صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گفت‌وگوی آنا با نویسنده کتاب «چراغ روشنی‌بخش»؛

معاندین انقلاب در تحریف تاریخ از خلاهای پژوهشی استفاده می‌کنند

نویسنده کتاب «چراغ روشنی‌بخش» گفت: طی سالهای اخیر شاهد تلاش معاندین در تحریف شخصیت علامه بودیم. این افراد با ذکر یک عبارت غیرمستند و ارجاعات غیرعلمی، تلاش کردند نسبت علامه با انقلاب اسلامی را تفسیر به رای کنند.
کد خبر : 815060

به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری آنا، کتاب «چراغ روشنی‌بخش» تازه‌ترین محصول مرکز اسناد انقلاب اسلامی است که در چهل و یکمین سالروز رحلت علامه طباطبایی و صدمین سالگرد تاسیس حوزه علمیه قم منتشر شده است.

این کتاب پژوهشی پیرامون مشی سیاسی و اجتماعی علامه سید محمدحسین طباطبایی است.

«محمد جعفربگلو» نویسنده کتاب «چراغ روشنی‌بخش» در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا درباره این کتاب گفت: تاکنون آثار متعددی درباره حیات علمی صاحب «المیزان» تولید شده، اما با این‌وجود از بررسی دیدگاه‌های سیاسی علامه، تبیین عملکرد وی در میدان سیاست و شناختِ نسبت او با انقلاب اسلامی غفلت شده است.

وی تصریح کرد: همین غفلت در حوزه پژوهش، موجب شده تا خلاءهایی در این رابطه ایجاد شود که نقش مغرضان در عمیق‌تر کردن این حفره‌ها انکارناپذیر است.

این نویسنده ادامه داد: طی سال‌های اخیر شاهد تلاش معاندین در تحریف شخصیت علامه بودیم. این افراد با ذکر یک عبارت غیرمستند و ارجاعات غیرعلمی، تلاش کردند نسبت علامه با انقلاب اسلامی را تفسیر به رای کنند.

وی ادامه داد: از آنجا که مهمترین ویژگی تاریخ نگاری، استناد آن است، ما در این پژوهش تلاش کردیم با سند سخن بگوییم. از این رو در کتاب، خواننده با اسناد تازه‌ای درباره مشی سیاسی و اجتماعی علامه و همراهی ایشان با انقلاب اسلامی مواجه خواهد شد.

جعفربگلو با اشاره به یک نمونه از اسناد منتشر شده در کتاب «چراغ روشنی بخش» گفت: سندی مربوط به سال 1343 با موضوع «مشاوره درباره امور سیاسی بوسیله علما و آقای شریعتی و سید محمدعلی میلانی» در کتاب منتشر شده است. این سند، گزارش ساواک از جلسه‌ای است که با حضور علامه و عده‌ای فضلای مشهد در این شهر برگزار شد. در این جلسه علامه ضمن یک سخنرانی کوتاه از لزوم اتحاد حوزه و دانشگاه در مبارزه صحبت می‌کند. در گزارش ساواک آمده است: «این جلسه با شرکت آقای [محمدتقی] شریعتی و علی شریعتی و ... آقای سید محمدعلی میلانی به نمایندگی از طرف آیت‌الله میلانی و پسر آقای قمی و علامه طباطبایی و چند شیخ و معمم دیگر تشکیل شد. ابتدا آقای علامه طباطبایی مختصری از مبارزه علما در قم و سایر نقاط دیگر ایران و همدستی دانشجویان در مبارزه با آن‌ها و اینکه امروز عالم و متجدد همه باید روی اصول سیاسی مبارزه کنند و همدوش باشند، صحبت نمودند...» براساس این گزارش، اعضاء به این جمع‌بندی رسیدند که فعالیت‌های مبارزاتی دانشجویان باید علنی و در راستای مبارزات روحانیون باشد.

این پژوهشگر تاریخ ادامه داد: علاوه بر این، اسناد تازه‌ای که حکایت از مشی سیاسی علامه دارد در این کتاب منتشر شده است که ازجمله این اسناد می‌توان به مجموعه اسناد ساواک درباره حمایت مرحوم علامه از مبارزان فلسطینی اشاره کرد.

وی ادامه داد: البته می‌خواهم تائید کنم که هدف ما در این کتاب هرگز این نبوده که از علامه طباطبایی یک چهره مبارز و انقلابی ترسیم کنیم، بلکه صرفا تلاش کردیم تا تاریخ را به درستی و همانطور که بوده روایت کنیم.

نویسنده کتاب «چراغ روشنی بخش» افزود: کتاب از سه فصل تشکیل شده است؛ فصل اول به حیات علمی علامه می‌پردازد؛ فصل دوم درباره مشی سیاسی و اجتماعی علامه طباطبایی است و فصل سوم روایت‌گرسال‌های پایانی حیات ایشان است.

وی ادامه داد: یکی از مباحث کتاب، پاسخ به شبهه‌ای است که توسط معاندین مطرح شده است. این افراد جمله‌ای را به علامه نسبت داده و مدعی شده‌اند که ایشان با انقلاب موافق نبوده است. ما در کتاب تلاش کردیم صحت و سقم این ادعا را بسنجیم.

گفتنی است، کتاب «چراغ روشنی بخش (جستاری بر مشی سیاسی علامه طباطبایی)» از سوی انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر