صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ردپای فناوری نانو در تصفیه پساب‌های صنعتی؛

تولید دستگاه تصفیه آب و پساب با ظرفیت ۱۲ متر مکعب در روز

یک استارتاپ ایرانی با استفاده از فناوری نانو موفق به تولید دستگاه تصفیه آب و پساب با ظرفیت ۱۲ متر مکعب در روز شده است که می‌تواند بخش قابل توجهی از پساب را به چرخه تولید و مصرف بازمی‎گرداند.
کد خبر : 810215

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، پساب‌های صنعتی نسبت بوع صنایع ترکیبات شیمیایی مختلفی دارند و وقتی وارد دریا و محیط زیست می‌شوند باعث آلودگی آب و مرگ آبزیان می‌گردند به همین دلیل بازیافت و تصفیه پساب و بازگرداندن دوباره آن چرخه تولید بسیار اهمیت دارد. یک چالش عمده در صنایع معدنی بحث کدورت بالا و ph بالای پساب‌های کشاورزی و صنعتی است و در این عرصه به منعقد کننده با کارایی و سرعت ته نشینی بالا در این صنایع نیازمند است. 

 در راستای حل این چالش مهم استارتاپ نانوکویتا با استفاده فناوری نانو، موفق به تولید دستگاه پکیج تصفیه آب و پساب با ظرفیت ۱۲ متر مکعب در روز شده است. این دستگاه با داشتن توانایی ته نشینی بالا و همچنین طراحی فرآیندی پیوسته برای سیستم تصفیه بر پایه مکانیسم انعقاد در نوع خود منحصر به فرد بوده و توانسته جایگاهی ویژه در تصفیه پساب صنایع مختلف از جمله صنایع معدنی فولاد، صنایع غذایی و کشتارگاه‌های صنعتی پیدا کند.

از قابلیت‌های ویژه این دستگاه می‌توان به تصفیه پساب‌های صنایع غذایی و معدنی و تبدیل کیفیت آب به درجه مورد استفاده درکشاورزی و صنعتی، بازگردانی ۸۰ تا ۹۰ درصدی پساب به چرخه تولید و مصرف و حذف ۹۹ درصد از کدورت و COD پساب براساس پساب‌های مختلف صنعتی و کشاورزی اشاره نمود.

از مزایای دیگر این دستگاه تصفیه آب این است که لجن حاصل از تصفیه می‌تواند به صورت کود در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار گرفته و عملا از محصول جانبی فرآیند نیز درآمدزایی ایجاد شود.

این محصول بخش مهمی از معضلات و چالش صنایع مشتری از جمله کشتارگاه‌های صنعتی، صنایع غذایی و لبنی و صنایع معدنی و فولاد و... مرتفع می‎کند. از سوی دیگر راه اندازی و بهره برداری از این دستگاه نیاز به دانش بالایی ندارد از این رو می‎تواند هزینه‌های کارخانه را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر