صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۸ - ۱۰ آبان ۱۴۰۱
دهقانی فیروزآبادی در افتتاحیه نمایشگاه گیاهان دارویی؛

گیاهان دارویی یک ظرفیت ملی بزرگ با بازاری ۳ میلیارد دلاری است

ششمین جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی، فراورده‌های طبیعی و طب سنتی ایران با حضور سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در مصلی امام خمینی(ره) افتتاح شد.
کد خبر : 812116

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، صبح امروز ششمین جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی، فراورده‌های طبیعی و طب سنتی ایران با حضور روح‌الله دهقانی فیروزآبادی سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و سیدجواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی آغاز بکار کرد.
روح الله دهقانی فیروزآبادی در ابتدای مراسم افتتاحیه با اشاره به ظرفیت‌های بی نظیر کشور در حوزه گیاهان دارویی گفت: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که نسبت به تمام دنیا حتی کل قاره اروپا فراوانی گونه‌های گیاهی بیشتری دارد. از ۸۰۰۰ گونه گیاهی شناسایی شده،۲۳۰۰ گونه گیاهی خواص دارویی دارند که حدود ۱۸۰۰ گونه مربوط به اقلیم کشور ایران است، از این رو این حوزه یک ظرفیت بزرگ ملی است.

وی در ادامه افزود: از طرف دیگر ما در حوزه گیاهان دارویی و طب مکمل یا طب سنتی اسناد بالادستی ارزشمندی داریم. سند مرتبطی که در شورای انقلاب فرهنگی مصوب شده، ظرفیت‌های بزرگی را برای کشور ایجاد کرده است.ظرفیت‌هایی که در این سند دیده شده حجمی نزدیک به ۳ میلیارد دلار در سال است که اگر پالایش گیاهان دارویی، صنایع دارویی وابسته و استخراج متابولیت‌های ثانویه را داشته باشیم پیش بینی می‌شود ما توان داشتن بازاری به حجم ۱۵ میلیارد را دلار داشته باشیم.

سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با اشاره به بی توجهی به طب سنتی مکمل در سال‌های گذشته گفت: بازار جانبی تجهیزات پزشکی که می‌تواند در طب مکمل ایجاد شود، بازار فناوری‌های ثانویه که ارزش افزوده های بسیار بالا دارد یکی از حوزه های امید بخشی است که برای جوانان کشور و شرکت های دانش بنیان فرصت های طلایی ایجاد می‌کند. به طور مثال صمغ گیاه ارزشمند باریجه که خاستگاه اصلی آن ایران است، با قیمت کیلویی ۳۰ دلار صادر می‌شود و با ارزش فراوری ۳ هزار میلیاردی به کشور باز می‌گردد. تقریبا در هیچ جا چنین ارزش افزوده و طرفیتی وجود ندارد.

دهقانی فیروزآبادی در انتها گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان دستگاه هماهنگ کننده و حمایت کننده توسعه فناوری های مربوط به گیاهان دارویی و فراورده های طبیعی در حوزه غذا، دارو، اسانس، عطر و طب سنتی در قالب ستاد فناوری های مرتبط به اهمیت بازار این حوزه باور دارد و ان شاءالله در سال‌های آینده شاهد رشد و شکوفایی متفاوت این عرصه به عنوان یک فرصت ملی که ظرفیت علمی، تاریخی و بازار آن در کشور وجود دارد خواهیم بود.

گفتنی است؛ در ششمین دوره از نمایشگاه گیاهان دارویی، فراورده‌های طبیعی و طب سنتی ایران ۲۴۰ شرکت دانش‌بنیان در محصولات  و توانمندی‌های خود را در ۷ حوزه دارو‌های گیاهی و فراورده‌های طب سنتی، اسانس و عصاره‌های گیاهی، کشاورزی، غذایی، دمنوش و نوشیدنی‌های گیاهی، ماشین آلات و تجهیزات، آرایشی و بهداشتی  در معرض دید علاقه‌مندان قرار می‌دهند.

همچنین به منظور فرهنگسازی و آشنایی مردم با طب سنتی و داروهای گیاهی،مراجعه کنندگان می‌توانند با مراجعه به بخش سلامتکده طب سنتی، توسط پزشک طب سنتی به صورت رایگان ویزیت شوند و خدمات درمانی موردنیازشان را دریافت کنند.

این نمایشگاه از ۱۰ تا ۱۳ آبان ماه ۱۴۰۱ از ساعت ۹ تا ۱۷ در مصلی امام خمینی (ره) تهران میزبان عموم مردم و فعالان زیست‌بوم فناوری و نوآوری گیاهان دارویی و طب سنتی خواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر