صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۵ - ۱۰ آبان ۱۴۰۱
در ادامه بازی مقصرنمایی؛

انگلیس درباره تبعات استفاده از سلاح هسته‌ای به روسیه هشدار داد

روسیه و اوکراین، هر یک دیگری را به تدارک حمله هسته‌ای متهم می‌کند حال آنکه در این میان، انگلیس با دمیدن در آتش مناقشه، انگشت اتهام را به سمت مسکو نشانه گرفته است.
کد خبر : 812127

به گزارش گروه منطقه و جهان خبرگزاری آنا به نقل از ایتارتاس، «جیمز کلورلی» وزیر خارجه انگلیس مدعی شد هرگونه توسل (روسیه) به سلاح هسته‌ای در صحنه جنگ اوکراین، به تغییر ماهیت درگیری منجر شده و تبعات جدی برای مسکو در پی خواهد داشت.

وی همچنین مدعی شد که هیچ کشوری درباره استفاده از سلاح هسته‌ای صحبت نمی‌کند، هیچ کشوری روسیه و رئیس جمهورش را تهدید نمی‌کند.

این اظهارات در حالی است که دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین، پیشتر گفته بود سران کشور‌های غربی هر روز به لفاظی‌های هسته‌ای توسل می‌کنند حال آنکه روسیه قصد ندارد بخشی از این روند باشد.

وی بار دیگر یادآوری کرد که مسکو فقط در تطابق با دکترین هسته‌ای خود به سلاح هسته‌ای متوسل می‌شود.

طبق این دکترین، استفاده از تسلیحات هسته‌ای فقط زمانی جایز است که قلمرو سرزمینی روسیه به طور مستقیم هدف حملات متعارف یا اتمی قرار بگیرد. 

این اظهارات در حالی است که رسانه‌های غربی مانور گسترده‌ای روی احتمال توسل روسیه به سلاح هسته‌ای می‌دهند و حتی پیش بینی‌هایی درباره نوع پاسخ غرب منتشر کرده اند.

در همین راستا، خبرگزاری «یورونیوز» می‌نویسد: به گفته تحلیلگران، اولین کاری که کشور‌های عضو ناتو می‌توانند انجام دهند فرا رفتن از روند‌های بی نتیجه نشست‌های «شورای امنیت سازمان ملل» و عبور از طرح وتوی احتمالی چین و خود روسیه است.

این رسانه در ادامه مدعی می‌شود: در همین راستا، باید عضویت روسیه از سازمان ملل سریعتر قطع شود و محدودیت‌ها تا جایی گسترش پیدا کنند که کشورهایی، چون هند، ایران و چین نتوانند به مراودات تجاری و اقتصادی با روسیه ادامه دهند.

یورونیوز می‌افزاید: از طرف دیگر کشور‌های غربی می‌توانند نزدیک به ۳۰۰ میلیارد دلار سرمایه روسیه در اروپا و ایالات متحده را مسدود کنند.

سازمان پیمان آتلانتیک شمالی هم می‌تواند با همکاری اسرائیل، طرح گنبد آهنین را در آسمان اوکراین اجرایی کند تا موشک‌های احتمالی قدرت برخورد به خاک اوکراین را نداشته باشند.

یورونیوز در نهایت می‌نویسد: همزمان، تحلیلگران نظامی بر این باورند که اروپا و ایالات متحده باید بتوانند به هر ترتیبی از «مقابله به مثل» در صورت حمله هسته‌ای روسیه خودداری کند. به گفته آنها، ناتو باید طرحی پیشگیرانه بریزد تا هیچگاه پوتین نتواند به یک حمله هسته‌ای حتی فکر کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر