صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۲۱ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
معاون آموزشی گروه ژنتیک پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

ژنتیک عامل 50 درصد بیماری‌های قلبی است

معاون آموزشی گروه ژنتیک پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عنوان کرد: علت ژنتیکی بودن بیماری‌های قلبی به صورت اولیه به بیش از 50 درصد می‌رسد این در حالی است که در صورت اضافه کردن ژن‌های درگیر در علل ثانویه این میزان بالاتر از 80 درصد موارد را شامل می‌شود.
کد خبر : 81308

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر محمد حسین قادریان، معاون آموزشی گروه ژنتیک پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در آستانه برگزاری پنجمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران درباره اینکه چند درصد از بیماری‌های قلبی جنبه ژنتیکی دارند، اظهار کرد: با توجه به ماهیت چند فاکتوری بودن نارسایی قلب و پیشرفت‌های به دست آمده در تکنیک‌های توالی یابی ژن‌ها، بین 7 تا 15 درصد کاردیومیوپاتی (بیماری عضله قلب) با منشأ فقط یک تا دو ژن (MYBPC3 / TNNI3) در بعضی از جمعیت ها مشاهده شده است.


این دانشیار و هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه یادآور شد: با توجه به شیوع بسیار بالای بیماری‌های قلبی عروقی و نیز ژن‌های مرتبط با این بیماری‌ها که از مطالعات فوق به دست آمده است به نظر می‌رسد علت ژنتیکی بودن بیماری‌های قلبی به صورت اولیه به بیش از 50 درصد برسد. لازم به ذکر است در صورت اضافه کردن ژن های درگیر در علل ثانویه این میزان بالاتر از 80 درصد موارد را شامل می‌شود.


قادریان در پاسخ به این سوال که آیا عوامل ژنتیکی لزوما در مادر و پدر به شکل اختلال قلبی دیده می‌شود یا ممکن است ژن آن به طور نهفته در مادر یا پدر وجود داشته باشد و به فرزند منتقل شود، یادآور شد: در صورتی که علت بیماری قلبی یک یا چند ژن شناخته شده باشد بیماری ژنتیکی است. پدر و مادر سالم از لحاظ فنوتیپ با دارا بودن ژن عامل بیماری و انتقال آن به جنین می‌توانند واجد فرزند با بیماری قلبی شوند. لازم به ذکر است درمورد سندروم هایی که بیماری قلبی یکی از علائم بیماری می تواند محسوب شود پدر و مادر فاقد بیماری قلبی می توانند با انتقال ژن بیماری فرزند خود را مستعد به آن سندروم نمایند.


معاون آموزشی گروه ژنتیک پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با توجه به عواملی که طی بارداری منجر به بروز اختلالات قلبی مادرزادی در نوزاد می شوند، گفت: عوامل محیطی که در دوران بارداری از محیط و یا توسط مادر به جنین منتقل می‌شوند می‌توانند اختلالات قلبی مادرزادی را به دنبال داشته باشند.


وی در ادامه درباره نشانه‌های اولیه اختلالات قلبی در نوزاد یا کودک عنوان کرد: تعداد زیادی از نوزادانی که بیماری مادرزادی قلبی دارند در بدو تولد ممکن است هیچ‌گونه علامت بالینی نداشته باشند و فقط واجد صدای غیر طبیعی قلب باشند. ولی در تعدادی دیگر کبودی که در اغلب موارد با افزایش سن بیمار شدت آن افزایش پیدا می‌کند از علائم نوزادان محسوب می‌شود. یکی دیگر از علایم بیماری مادرزادی قلب در شیرخواران تنگی نفس یا افزایش تعداد تنفس است که معمولا در زمان تغذیه تعداد تنفس افزایش بیشتری پیدا می‌کند.


این دانشیار و هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اینکه کودکان دارای سابقه فامیلی اختلالات قلبی مادرزادی یا ژنتیکی و نیز نوزادانی که در فامیل خود سندروم‌های مرتبط با بیماری‌های قلبی دارند در معرض خطر این گونه اختلالات قرار می‌گیرند، عنوان کرد: از طرفی مادرانی که مواجهه با عوامل محیطی مشخص برای ایجاد بیماری‌های قلبی مادرزادی دارند نیز جنین خود را به مخاطره می‌اندازند.


وی درباره ارتباط اختلالات قلبی ژنتیکی و بروز سکته قلبی، اظهار کرد: بعضی از اختلالات با توجه به منشأ ژنتیکی آن، اختلالات عضلانی و یا دریچه‌ای قلب ایجاد می‌کنند که ممکن است در دوران میانسالی و یا بعد از آن فرد را مستعد به اختلالات ارگان‌های دیگر کند. از طرفی سندروم های ایجاد کننده این اختلالات ممکن است زمینه را برای تخریب و یا مستعد کردن ارگان‌های دیگر جهت مرگ فرد محیا سازد.


وی در پایان با توجه به نکاتی که افراد مستعد اختلالات قلبی باید رعایت کنند، خاطرنشان کرد: با توجه به ارزیابی ریسک فاکتورهای ژنتیکی برای هر فرد می بایست ریسک فاکتورهای محیطی مرتبط را ارزیابی و از آن ممانعت به عمل آورد، به صورتی که مجموع ریسک فاکتورهای یک فرد مستعد در اندازه قابل قبول درآید.


بر اساس گزارش آنا،پنجمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران 15 تا 17 اردیبهشت 95 درمر همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر