دستکاری کدام پروتئین بدن میتواند مانع ابتلا به دیابت شود
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، خرسهای قهوهای درست پیش از خواب زمستانی، به اندازه ۲۰ هزار کالُری در روز میخورند که حدود ۴ کیلوگرم در روز به وزن آنها میافزاید. این بخشی از استراتژی خرسها برای زنده ماندن در زمستانهای طولانی بدون غذا است.
اگر انسانها همین کار را میکردند اضافه وزنهای خطرناکی را تجربه میکردند و احتمالاً به دیابت مبتلا میشدند، اما مسیر سوختوساز (متابولیسم) قابل توجه خرسها در خواب زمستانی از این امر جلوگیری میکند.
پروفسور جوآنا ال. کلی، یکی از پژوهشگران دانشگاه ایالتی واشنگتن به یورونیوز گفت: «بسیاری از ما کاملا مجذوب این موضوع هستیم که چگونه خرسها میتوانند در طول سال وزن زیادی به دست آورند و سپس به خواب زمستانی رفته و در این دوره از همه انرژیای که ذخیره کردهاند استفاده کنند بدون اینکه افزایش و کاهش وزن چشمگیر پس از بیدار شدن از خواب در بهار پیامد منفی برایشان داشته باشد.»
او در ادامه گفت که یکی از موضوعهای جالب در مورد خرسها این است که آنها در طول خواب زمستانی، به انسولین مقاوم میشوند، اما در زمانهای دیگر به این هورمون حساس هستند. این محقق گفت که این پدیده بدان معنا است که خرسها هر ساله دارای مقاومت برگشتپذیر به انسولین میشوند.
پروفسور کلی با بیان اینکه «درک این پدیده منحصر به فرد میتواند کلید درمان مقاومت به انسولین و در نهایت دیابت در انسان باشد»، گفت: «ما فکر کردیم اگر بتوانیم بفهمیم که چگونه خرسها میتوانند این کار را به طور طبیعی در هر سال و بدون هیچ پیامد منفی انجام دهند، شاید اطلاعاتی در مورد چگونگی توسعه درمانهای جدید برای انسان به ما بدهد.»
پروفسور کلی در ادامه گفت که پژوهشگران به همین دلیل به بررسی قدرت باورنکردنی بیولوژی طبیعی در بدن خرسها پرداختند.
او به همراه گروهی از دانشمندان، ۸ پروتئین کلیدی را که در انسانها هم یافت میشوند، شناسایی کردند که به خرسها در کنترل سطح انسولین خود کمک میکنند.
پروفسور کلی گفت: «آنها پروتئینهای شناخته شدهای هستند که بین خرسها و انسانها مشترک هستند، و من فکر میکنم که یک نکته واقعا مهم این است که این پروتئینها برای خرسها منحصر به فرد نیستند، به این معنی که احتمال بیشتری وجود دارد که بتوان از آنها به عنوان دارو استفاده کرد.»
انتهای پیام/