گنجینههای پنهان در قالب نمایشگاه معرفی شوند
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از یزد، محمدرضا دهقانیاشکذری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در آیین افتتاحیه نمایشگاه تنوع زیستی در این دانشگاه اظهار کرد: یکی از رسالتهای دانشگاهها این است که گنجینههای پنهانی که به راحتی به چشم مردم نمیآید را در قالب این نمایشگاهها معرفی کند.
وی افزود: این نمایشگاه برپا شده تا زیباییهای ناشناخته ایران و استان یزد را نشان داده شود.نکته مهم این است که اگر خواسته باشیم برای توسعه کشور جوانانی برومند داشته باشیم باید به آنان خودشناسی یاد بدیم و دیدن این مناظر طبیعی و الهی نوعی خودشناسی و خداشناسی بوده که به انسان عزتنفس و باور و هدف میدهد. خلقت خدای عالم عبث نیست و این نیاز مهم کشور است تا بتوانیم واقعیتها و ظرفیتهای کشور را به نسل جوان منتقل کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یزد راهاندازی نمایشگاه عکس را با دو هدف معرفی گونههای مختلف زیستی کشور در قالب هنر عکاسی برشمرد و عنوان کرد: ایران و بهویژه استان یزد، گنجینه ناشناخته تنوع زیستی در حوزه حیوانی و گیاهی را دارد و این دانشگاه یکی از رسالتهایش این است که این ظرفیتها را به مردم معرفی کند و یکی از این برنامهها، برگزاری این نمایشگاهها است.
دهقانیاشکذری بیان کرد: برگزاری این نمایشگاه سرآمد و ترکیب دو اتفاق مهم را رقم خواهد زد، یکی در تنوع زیستی کشور و استان یزد و دیگری در قالب هنر عکاسی است که این عکسها شاید ماهها، روزها و ساعتها زمان برده تا صحنهای از هنر زیستی در طبیعت برای عکس زیبا ثبت شود. دانشگاه بهعنوان مرکز علمی و پژوهشی باید این پژوهشها و زیباییها را کاربردی و به مردم معرفی کند تا مردمی سازی پژوهشها رقم خورد.
**تنوع زیستی از سرمایههای ملی هر کشور است
رئیس دانشگاه آزاد واحد اشکذر نیز گفت: این نمایشگاه تنوع زیستی استان یزد در قالب عکسهایی از حیاتوحش این استان است و حیاتوحش از جهات مختلف، یکی از سرمایههای ملی هر کشور محسوب میشود. نخست اینکه خزانه ژنتیکی ویژه هر کشور است؛ بنابراین باید مراقبتهای لازم از آن بشود به اضافه اینکه حیاتوحش و به طور کلی تنوع زیستی جزئی از اکوسیستم طبیعت بوده و باید در نگهداری اکوسیستمها کوشا باشیم. یکی از راههای آن این است که آنها را شناسایی کرده و به افراد بشناسانیم و نکات حفاظتی هم به افراد گوشزد کرده و ارزش اینها را مشخص کنیم.
محمود دهقانیاشکذری اضافه کرد: یکی دیگر از ویژگیهای این نمایشگاه این است که اینها در حقیقت حاصل تکامل میلیاردها سال موجودات زنده بوده و باز این ارزش کار را بیشتر میکند؛ بنابراین باید باز در شناسایی و شناساندن آن به افراد ایفای نقش کنیم.
وی مطرح کرد: با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر با داشتن رشتههای زیستشناسی در زمینه زیستشناسی فعالیت داشته و از دوره کارشناسی تا دکتری در این زمینه دانشجو دارد و بهعنوان قطب زیستشناسی استان یزد محسوب میشود بر خود لازم دانسته که در این راستا گام بردارد تا در راستای حفاظت از محیطزیست میتواند مفید باشد و برای آن رشته اصلیاش که مطالعه جانوران و شناساندن آن به افراد مختلف است.
به گزارش آنا، در این نمایشگاه ۵۰ اثر از آثار محمدرضا صالحی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته ژنتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر به نمایش گذاشته شده که ترکیبی از انواع گونههای گیاهی و جانوری است و تا پایان اول آذر امسال در معرض دید عموم خواهد بود. این نمایشگاه در دو روزمتوالی (دوشنبه ۳۰ آبان تا سهشنبه اول آذر) از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۱۸ عصر در نگارخانه دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی یزد برای بازدید عموم و علاقهمندان رایگان است.
انتهای پیام/