تولید ارگانیک گیاه «کارلا» برای درمان دیابت و غلبه بر سرطان
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ درمان بسیاری از بیماریها از گذشته تا امروز، حتی بیماریهای ناشناخته با گیاهان دارویی انجامشده و یکی از بیماریهایی که در دنیای اکنون بسیار شیوع دارد، بیماری دیابت است.
شرکت دانشبنیان «توسعه گیاهان دارویی ایستا قند» مستقر در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان با هدف دستیابی بهسلامتی انسانها از طریق تغذیه صحیح به تولیدات گیاهی با تحقیق و توسعه در زمینه گیاهان دارویی، گیاه کارلا که در درمان دیابت و مقابله با سلولهای سرطانی مؤثر بوده را به روش ارگانیک تولید کرده است.
خبرنگار خبرگزاری آنا بهعنوان رسانه دیدهبان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری در راستای معرفی هستهها، واحدهای فناور، شرکتهای دانشبنیان، اختراعات، نوآوران و فناوران بهمنظور آگاهی از چگونگی اقدام شرکت دانشبنیان در زمینه گیاهان دارویی با غلامحسین نصوحی مدیرعامل شرکت و ناشر کتاب «کارلا، مؤثرترین گیاه در درمان دیابت» که با دستیابی به فناوری تولید قرص و کپسول و پودر کارلا بهعنوان مکمل غذایی برای مصرف افراد دیابتی، گام مؤثری در درمان دیابت و مقابله با سلولهای سرطانی برداشته گفتوگویی انجام داده که در ادامه خواهیم خواند.
آنا: درباره شرکت دانشبنیانتان و زمینه کاری آن توضیح دهید.
نصوحی: مطالعات پزشکی نشان داده که بدن همه انسانها در برخی مواقع سلولهای سرطانی تولید میکند؛ اما سیستم ایمنی بدن، چنانچه تقویت شود با حمله سریع به این سلولها از تبدیلشدن آنها به بافتهای سرطانی جلوگیری میکند. از همین رو بهتازگی مطالعات پزشکی با شناخت گیاه کارلا به این نتیجه رسیدند که کارلا با تقویت سیستم ایمنی بدن به مبارزه با سرطان کمک میکند.
این گیاه که از تلخترین میوههای دنیاست و از قرنها پیش در طب سنتی بهکاررفته و به خربزه نارس یا کدوا شباهت دارد، یکی از سبزیجات معروف آسیای جنوبی است و در آمازون، آفریقای شرقی، جزایر واقع در دریای کارائیب و جنوب آمریکا بهمنظور تأمین غذا و دارو کشت میشود و از ریشه، ساقه، برگ، میوه و تخم آن استفاده غذایی و دارویی میشود.
خواص کارلا از جذب شدن فلزات سنگین جلوگیری میکنند که این امر نیز منجر به پیشگیری از سرطان میشود. اگر از شیمیدرمانی برای درمان سرطان استفاده کنید، مصرف آن میتواند شما را از شر اثرات جانبی محفوظ نگه دارد.
در شرکت دانشبنیان با هدف دستیابی بهسلامتی انسانها از طریق تغذیه صحیح تولیدات گیاهی بهویزه آنهایی که به شکل ارگانیک قابل تولید هستند؛ پس از سه سال تحقیق روی گیاه کارلا با اخذ آخرین مجوزها، کارگاه فرآوری و تولید پودر را بدون استفاده از سم افتکشی و با استفاده از کودهای بیولوژی راهاندازی کردیم و وارد مرحله دانشبنیان شدیم.
آنا: زمینه فعالیت و نوع محصول و خدمات شرکت دانشبنیان متبوع شما چیست؟
نصوحی: واسپاری تولید گیاهان دارویی به تولیدکنندگان گلخانهای و خرید از آنها بهویژه گیاه کارلا، فرآوری گیاهان دارویی بهصورت پودر و اشکال دیگر بهمنظور مصرف در طب سنتی، تحقیق و توسعه درزمینه گیاهان دارویی و چاپ و نشر اطلاعات و کتب مرتبط با گیاهان دارویی از فعالیتهای شرکت است. امیدواریم با تلاش مضاعف، مساعدت مسئولان مربوط و دریافت مجوزهای لازم در تولید گیاهان دارویی، ادویه غذایی و قرص دارویی به تولید انبوه برسیم.
گیاه کارلا قدیمیترین و مؤثرترین گیاه دارویی بوده که سرشار از ویتامین ث و ویتامین آ است. درد و رنج را ضعیف کرده و آرامآرام انسان را به سطح بالاتری از سلامتی بازمیگرداند. ارزش دارویی کارلا برای تنظیم، کنترل دیابت و مبارزه با بیماریها، توجه دانشمندان سراسر جهان را به خود جلب کرده و تولید این گیاه در مناطق گرمسیری ایران مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر امکانپذیر بوده و امیدواریم کشت آن که در درمان دیابت بسیار مؤثر است به تولید انبوه رسیده و ایرانیان بتوانند از آن برای سلامتی خود استفاده کنند.
