صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۷ - ۱۱ آبان ۱۴۰۱
وقتی فناوری ۲۴ساعته در خدمت افراد ناتوان و بیمار است

طراحی و ساخت بُرد الکترونیکی «بازوهای صنعتی» تحریمی/ ربات‌های پوشیدنی تولید شد

رئیس مرکز تحقیقات رباتیک و فناوری‌های نرم از بومی‌سازی «بازوهای صنعتی» و تولید ربات‌های پوشیدنی خبر داد و گفت: این فناوری‌ها برای افرادی که ناتوان و بیمار هستند و نیاز به مراقبت ۲۴ساعته دارند، مناسب است.
کد خبر : 811836

مرتضی عباس‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در تبریز از طرح‌‌های ارائه‌شده خود در دهمین نمایشگاه ربع رشیدی ازجمله «بازوهای صنعتی» بومی‌سازی شده سخن گفت و بیان کرد: پیش از این «بازوهای صنعتی» در اختیار کشورهای پیشرفته مانند آلمان و آمریکا بود و در اکثر مواقع مجبور به واردکردن این بازوها در شرایط سخت تحریمی بودیم؛ اما بالاخره این صنعت خاص را بومی‌سازی کرده و اکنون برد الکترونیکی این بازوها را طراحی و اجرا می‌کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات رباتیک و فناوری‌های نرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز عنوان کرد: اکنون قادریم بخش برنامه‌نویسی و ساخت اجزای ربات‌های بازو با قابلیت‌های سه آزادی، ۴ و ۵ تا ۲۰ درجه آزادی را بسازیم. در مرکز تحقیقات رباتیک و فناوری‌های نرم استقبال مناسبی از این ربات‌ها شده و از سوی دیگر طرح‌های مرکز در حوزه سلامت و در قالب یک اپلیکیشن است.

عباس‌زاده توضیح داد: طرح «بازوهای صنعتی» برای افرادی که ناتوان و بیمار هستند و نیاز به مراقبت ۲۴ ساعته دارند، بسیار مناسب است و طبیعتاً یک نفر به‌عنوان پرستار ۲۴ ساعته قادر به رصد و کمک نیست و باید استراحت کند.

به گفته رئیس مرکز تحقیقات رباتیک و فناوری‌های نرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، طرح ربات‌های پوشیدنی هم حالتی مانند دستبند و ساعت هوشمند دارد و در صورتی که این طرح حمایت شود، تجاری‌سازی آن را آغاز خواهیم کرد. طرح اولیه نرم‌افزار تولیدی انجام شده و می‌تواند به صورت اینترنتی و برنامه کاربردی ۲۴ساعت مراقبت کند.

وی، سومین طرح مرکز تحقیقات رباتیک و فناوری‌های نرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز را درباره ربات‌های انسان‌نما عنوان و بیان کرد: این طرح سه سالی است که وجود دارد و همواره در حال توسعه نرم‌افزار آن هستیم. کار خوبی که انجام شده درباره پردازش تصویری این ربات‌هاست و همکاری بین ربات‌ها بسیار مورد استقبال است.

عباس‌زاده اضافه کرد: طرح دیگری که در نمایشگاه ربع رشیدی ارائه شد، درباره ربات‌های پرنده بود، این ربات‌ها در حوزه‌های کشاورزی، سمپاشی، حمل کالا، در انباری‌ها و ... مورد استفاده قرار می‌گیرند. در بخش حمل کالا، وزن این ربات‌ها را بیشتر کردیم.

رئیس مرکز تحقیقات رباتیک و فناوری‌های نرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز عنوان کرد: خوشبختانه در این دانشگاه، ساختمان دانشگاه فنی مهندسی وجود دارد، دارای کارگاه‌های مجهز هم هستیم که همواره در اختیار دانشجویان، استادان و حتی متقاضیان است تا از طریق تلفن و سایت اختصاصی استفاده کنند.

وی گفت: اکنون ۱۰ تیم داریم که زیرنظر استادان روی پروژه‌های مختلف کار می‌کنند و پروژه‌های صنعتی نیز وجود دارند که دانشجویان می‌توانند روی آنها کار کنند.

به گزارش آنا، دهمین دوره نمایشـگاه بین المللـی نـوآوری و فنـاوری ربع رشیدی «Rinotex ۲۰۲۲» در راستای حمایت و ظرفیت سازی برای تولید دانش، محصولات بومی و تجاری‌سازی آن‌ها، در ۱۱ زون تخصصی و در چهار بخش شامل ایده‌های فناورانه، توسعه و تجاری سازی فناوری، فروش محصولات فناورانه و دانش‌بنیان و نیازمندی‌های فناورانه در محل نمایشگاه بین‌المللی تبریز از دوم تا ۶ آبان ۱۴۰۱ برگزار شد.

گفتگو: صفیه طاهرخانی

انتهای پیام/

ارسال نظر