کشور، قیمت در معاملات نقدی گاز طبیعی مایع در آسیا نیز افزایش یافت. قیمت‌های بالاتر LNG باعث شد برخی از کشور‌های آسیایی به زغال‌سنگ روی بیاورند که در میان سرمایه‌گذاری‌های بی‌سابقه در معادن جدید، تقاضا برای سوخت کربن فشرده را افزایش داد. درنتیجه قیمت زغال‌سنگ در ماه‌های اخیر به بالاترین حد خود رسیده است.

**نرخ کربن‌زدایی از رشد اقتصاد جهانی پیشی خواهد گرفت

انرژی‌های تجدید پذیر، به رهبری باد و خورشید در حال افزایش است. آژانس بین‌المللی انرژی تخمین می‌زند که انرژی‌های تجدید پذیر امسال ۷۰۰ تراوات ساعت رشد خواهند داشت. برای درک این عدد، بر اساس گزارش BP PLC باید گفت که کل تولید برق کانادا در سال ۲۰۲۱ عدد ۶۴۱ تراوات ساعت بود.

زیک هاوسفادر، اقلیم‌پژوه و رئیس بخش اقلیم و انرژی در مؤسسه «برک ترو اینستیتوت» کالیفرنیا، اخیراً با اشاره به اینکه اولین و ساده‌ترین گام در راه حل کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، تغییرات آب و هوایی است. گفت: «در سال‌های آینده روند کربن‌زدایی با سرعت رشد اقتصادی پیش می‌رود. نرخ کربن‌زدایی احتمالاً در نهایت از رشد اقتصادی پیشی خواهد گرفت، زیرا فناوری‌هایی مانند وسایل نقلیه الکتریکی و پمپ‌های حرارتی حتی از نظر هزینه نیز رقابتی‌تر می‌شوند.»، اما وی افزود: «ما باید انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را به صفر برسانیم، که بسیار سخت‌تر است.»

گفتنی است، بخش عمده کاهش جهانی انتشار دی‌اکسید کربن ناشی از فناوری‌هایی است که امروزه به‌راحتی در دسترس هستند. بزرگ‌ترین فرصت‌های نوآوری در ارتباط با باتری‌های پیشرفته، الکترولیز‌های هیدروژنی و جذب و ذخیره مستقیم هوا است. این سه حوزه فناوری با هم در کاهش انتشار دی‌اکسید کربن بین سال‌های آینده نقش بسیار اساسی دارند.

انتهای پیام/۴۱۶۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر