صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با بالا رفتن سن، کم‌رنگی و تضعیف ریه؛

آلودگی هوا دفاع ایمنی ریه‌ها را تضعیف می‌کند

محققان می‌گویند: ذرات معلق در هوا به مرور زمان در بافت‌های ایمنی ریه‌ها تجمع می‌یابند و ممکن است به توضیح عملکرد سیستم ایمنی تنفسی ضعیف سالمندان کمک کند.
کد خبر : 816155

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از «ساینس نیوز»، یافته‌های علمی جدید حاکی است که دفاع ایمنی ریه‌ها می‌تواند با بالا رفتن سن کمرنگ و تضعیف شود و افراد در سنین بالا بیشتر مستعد آسیب ریوی و عفونت‌های شدید تنفسی باشند.

تحقیقات جدید یک دلیل برای این مساله کشف کرده است: ذرات معلق استنشاق شده ناشی از آلودگی به مرور زمان تجمیع می‌شوند و سیستم ایمنی ریه را تضعیف می‌کنند. آلودگی هوا یکی از علل اصلی بیماری و مرگ زودرس در جهان است و بطور نامتناسبی بر جوامع فقیر و حاشیه‌ای تاثیرگذار است. ذرات معلق نوعی آلاینده حاصل از اگزوز خودروها، نیروگاه‌ها، آتش‌سوزی‌ها و سایر منابع، با آسیب‌های سلامتی شامل بیماری‌های تنفسی، قلبی و عصبی مرتبط دانسته شده‌اند.

محققانی از دانشگاه «کلمبیا» در گزارش تحقیقاتی جدید که در نشریه نیچر مدیسن منتشر شده، ایمنی ریه ۸۴ اهدا کننده عضو در سنین ۱۱ تا ۹۳ سال را آنالیز کردند. این اهداکنندگان غیرسیگاری بوده یا سابقه استعمال شدید سیگار نداشتند. با بالا رفتن سن، گره‌های لنفاوری ریه‌ها (lymph nodes) که مواد خارجی را فیلتر می‌کنند و در بر دارنده سلول‌های ایمنی هستند، انباشته از ذرات معلق می‌شوند.

«الیزابت کوواکس» بیولوژیست سلولی که در دانشگاه کلرادو درباره التهاب و جراحت مطالعه می‌کند، گفت: اگر گره‌های لنفاوی با چنین حجم زیادی از مواد انباشته شوند در این صورت نمی‌توانند کار خود را انجام دهند.

گره‌های لنفاوی میزبان انواعی از سلول‌های ایمنی از جمله «یاخته‌های بیگانه‌خوار درشت» (macrophages) هستند. این سلول‌ها وظیفه از بین بردن پاتوژن‌ها و سایر عوامل مزاحم از جمله ذرات معلق را دارند. این سلول‌ها وقتی از مواد آلاینده آکنده می‌شوند، توان آن‌ها برای فعال‌سازی سایر سلول‌های ایمنی کاهش می‌یابد و همچنین توان آن‌ها برای از بین بردن عوامل مزاحم نقصان می‌یابد.

این مطالعه تحقیقی جدیدی حاکی از این است که افراد مسن‌تر تا حدی مواد آلاینده و مزاحم (در ریه‌ها) جذب کرده‌اند که قادر به جذب مواد بیشتری نیستند و این مسأله موجب نقصان در توانایی آن‌ها برای برخورد با مواد استنشاقی می‌شود. آلودگی یک تهدید جاری و فزاینده برای سلامتی و زندگی مردم جهان است. این تحقیق جدید نشان داده است تاثیر مزمن و فراگیر آلودگی بر سیستم ایمنی دستگاه تنفسی هم از یکی از این تهدیدات است.

انتهای پیام/

ارسال نظر