صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۵ - ۲۱ آبان ۱۴۰۱
در جمع مسئولان عنوان شد؛

همایش ملی «دانش داوری و حکمیت» کاری نو و خلاقانه در حوزه قضائی

مسئولان استانی در نخستین جلسه شورای عالی همایش ملی «دانش داوری و حکمیت» این همایش را کاری نوآورانه، خلاق و تخصصی در حوزه قضائی برشمردند.
کد خبر : 814014

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از بندرعباس، محمدحسین رنجبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان در نخستین جلسه شورای عالی همایش ملی دانش داوری و حکمیت که با رویکرد گسترش و تعمیق فرهنگ داوری برگزار شد با اشاره به موضوع داوری و ارزش این مقوله در حل‌وفصل منازعات حقوقی اظهار کرد: توسعه دانش داوری و حکمیت موضوعی جهانی بوده و توجه به این مهم همواره یکی از دغدغه‌های مردم و مؤسسات مردم‌نهاد است که با پشتیبانی دادگستری هرمزگان گام‌هایی در این حوزه برداشته و بستر‌های لازم برای توسعه فرهنگ داوری نیز فراهم شده است.

وی برگزاری همایش ملی داوری و حکمیت را کاری نوآورانه و خلاق عنوان کرد و افزود: برپایی این همایش نیازمند بهره‌گیری از اندیشه‌های بزرگان و صاحب‌نظران عرصه علم حقوق در سراسر کشور بلکه جهان است.

**لزوم توسعه مشارکت‌های غیر قضایی و استفاده از ظرفیت‌های مردمی

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی استانداری هرمزگان نیز برگزاری این همایش را اتفاق نوآورانه و تخصصی دانست که تاکنون به نحو شایسته به آن پرداخته نشده و نیاز است تا حمایت‌های ویژه‌ای از این مهم به عمل آید.

حمیدرضا زارعی با بیان اینکه این پدیده علمی و پژوهشی در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری با تأکید بر توسعه مشارکت‌های غیر قضایی و استفاده از ظرفیت‌های مردمی به‌ویژه شخصیت‌های تأثیرگذار علمی و پژوهشی در حل‌وفصل دعاوی حقوقی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های تأثیرگذار در حل‌وفصل دعاوی برگزار می‌شود، تأکید کرد: استانداری هرمزگان مانند دانشگاه‌ها به‌ویژه دانشگاه آزاد، سازمان‌ها و مؤسسات فرهنگی، علمی، پژوهشی و آحاد جامعه در هرچه بهتر برگزاری این همایش مهم تمام‌قد ایستاده و حمایت‌های همه جانبه را در این حوزه انجام خواهد داد.

وی خواستار حمایت همه‌جانبه از برگزاری این همایش شد و بیان کرد: در راستای کیفیت‌بخشی، فراگیری و اثرگذاری بیشتر این همایش، سلسله نشست‌های پیش‌درآمد در همه شهرستان استان هرمزگان در حال برگزاراست و برآیند این نتایج در جلسات مرکز استان مورد ارزیابی و نظارت قرار خواهد گرفت و پیشنهاد‌ها علمی و عملی از آن استخراج و به کار گرفته خواهد شد.

**کسب مقام سوم دانشگاه آزاد هرمزگان در حوزه عملکرد کشوری

رئیس شورای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز با برشمردن ظرفیت و توانمندی این دانشگاه در عرصه‌های مختلف علمی و پژوهشی از کسب مقام سوم این دانشگاه در حوزه عملکردی در کشور خبر داد و گفت: این دانشگاه توانسته در ارزیابی عملکردی مقام سوم را بین دانشگاه‌های آزاد کسب کند که این افتخار حاصل تلاش رئیس این دانشگاه و سایر همکاران دانشگاهی بوده که با مدیریت خوب و تأثیرگذار رئیس این دانشگاه کسب شده است.

علیرضا سایبانی ورود دانشگاه را به مسائل اجتماعی مسئله محور خواند و ادامه داد: این دانشگاه با داشتن توانمندی‌های علمی بالا، کادر هیئت علمی، نیمی از بار آموزشی این استان را به دوش گرفته و امروز نیز بیشتر و آماده‌تر از دیروز آمادگی دارد تا با ورود به مسائل مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... در کنار مردم و مسئولان برای خدمت به کشور وارد عرصه شود.

وی با استقبال از برنامه‌های پژوهش محور و همایش‌های علمی و تخصصی، دانشکده حقوق این دانشگاه را یک مرکز بزرگ علمی و پژوهشی خواند که ظرفیت همکاری در برگزاری همایش‌های علمی و پژوهشی را در حوزه‌های حقوقی، داوری و ... دارد.

تحکیم توسعه فرهنگ داوری با رویکرد علمی و پژوهشی 

دبیر کانون داوران دادگستری هرمزگان نیز با تشریح اهداف این همایش و چگونگی برگزاری آن مطرح کرد: این همایش در حمایت و تحکیم توسعه فرهنگ داوری با رویکرد علمی و پژوهشی برگزار می‌شود و جایگاه مراکز علمی و پژوهشی به‌ویژه دانشگاه‌ها در آن مهم و حیاتی است.

رضا شهسواری با اشاره به محور‌های این همایش دانش‌محور که بر مبنای پژوهش، تحقیق و تخصص در راستای کنترل و کاهش ورودی پرونده به مراجع قضائی و مهم‌تر از آن ترویج فرهنگ صلح و سازش در جامعه برگزار می‌شود، توضیح داد: حل‌وفصل اختلافات حقوقی افراد، کاهش بار مراجع قضائی، برقراری نظم عمومی میان اصناف و جامعه، توسعه و شکوفایی اقتصاد کشور و ایجاد ثبات و اطمینان بین متعاملان در بازار کار و سرمایه موجب شده تا طرح این همایش آماده و قابل ارائه شود.

وی ابراز امیدواری کرد که با وسعت حمایت‌های مردمی، سازمان‌ها، ادارات و نهادها، شاهد شکوفایی فرهنگ داوری برای توسعه در همه کشور به‌واسطه برگزاری این همایش‌ها در استان هرمزگان باشیم.

به گزارش آنا، همایش «دانش داوری و حکمیت» اسفند ۱۴۰۱ توسط کانون داوران دادگستری هرمزگان با همکاری نهادها و سازمان‌های مختلف ازجمله استانداری، دانشگاه آزاد اسلامی و ... برگزار و کمیته علمی همایش برعهده دانشگاه آزاد است.

انتهای پیام/

ارسال نظر