صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۸ - ۱۸ آبان ۱۴۰۱
در آینده نزدیک؛

آمریکا و روسیه به میز مذاکره «استارت نو» باز می‌گردند

اجرای کامل تنها پیمان هسته‌ای باقی مانده میان واشنگتن و مسکو یکی از معدود مواردی است که بعد از جنگ اوکراین، دو طرف را به نشستن پشت میز مذاکره ترغیب می‌کند.
کد خبر : 813689

به گزارش گروه منطقه و جهان خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید که نمایندگان واشنگتن و مسکو قرار است به زودی دیداری در راستای مذاکره پیرامون از سرگیری بازرسی‌ها ذیل توافق «استارت نو» داشته باشند که معاهده‌ای دوجانبه برای کاهش تسلیحات هسته‌ای است.

برنامه ریزی برای این دیدار در حالی است که تعاملات دو کشور در این زمینه اندکی پیش از آغاز جنگ اوکراین متوقف شد حال آنکه در ماه میلادی آگوست نیز روسیه همکاری‌های نظارتی را در اعتراض به محدودیت‌هایی که واشنگتن و متحدانش به بهانه جنگ اوکراین علیه مسکو اعمال کردند، تعلیق کرد.

با این حال، کاخ کرملین اعلام کرد که همچنان به اجرای تعهدات مندرج در بند‌های توافق پایبند می‌ماند. 

استارت نو تنها معاهده کنترل تسلیحات اتمی باقی مانده میان دو قدرت برتر جهان در حوزه هسته‌ای است.

در حال حاضر، «ند پرایس» می‌گوید که به طرف روس تضمین داده شده که محدودیت‌های اعمال شده در نتیجه جنگ اوکراین، مانع انجام فعالیت‌های نظارتی روسیه در خاک ایالت متحده نخواهد شد و این امیدواری وجود دارد که با انجام این دیدار قریب الوقوع، این مشکل حل شود.

پیمان استارت نو میان آمریکا و روسیه، محدودیت‌هایی را برای تعداد سلاح‌های هسته‌ای که هر طرف می‌تواند در اختیار داشته باشد، تعیین می‌کند و نیز شرایط راستی‌آزمایی و بازرسی زرادخانه‌های هسته‌ای این دو کشور را مشخص می‌کند.

مطابق با این پیمان، تسلیحات هسته‌ای طرفین تا ۵ فوریه ۲۰۲۶ باید به ۷۰۰ موشک، ۸۰۰ پرتابگر موشک و یک هزار و ۵۵۰ کلاهک جنگی محدود شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر