صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۴۵ - ۱۹ آبان ۱۴۰۱

بدن ما دقیقا نیازمند کدام چربی هاست؟

درک تفاوت چربی‌های خوب و بد و نحوه گنجاندن چربی‌های سالم بیشتر در رژیم غذایی، می‌تواند تفکر و احساس را بهبود و انرژی را افزایش دهد.
کد خبر : 813790

چربی همانند پروتئین و کربوهیدرات نوعی ماده مغذی هستند و نکته جالب در این میان آن است که هم چربی سالم و مفید و هم چربی ناسالم و مضر در میان آن‌ها وجود دارد که پیشنهاد می‌شود به هیچ عنوان از رژیم غذایی افراد حذف نشوند، اما کدام چربی‌ها و کدام خوراکی ها؟!

معرفی چربی‌های سالم

در میان چربی‌ها هم سالم و ناسالم وجود دارد و با توجه به اینکه چربی‌ها بخش مهمی از رژیم غذایی هر فرد محسوب می‌شود، اما باید به این نکته توجه داشته باشید که تمام چربی‌ها اثر یکسانی بر سلامتی ندارند که به آن‌ها چربی خوب گفته می‌شود.

این چربی‌های خوب در حقیقت می‌توانند به پایین آمدن سطح کلسترول، بهبود عملکرد مغز و سیری کمک کنند، اما در طرف مقابل استفاده از چربی‌های ناسالم سبب افزایش وزن و بروز بیماری‌های مزمن خواهد شد.

با توجه به این مطالب، بهترین قانونی که می‌توانید برای خود و زندگیتان در نظر بگیرید حذف چربی‌های فرآوری شده است، زیرا حاوی مقدار بالایی از افزودنی‌ها و ترکیب‌های ناسالم هستند.

روغن‌های سبزیجات تصفیه شده، گوشت‌های فرآوری شده و میان وعده‌هایی مانند چیپس، کراکر و کیک‌ها حاوی چربی ترانس هستند که سبب گرفتگی عروق می‌شوند پس باید به طور کامل آن‌ها را کنار بگذارید و در دیگر کلید یافتن چربی‌های مفید ترکیباتی هستند که به طور طبیعی چربی بالایی دارند و فرآوری شده نیستند و در واقع مواد غذایی با چربی‌های سالم هستند که به سلامتی کمک می‌کنند.

اما آیا می‌دانستید، چرا بدن ما به چربی نیاز دارد؟

چربی همانند پروتئین و کربوهیدرات نوعی ماده مغذی محسوب می‌شود که برای تولید انرژی، جذب ویتامین‌ها و سلامت قلب و مغز به مقداری از آن نیازمندیم و از سوی دیگر نیز سال‌ها این نکته را به یادآوری کرده اند که مصرف چربی سبب بروز اضافه‌وزن، افزایش کلسترول خون و پدید آمدن مشکلات بسیاری در سلامتی می‌شود، اما شاید در حال حاضر این نکته را می‌دانید که همه چربی‌ها یکسان نیستند.

با درک تفاوت چربی‌های خوب و بد و نحوه گنجاندن چربی‌های سالم بیشتر در رژیم غذایی، می‌توانید تفکر و احساس خود را بهبود و انرژی‌تان را افزایش دهید و حتی لاغر و خوش اندام‌تر نیز شوید.

در این میان از این نکته غافل نشوید که، مصرف مقدار کمی چربی در رژیم غذایی سالم و متعادل، ضروری است و چربی‌های مفید منبع اسید‌های چرب ضروری هستند که بدن ما توانایی ساختن آن‌ها را ندارد و چربی به بدن کمک می‌کند که ویتامین A، D و E را جذب کند و این ویتامین‌ها محلول در چربی هستند، یعنی فقط به‌کمک چربی‌ها جذب می‌شوند.

همانطور که می‌دانید، چربی‌ای که در سلول‌های بدن مصرف نشده یا به انرژی تبدیل نشده است، به چربی بدن تبدیل می‌شود و کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌های استفاده‌نشده نیز به چربی بدن تبدیل می‌شوند.

فواید چربی ها!