آنا: محصولات شما چه نیازی از نیازهای مردم و کشور را برطرف میکند؟
نصوحی: با مطالعه آمار جامعه دیابتیها در کشور که در گذشته توسط انجمن دیابت ایران منتشر شده، جمعیتی بالغبر ۸ میلیون نفر به دیابت مبتلا بوده که قطعاً این تعداد، همراه با افرادی که تاکنون متوجه این بیماری نشدهاند، بسیار بیشتر هستند؛ بنابراین شرکت دانشبنیان با هدف سلامتی انسانها از طریق تغذیه صحیح تولیدات ارگانیک گیاه کارلا در راستای بهبود بیماران دیابتی و ریشهکن کردن سلولهای سرطانی گامهای مؤثر و مفیدی برداشته است.
آنا: آیا حمایت لازم را از سوی مسئولان مربوط با مأموریت خود داشتهاید؟
نصوحی: فعالیت شرکتهای تولیدی مبتنی بر نیاز و تقاضای جامعه منجر به تولید ثروت، اشتغال و حل مسئله صنعتی میشود؛ ازاینرو حمایت و سرمایهگذاری در این شرکتها ارزشافزوده فراوانی به همراه دارد. حمایت از تولیدات گیاهان دارویی فقط به پشتیبانی مالی محدود نمیشود؛ بلکه مسائل مربوط به آموزش مردم، پزشکان و بازرگانان برای فرهنگ استفاده از روش طب سنتی، توسعه فناوری، بازاریابی و تجارت الکترونیک، قوانین و مقررات و ... را نیز در برمیگیرد؛ بنابراین ازآنجاییکه بخشها و وزارتخانههای متعددی در این مسئله دخیل هستند، مهمترین دغدغه این شرکت ناآگاهی و اعتقاد جامعه پزشکی به درمان بسیاری از بیماریها با روش گیاهدرمانی بوده و تا زمانی که فرهنگ استفاده از روش طب سنتی در جامعه بهویژه در سطوح پزشکان جای خود را باز نکرده نمیتوانیم با این روشهای جدید طب سنتی به موفقیت کامل برسیم.
آنا: برای رشد و شکوفایی مراکز رشد در دانشگاهها چه پیشنهادی ارائه میدهید؟
نصوحی: در چرخه کسبوکارهای فناورانه که با ایده خلاقانه آغاز میشود؛ مراکز رشد بستر مناسب برای ارائه خدمات و رفع موانع هستند؛ ازاینرو واحدهای پذیرش مراکز رشد در دانشگاهها میتوانند از طریق مشاوره و حمایت، هزینههای اولیه راهاندازی هسته رشد را تسهیل کرده و انگیزه کافی در دانشجویان فارغالتحصیل و یا در شرف فارغالتحصیلی ایجاد کنند تا شالوده و زیرساخت مناسبی در راستای رشد و شکوفایی استعدادها و خلاقیتهای دانش آموزان و دانشجویان پایهریزی شده و کسبوکارها توسعه یابد.
آنا: بحران کرونا چه تأثیری در فعالیت شما داشت و آیا درزمینهٔ مقابله با کرونا هم محصول یا خدماتی داشتهاید؟
نصوحی: بدون شک شرکتها و بنگاههای اقتصادی در مواجهه با بحران ویروس کرونا با چالشهای فراوانی روبهرو شدند و بخش عرضه و تقاضا هر دو آسیب دیدند. بخش تقاضا با تغییر رفتار خرید مشتریان و بخش عرضه با کاهش فروش و بهرهوری، کاهش توان زنجیره تأمین و تعطیلی واحدها مواجه شد. محصولات تولیدی شرکت نیز در بحران ویروسکرونا تا حدودی با عدم استقبال متقاضیان مواجه بود.
آنا: و سخن آخر...
نصوحی: بهمنظور پایش اثربخشی برای تحقق اهداف تعیینشده شامل تثبیت یا افزایش اشتغال و تولید، میتوان با تشکیل «کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید» با ایجاد دسترسی بهتر تولیدکنندگان به وام، شرایط لازم برای بهبود تولید و اشتغال صنعتی را فراهم و رشد بهرهوری تولید در صنایع کشور و دانشی شدن بنگاهها را تسریع کرد. ازاینرو نیاز است به همه دستگاههای مشمول استعلام و صدور مجوزها ابلاغ شود که شرایط را با سهولت و سرعت بیشتری برای متقاضیان تولید و شرکتهای دانشبنیان فراهم کنند.
گفتگو: عصمت شریفی
انتهای پیام/