صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۷ - ۰۱ آذر ۱۴۰۱
صرفه‌جویی در مصرف بذر و کود؛

دستگاهی که کودریزی و بذرپاشی را آسان می‌کند

مخترع جوان کشورمان از دستگاهی سخن می‌گوید که کودپاش، کودریز و بذرپاش سانتریفیوژ کوله‌ای بوده و جلوگیری از ارتباط پوست دست با کود‌هایی شیمیایی ازجمله مزایای آن است.
کد خبر : 813655

سعید نوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره اختراع دستگاه «کودپاش، کودریز و بذرپاش سانتریفیوژ کوله‌ای» اظهار کرد که این دستگاه توسط این‌جانب، امین نوری و رشید مختوای(تیم ‌سه‌نفره) طراحی و ساخته شده و با مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز به تولید انبوه می‌رسد.

وی با بیان اینکه تحقیق ساخت دستگاه «کودپاش، کودریز و بذرپاش سانتریفیوژ کوله‌ای» از مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اهواز آغاز شد، درباره جرقه اختراع و دلایل طراحی دستگاه تشریح کرد: با توجه به وسعت زمین‌های کشاورزی برای عملیات کوددهی یا بذرپاشی، گاهی به دلیل خیس بودن زمین و یا بلندبودن محصولات کشاورزی که امکان استفاده از تراکتور و ماشین‌آلات کشاورزی برای بذرپاشی، وجود ندارد، کشاورزان این عملیات را به‌صورت دستی انجام می‌دهند که موجب به‌کارگیری افراد زیاد، کاهش راندمان کود یا بذرپاشی به دلیل منظم نبودن پاشش و نبود یکنواختی تراکم و افزایش هزینه‌ها می‌شود.

این مخترع جوان هدف از این اختراع را طراحی دستگاهی سبک و قابل حمل توسط نفر برای پاشیدن کود و بذر و کودریزی به‌منظور صرفه‌جویی در مصرف بذر و کود، منظم بودن عملیات با داشتن تراکم یکسان در کل زمین زراعی، راحتی کاربر به لحاظ طراحی ارگونومیک و کاهش زمان عملیات دانست.

نوری توضیح داد: در زمین‌های کم‌وسعت و باغ‌ها، بذر و کود را توسط اشخاص روی زمین به‌کار می‌گیرند که با این کار، زمان بسیار زیادی صرف عملیات کود و بذرپاشی می‌شود و فرد را بسیار خسته می‌کند و راندمان، بازدهی و دقت بسیار پایینی دارد که این کار از لحاظ اقتصادی صحت عملکرد در حد بسیار پایینی قرار دارد. با این تفاسیر استفاده از وسیله‌ای که بتواند مشکلات مربوط به این حیطه را مرتفع کند، مورد توجه بوده است تا جایی که از تماس مستقیم دست با کود‌های شیمیایی هم ممانعت می‌شود.

وی، صنعت کشاورزی، فضای سبز، فضا‌های ورزشی، تغذیه آبزیان در حوضچه‌های پرورش ماهی و ... را ازجمله زمینه‌های کاربرد‌ و کارکردهای دستگاه «کودپاش، کودریز و بذرپاش سانتریفیوژ کوله‌ای» ذکر کرد.

این محقق و پژوهشگر مزایای دستگاه «کودپاش، کودریز و بذرپاش سانتریفیوژ کوله‌ای» را قابلیت جداسازی قسمت سانتریفیوژ و به‌کارگیری آن در نقاط دلخواه برای پوشش بهتر، کودریزی برای صیفی‌جات و نهال‌ها بدون نیاز به باطری و با استفاده از نیروی جاذبه زمین، مجهز به فیلتر ورودی برای عبوردادن فقط کود و بذر و عملکرد کود و بذرپاشی با استفاده از انرژی الکتریکی مدت زمان کارایی بالا با یک بار شارژکردن برشمرد.

نوری بیان کرد که این دستگاه دارای کودپاشی و بذرپاشی یکنواخت و همگون و قابلیت تنظیم شعاع کود و بذرپاشی بوده و امکان کود و بذرپاشی در نقاط بد مسیر، جلوگیری از ایجاد صدمات فیزیکی به کاربران (به‌خصوص در ناحیه ستون فقرات) و جلوگیری از ارتباط پوست دست با کود‌هایی شیمیایی از دیگر مزایای آن است.

مخترع جوان با بیان اینکه این اختراع موفق به اخذ گواهینامه ثبت اختراع به شماره ۸۹۸۷۴ در سال ۱۳۹۵ شده است، مقاوم نخست در دهمین جشنواره «ایتاپ» استان خوزستان- با معرفی برترین اختراعات اقتصادی ۱۳۹۶- کسب رتبه کشوری در نمایشگاه فن‌بازار کشاورزی -بهمن ماه ۱۳۹۷ و منتشرشده در مستند تلویزیونی «تا اوج» درباره تولیدات شرکت‌های نوپا و دانش‌بنیان –تیر ۱۳۹۹ را از دیگر موفقیت‌های طرح دانست.

انتهای پیام/

ارسال نظر