همانطور که می‌دانید و شاید تجربه داشته باشید به طور قطع چربی برای سلامتی ضروری است و در واقع می‌توان اینگونه تفسیر کرد که چربی به جذب ویتامین‌های محلول در چربی آ، دی،‌ای و کا، حفظ سلامت پوست و مو، شکل دهی غشای سلولی، تامین انرژی و تنظیم دمای بدن کمک می‌کند، همچنین چربی بر روی سلامتی شما هم اثرات مثبتی می‌گذارد، اگرچه ممکن است بر خلاف عقل به نظر برسد، اما استفاده از چربی‌های خوب برای کاهش وزن بسیار مفید است، زیرا چربی نسبت به کربوهیدرات و پروتئین گوارش آهسته تری دارد که سبب بوجود آمدن احساس سیری و طعم بهتر غذا می‌شود.

البته از سوی دیگر به این موضوع توجه داشته باشید که طببق مطالعات انجام شده بر روی انسان‌ها و حیوانات، چربی میل به غذا در ادامه روز را کاهش داده و به طور خودکار کاهش وزن خواهید داشت.

نکته جالب اینجاست که نوع به خصوصی از چربی‌ها خاصیت ضد التهابی دارند و این ویژگی آن‌ها می‌تواند سبب بهبود سلامتی و جلوگیری از بیماری‌های مزمن شود. به عنوان مثال براساس مطالعات انجام شده، اسید چرب امگا ۳ به تسکین التهاب و نشانه‌های وضعیت‌های خود ایمنی مانند روماتیسم مفصلی، پسوریازیس و بیماری کرون کمک می‌کند و از طرف دیگر اسید‌های چرب تک سیر نشده منجر به افزایش اچ دی ال کلسترول خوب، پایین آوردن تری گلیسیرید و کاهش بیماری‌های قلبی می‌شود.

استفاده از انواع چربی‌های سالم سبب بهبود عملکرد مغز شده و بنوعی می‌توان گفت استفاده از مواد خوراکی حاوی چربی‌های سالم به پایین آمدن التهاب و بهبود جریان خون در مغز کمک کرده که نتیجه آن بالا رفتن عملکرد شناختی است، البته اسید چرب امگا ۳، اسید چرب زنجیره متوسط و چربی‌های اشباع نشده نقش مهمی در عملکرد مغز و توسعه آن ایفا می‌کنند.

معرفی چند چربی مفید

شکلات تلخ

حدود نیمی از چربی‌های موجود در شکلات را چربی‌های اشباع نشده تشکیل داده‌اند و از سوی دیگر شکلات تلخ دارای مقدار فراوانی آنتی‌اکسیدان نیز است که فشار خون را کاهش داده و به سلامت قلب کمک می‌کند.

آووکادو

هر آووکادو به اندازه یک چیز برگر دوبل (فست فود) دارای چربی است، اما چربی موجود در این میوه از نوع غیر اشباع بوده و مصرف آن نه تنها ضرری برای بدن نداشته بلکه دارای خواص مفیدی نیز است.

پس از این نکته غافل نباشید که با افزودن آووکادو به رژیم غذایی خود، می‌توانید به راحتی کلسترول بد و دیگر چربی‌های ناسالم خون را کاهش دهید.

زیتون

زیتون و روغن زیتون نیز هر دو دارای مقادیر فراونی چربی‌های اشباع نشده هستند و روغن زیتون پایه و اساس رژیم مدیترانه‌ای را تشکیل می‌دهد و طبق نتایج بسیاری از بررسی‌ها محافظ قلب بوده و از دیابت پیشگیری کرده و در صورت بروز، با آن مبارزه می‌کند. روغن‌های کانولا و بادام زمینی نیز گزینه‌های خوبی هستند.

ماهی

همانطور که پیش از این نیز شنیده اید، غذا‌های دریایی حاوی امگا ۳ هستند که بهترین چربی برای قلب و عروق محسوب می‌شوند. متخصصان تغذیه مصرف حداقل دوبار ماهی درهفته را توصیه می‌کنند چرا که با این رویه، خطر بروز حمله قلبی تا ۳۶ درصد کاهش خواهد یافت.

خشکبار

مصرف روزانه خشکبار و در کنار آن کره بادام زمینی می‌تواند احتمال خطر ابتلا به دیابت نوع دو را تا ۲۱ درصد کاهش دهد علاوه بر آن طی نتایج یافته‌ها، مصرف روزانه خشکبار می‌تواند احتمال خطر بروز حمله قلبی را تا ۳۵ درصد کاهش دهد.

پس پیش به سوی زندگی سالم با چربی‌هایی که برای بدن مفیدند!

انتهای پیام/

انتهای پیام/

برچسب ها: چربی خون
ارسال نظر