صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۸ - ۰۷ آبان ۱۴۰۱
طراحی و تولید ادوات و مدار‌های اپتیکی سرعت بالا با علم «اپتوالکترونیک»

عضو ۲ درصد دانشمندان برتر جهان از رشته الکترونیک می‌گوید

عضو ۲ درصد دانشمندان برتر جهان در سال ۲۰۲۲ اپتوالکترونیک را شاخه‌ای جدید از علم الکترونیک دانست که هدف آن طراحی و تولید ادوات و مدار‌های مجتمع اپتیکی سرعت بالاست.
کد خبر : 811509

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ بنا بر اعلام پایگاه اسکوپوس و مؤسسه الزویر، فریبرز پرندین استادیار گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلام‌آباد غرب توسط دانشگاه استنفورد (Stanford University) برترین دانشگاه جهان با همکاری پایگاه اسکوپوس (Scopus) در فهرست دو درصد دانشمندان برتر جهان در سال ۲۰۲۲ قرار گرفت.

این انتخاب بر اساس شاخص‌های متعددی ازجمله تعداد مقالات تألیفی، ارجاعات، شاخص H و سایر شاخص‌های علمی صورت می‌گیرد.

فریبرز پرندین پژوهشگر و عضو هیئت علمی تأثیرگذار گروه برق واحد اسلام‌آباد غرب دارای بیش از ۶۰ مقاله بین‌المللی است که حدود ۴۰ مقاله در مجلات ISI به چاپ رسیده و تعدادی از این مقالات دارای درجه Q۱ هستند. او طی دو سال اخیر در فهرست ۲ درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفته است.

خبرنگار خبرگزاری آنا در  اسلام‌آباد غرب به همین مناسبت و به منظور معرفی نخبگان و الگو‌های موفق با این چهره‌ علمی و نخبه شهرستان  اسلام‌آباد غرب که در امر تحقیق و پژوهش فعال است گفت‌وگو کرده است.

پرندین با بیان اینکه از سال ۱۳۸۴ به عنوان عضو هیئت علمی همکاری خود را با دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلام آباد غرب آغاز کردم با توجه به قرارگرفتن نام خود برای دومین سال در فهرست ۲ درصد دانشمندان برتر دنیا درباره نحوه این انتخاب تشریح کرد: یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه استنفورد با همکاری پایگاه استنادی الزویر و اسکوپوس هرساله بر اساس معیار‌های علم‌سنجی، پژوهشگرانی را که در رشته‌های خود تأثیرگذار هستند با عنوان دانشمندان دو درصد، معرفی می‌کند. این انتخاب بر اساس شاخص‌های مختلفی از جمله تعداد استنادها، h-index و یک شاخص ترکیبی صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: طبق این گزارش در سال ۲۰۲۲ میلادی دانشمندان در ۲۲ حوزه علمی و ۱۷۶ زیرشاخه تقسیم بندی شده و شرط ورود پژوهشگران به فرایند رتبه‌بندی، انتشار حداقل پنج مقاله بین‌المللی در سال ۲۰۲۱ بوده است. بر این اساس تقریباً ۸ میلیون محقق مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته‌اند.

عضو دو درصد دانشمندان برتر جهان در سال ۲۰۲۲ با بیان اینکه در زیرشاخه‌ اپتوالکترونیک این انتخاب برگزیده شده‌ام، توضیح داد: اپتوالکترونیک شاخه‌ای جدید از علم الکترونیک است که از نور و الکترونیک استفاده می‌کند و هدف آن طراحی و تولید ادوات و مدار‌های مجتمع اپتیکی است که دارای سرعت بالایی هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی درباره جایگاه فعلی رشته الکترونیک در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: امروزه الکترونیک نقش بسیار مهمی در پیشرفت تکنولوژی دارد. طراحی و ساخت ادوات الکترونیکی با سرعت بالا و استفاده از آن در مخابرات سریع بر هیچ کس پوشیده نیست و با ورود اپتیک(نورشناسی) به این شاخه از علم می‌توان به افزایش سرعت ارسال اطلاعات در مخابرات امیدوار بود.

وی اضافه کرد: اکنون در دنیا توجه بسیار زیادی به طراحی ادوات اپتوالکترونیکی می‌شود و محققان امیدوار هستند تا با تلفیق اپتیک و الکترونیک بتوانند به پردازنده‌های اپتیکی فوق سریع دست پیدا کنند. از دستاورد‌های مهم در زمینه اپتیک می‌توان لیزر، فیبر‌های نوری و سلول‌های خورشیدی را نام برد. با توجه به اینکه در آینده این شاخه از علم بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد در زمینه تولید و کاربرد فرصت خوبی فراهم می‌شود تا فارغ التحصیلان رشته اپتیک در این زمینه مشغول به فعالیت شوند.

استادیار گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلام‌آباد غرب در پاسخ به این پرسش که آیا امروزه رشته اپتیک در دانشگاه‌ها به صورت مستقل فعال است؟ بیان کرد: به‌تازگی تعدادی از دانشگاه‌ها رشته اپتیک را به تصویب رسانده و اکنون از رشته‌های فعال دانشگاهی است و در صورت شناخت این رشته متقاضیان آن افزایش خواهد یافت.

انتهای پیام/

ارسال نظر