صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۲ - ۰۴ آبان ۱۴۰۱
زواری در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

توسعه حوزه سلامت با تجاری‌سازی «کیت‌های تشخیصی»

پژوهشگر برتر و دکتری مهندسی برق از حضور دانشگاهیان آذربایجان غربی با رویکرد تولید کیت‌های تشخیصی در نمایشگاه ربع رشیدی خبر داد و گفت: تجاری‌سازی این کیت‌ها به توسعه حوزه سلامت و علوم پزشکی کمک خواهد کرد.
کد خبر : 811102

مهدی زواری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی و واحد ارومیه در حاشیه دهمین نمایشگاه فناوری و نوآوری ربع رشیدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در تبریز، روند برگزاری این نمایشگاه در سال‌های اخیر را رو به رشد و قابل توجه عنوان و بیان کرد: نمایشگاه امسال هم با قدرت بسیار بیشتر توانسته جوانان، ایده‌ها و محصولات دانش‌بنیان را جذب کند؛ چراکه یکی از مهم‌ترین رویداد‌های فناوری در شمال غرب کشور به شمار می‌شود.

وی درباره حضور و مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی در حوزه الکترونیک نمایشگاه ربع رشیدی گفت: سه شرکت در حوزه‌های فناوری‌های زیستی و الکترونیکی در این نمایشگاه حضور دارند. این حضور با رویکرد تولید کیت‌های تشخیصی که بعضی از آن‌ها برای نخستین‌بار در کشور اتفاق می‌افتد و اگر به مرحله تجاری‌سازی برسد، درآمدزایی بسیار قابل توجهی را ایجاد و کمک خوبی به توسعه حوزه سلامت و علوم پزشکی کشور خواهد کرد.

زواری ادامه داد: در زمینه الکترونیکی نیز تجهیزات بسیار متنوعی داریم و امیدمان این است که شرکت‌ها بتوانند از نماد‌های سرمایه‌گذاری جلب مشارکت داشته باشند و ایده‌های خود را از محصول و نمونه‌های آزمایشگاهی به نمونه‌های تجاری برسانند. بعضی از این محصولات به‌خصوص محصولاتی که در حوزه پزشکی هستند به مرحله تولید رسیده‌اند و چنانچه مجوز‌های لازم را از وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی و سایر نهاد‌ها کسب کنند به مرحله تولید انبوه و ارائه به بازار خواهند رسید.

این مسئول در ارزیابی خود از تأثیر برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی در حرکت دانشگاه به سمت اهداف سند تحول و تعالی اظهار کرد: دانشجویان ما با ایده‌های متنوعی وارد دانشگاه می‌شوند و یا این ایده‌ها در دانشگاه شکل می‌گیرد. برای اینکه ایده‌ها برای مخاطب بیرون از دانشگاه در معرض نمایش گذاشته شود، بستری مورد نیاز است. در دانشگاه این ساز و کار را در قالب مراکز رشد، سرا‌های نوآوری و بستر‌های متنوعی که وجود دارد، تدارک دیده‌ایم و این امکان را فراهم کردیم که یک محصول را به عنوان محصول تجاری آماده عرضه داشته باشند و سپس در چنین نمایشگاه‌هایی فرصت دیده شدن محصول و ایده و شناسایی بازار مورد نیاز فراهم می‌شود.

وی افزود: بخشی از رسالت دانشگاه، آموزش مهارت‌ به دانشجویان است. دانشجو باید صاحب ایده باشد و دانشگاه ایده را پرورش دهد. این ایده زمانی شکل می‌گیرد که بتوانیم آموزش‌های لازم را در قالب مهارت‌آموزی یا دوره‌های خاص با برنامه‌ریزی‌های دقیق انجام دهیم. دانشجو بعد از گذراندن این دوره‌ها به دنبال استقرار در مراکز رشد خواهد بود و دانشگاه در قالب تبلیغات و شناسایی به شکل رو در رو تسهیلات و امکانات را به دانشجو ارائه می‌دهد که در جریان باشند و بتوانند از این امکانات استفاده کنند.



به گفته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی با توجه به وقفه‌ای که کرونا پیش آورده بود، نتوانست تأثیر منفی در حرکت پژوهش و فناوری بگذارد و مسیر پیشرفت دانشگاه در تکنولوژی و فناوری با قدرت رو به رشد است.

زواری در توصیه‌ای به دانشجو‌یان بیان کرد: دوران دانشجویی فرصت محدودی بوده که در اختیار دانشجویان است و بخشی از این فرصت به گذراندن و مطالعه دروس سپری می‌شود و احتمالاً نتوانیم خیلی از مهارت‌ها را به دست آوریم و حتما مشارکت دانشجویان در برنامه‌هایی که دانشگاه برای مهارت آموزان مختلف تدارک می‌بیند، کمک خواهد کرد. ارتباط گیری با استادان از این دیدگاه که صاحب فکر و چراغ راه هستند، می‌تواند مسیر دانشجویان را مشخص کند و نیز تمرکز بر این موضوع که چهار سال بعد چه اتفاقی قرار است بیفتد، می‌تواند برای برداشتن گام‌های بعدی مفید باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر