از تولید محصولات فناورانه تا اختراعات و طرحهای صنعتی/ کسب فناوریهای نوین ادامه دارد
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج، ۱۳ آبان ۱۳۷۴ راهاندازی و تا پایان ۶ ماهه نخست سال ۱۳۸۲ بهصورت مرکز آموزشی وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت فعالیت میکرد و ابتدای ۶ ماهه دوم همین سال بهعنوان واحد آموزشی با درجه کوچک استقلال یافت و در بدو راهاندازی فقط دارای سه رشته تحصیلی غیرمصوب بود که سال ۱۳۸۸ با انتقال دانشگاه به سایت جدید با متراژ ۱۷ هکتار زمینه پیشرفت و شکوفایی آن فراهم شد و اکنون در زمره واحدهای بزرگ قرار گرفته و دارای ۵۲ رشته فعال در مقاطع کاردانی و کارشناسی، ۸ رشته در مقطع کارشناسی ارشد است.
واحد کهنوج در جنوبیترین نقطه استان کرمان و در مرکز ۵ شهرستان جنوبی استان واقع شده و بدون شک نقش بسزایی در پیشرفت و آبادانی جنوب استان کرمان داشته است و با توجه به موقعیت دانشگاه، دانشجویانی از استانهای همجوار (هرمزگان و سیستان و بلوچستان) نیز در این واحد دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند.
دانشگاه آزاد اسلامی کهنوج، مفتخر است که گامهای بزرگی در رشد و گسترش فرهنگ علمی و پژوهشی جنوب استان کرمان برداشته و موفق به آموزش جوانان این منطقه شده است.
واحد دانشگاهی کهنوج با اتکا به سرمایههای انسانی و اجتماعی کارآمد برای پاسخگویی به نیازهای جامعه و با بهکارگیری فناوریهای پیشرفته و تقویت همکاری با مراکز علمی و فرهنگی برای تولید و ترویج علم و با تقویت امید به آینده بین دانشجویان و پرورش دانشآموختگان، پژوهشگران و کارآفرینان توانمند، تلاش میکند تا با همگام شدن با تحولات علمی بهروز و با کسب فناوریهای نوین و کاربردی کردن و تجاریسازی دستاوردهای علمی و پژوهشی بتواند به قلههای رفیع پیشرفت دست یابد.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج در حوزه آموزش و پژوهش موفقیتهای بسیاری داشته که کسب عنوان پژوهشگر برتر استان کرمان در سالهای ۱۳۹۶ و ۱۴۰۰ توسط عبدالله یزدی و کسب همین عنوان در سال ۱۳۹۷ توسط مهدی مطفری لقاء و عنوان کتابِ برتر حوزه علوم پایه در هشتمین جشنواره کشوری فرهیختگان توسط عبدالله یزدی عضو هیئت علمی این واحد دانشگاهی ازجمله موفقیتهای این واحد دانشگاهی است.
حوزه پژوهش واحد کهنوج که زیرمجموعه معاونت علمی دانشگاه بوده شامل مجتمع آزمایشگاهی و کارگاهی، مرکز رشد واحدهای فناور، ارتباط با صنعت، کتابخانه و امور پژوهشی (پایاننامه دانشجویان ارشد) است.
مرکز خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج با هدف متمرکزسازی ارائه خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی در دانشگاه پایهگذاری شده و عمده فعالیتهای این مرکز در راستای تسهیل در دسترسی به خدمات آزمایشگاههای پیشرفته و استفاده از توان مشاورهای افراد متخصص در زمینه نیازهای توسعه علم و فناوری متمرکز بوده و امیدوار است با به اشتراک گذاشتن ظرفیتهای آزمایشگاهی دانشگاه در حوزههای مختلف اعم از تجهیزات آزمایشگاهی، تخصص و دانش فنی و استفاده بهینه از ظرفیتها بتواند شرایط دسترسی آسان به این خدمات را برای متقاضیان چه در خود دانشگاه و چه در دانشگاههای دیگر، مراکز پژوهشی و صنایع کشور فراهم آورد.
مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ در راستای انجام فعالیتهای دانشبنیان آغاز کرده و تاکنون به حدود ۳۰ تیم با ایدههای نوآورانه خدمات حمایتی ارائه کرده است.
**محصولات فناورانه
اکنون در مرکز رشد واحد دانشگاهی کهنوج ۲۱ هسته و ۵ واحد فناور فعال هستند که دو شرکت فناور آن در حال طی کردن مراحل اخذ گواهی دانشبنیانی بوده و مقدمات راهاندازی سه واحد کارگاه صنعتی و پنج واحد کشاورزی مستقل نیز فراهم شده که امسال به مرحله بهرهبرداری خواهند رسید.
تولید و بهرهبرداری از دستگاه تولید شیرابه انواع کودهای آلی، تولید انواع سرچراغهای هوشمند شهری، تولید داروی گیاهی کاهنده خون، تولید سیستمهای هوشمندسازی سردخانهها و گلخانهها، تولید پماد ضدسوختگی گیاهی، بست نگهداری نوار تیپ برای استفاده در سیستم آبیاری قطرهای کشاورزی، جعبه دکوراتیو خورشیدی، جدول و کفپوش شهری رنگی نانو، سامانه جامع آموزشی نیروی انسانی، تولید پوشاک زنانه مبتنی بر طرحهای سنتی جنوب کرمان و ساخت دستگاه آب مغناطیس خورشیدی برای رشد گیاه و دستگاه آب مغناطیس خورشیدی برای تهیه بتن از محصولات تولیدشده و فعالیتهای مرکز رشد واحد دانشگاهی کهنوج است.
**اختراعات و طرحهای صنعتی
سرچراغ هوشمند معابر و پارکها، قاب نورپردازی دکوراتیو خورشیدی نمای ساختمانها، دستگاه مدیریت تشویق محور بارهای شبکههای توزیع برق با استفاده از سیستمهای چندعاملی، میز آموزشی سیستم خورشیدی آفگرید و آنگرید مجهز به جستجوگر حداکثر توان ازجمله اختراعات و طرحهای صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج هستند.
دانشگاه آزاد کهنوج در بعد فعالیتهای فناورانه حوزه پژوهش (رویدادها) به برگزاری حدود ۳۰ رویداد فناورانه مختلف علمی و استارت آپی در جنوب کرمان پرداخته که بسیاری از این رویدادها برای نخستین بار در این منطقه برگزار شدهاند.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج با هدف ارتقای کمی و کیفی آموزشی سعی در توسعه بسترهای تحقیقاتی و پژوهشی، تقویت بخش ارتباط با صنعت، توسعه روابط با دانشگاههای داخلی، ارتباط و عقد تفاهم نامه با مراکز علمی و صنعتی، راهاندازی و توسعه مراکز پژوهشی و دانشبنیان، بسترسازی برای کاهش وابستگی به شهریه دانشجویان و تأمین منابع مالی جدید را در دستور کار خود دارد و در این راستا تمام تلاش خود را در تحقق این اهداف انجام خواهد داد.
گزارش از عبدالله اسکندری
انتهای پیام/