دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۹ - ۲۵ آبان ۱۴۰۱
دهقانی فیروزآبادی:

استفاده صنایع از کاتالیست‌های تولید داخل بیمه می‌شود

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان گفت: اگر صنایع از کاتالیست‌های ساخت داخل استفاده کردند و آسیبی به خط تولید آنها وارد شد، از سوی ما، بیمه خواهد شد.
کد خبر : 815006

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در حاشیه بازدید از نمایشگاه تخصصی کاتالیست‌های شیمیایی گفت: از همه متخصصین کشور و صاحبان صنایع بزرگ کشور دعوت میکنم به این نمایشگاه بیایند. با اینکه در ابتدای این مسیر هستیم شرکت‌های ایرانی توانسته اند کارهای بزرگی انجام دهند و نیازهایی که زمانی کشور را گرفتار کرده بود پوشش دهند.

وی در ادامه افزود: توان بسیار خوبی در حوزه مهندسی شیمی و کاتالیست های صنعتی در کشور وجود دارد. فکر نمیکنم کاتالیستی وجود داشته باشد که توان تولید آن توسط فعالان این حوزه وجود نداشته باشد.

وی با ابراز خرسندی از اینکه خانم‌ها جزو فعالان حوزه شیمی هستند  و با انرژی و انگیزه کار می کنند گفت:از دیدن این موفقیت ها لذت میبرم.امیدواریم که بتوانیم قول هایی که در این حوزه به شرکت ها دادیم را عملی کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که برخی سازمان ها و وزارتخانه ها تمایل به استفاده از کاتالیست های داخلی ندارند و به سمت محصولات خارجی میروند گفت: هرکاری در ابتدا سخت و یکسری موانع دارد،  صنعت عادت به استفاده از کاتالیست خارجی کرده است و یکسری مسیرهای وارداتی هم تعریف شده و عده ای هم ذینفع هستند و منافعی دارند که مایلند حفظ کنند. در بحث باورمندی خیلی جدی به دنبال ایجاد بیمه تخصصی با خدمات خاص هستیم.  مثلا تحت عنوان خدمات سرویس، اگر از این کاتالیست استفاده شد و آسیبی به خط تولید زد آن را بیمه میکنیم. این شرایط کمک میکند که دیگر بهانه ای برای استفاده از محصولی که تایید شده نباشد.  از طرفی دیگر یکسری کارهای حکومتی و دولتی است که باید دنبال شود همچنین قانون تولید داخل و حمایت از تولید داخل بحث جدی است مثلا اگر با وجود این شرایط اگر این محصول استفاده نشود جریمه و برخورد خواهد شد .

دهقانی فیروزآبادی در مورد بیمه کردن این شرکت ها گفت : بیمه مسئله کوچک نیست بسیاری از صاحبان محصولات دانش بنیان  محصول استاندارد با کنترل کیفی دارند اما صنعتی که میخواهد از آن استفاده کند نگران است  که مبادا باعث خسارت و از بین رفتن خط تولید شود متاسفانه پذیرش مسئولیت را کسی جدی نمی‌گیرد. ولی اگر به طور جدی بیمه مسئولیت دانش بنیان را پیگیری کنیم و مجموعه ای که از محصول دانش بنیان استفاده کرد بداند که بیمه می‌شود و نگران نباشد.

دهقانی فیروزآبادی درباره تامین مالی شرکت های دانش بنیان گفت: بزرگترین مشکل ما تامین مالی سنتی ضمانت نامه‌ها و وثیقه نامه‌های ملکی است که شرکت ها ندارند. ودیعه های بانکی مورد نیاز برای تامین مالی این شرکت ها مقدور نیست ؛ معاونت با همکاری صندوق نوآوری به دنبال مدل های است که بتواند تامین مالی جدید انجام دهد. مثلا مدل های تامین مالی اعتبار جمعی، مدل بورسی و ....که میشود پیش بینی کرد بدین صورت که با ایجاد تنوع در مدل ارائه تامین مالی هر شرکت و مجموعه باتوجه به شرایط خود تامین مالی انجام دهد . انشالله صاحبان سرمایه کمک کنند این همافزایی صورت بگیرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این محصولات کاتالیستی می‌تواند ارزآوری داشته باشد افزود: صنعت کاتالیست در حال حاضر هم ارزآوری دارد چون همه این دانش فنی است و چون در کشور ما تولید دانش  و فناوری به  نسبت دنیا بسیار  ارزان تر اتفاق می افتد  پس حوزه ای است که می تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد.

گفتنی است؛نخستین همایش و نمایشگاه تخصصی توسعه دانش فنی بومی و انتقال فناوری در ساخت و احیای کاتالیست‌های شیمیایی امروز در محل دائمی  نمایشگاه بین‌المللی برگزار شد.این نمایشگاه با هدف عرضه دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه کاتالیست‌های شیمیایی و شکل‌گیری پویش استارت‌آپی برای جذب هسته‌های فناور به منظور توسعه فناوری‌های نوین حوزه کاتالیست‌های شیمیایی برگزار شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر