صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بررسی تصاویر ماهواره‌ای نشان داد؛

کاهش مساحت تالاب‌های سه‌گانه گنبد کاووس در سال جاری

تالاب‌های سه‌گانه گنبد کاووس با استفاده از قابلیت‌های فناوری سنجش از دور و تصاویر ماهواره‌ای در بازه زمانی ۵ ساله پایش ماهواره‌ای شده‌اند.
کد خبر : 809991

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، یکی از عناصر زیبای طبیعت، تالاب‌هایی هستند که علاوه بر ارزش‌های زیست محیطی با زیبایی طبیعی و پوشش گیاهی و جانوری متنوعی که در داخل و اطراف خود دارند، به عنوان یک جاذبه گردشگری نیز شناخته می‌شوند. این تالاب‌ها در جنوب شرقی دریای خزر و زمین‌های هموار ترکمن صحرا قرار دارند و در سال ۱۹۷۵ میلادی به عنوان تالاب‌های بین‌المللی در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده‌اند. از جمله ویژگی مشترکی که همه تالاب‌ها دارند این است که زیستگاه گونه‌های مختلفی از جانوران و گیاهان هستند، لذا محیط مناسبی برای شناخت تعداد زیادی از گونه‌های جانوری هستند. ایران تاکنون ۲۲ تالاب با مساحت تقریبی یک میلیون و ۴۸۰ هکتار را در کنوانسیون رامسر به ثبت رسانده است. این کنوانسیون یک مجمع بین‌المللی است که با هدف جلوگیری از هر گونه تخریب تالاب‌ها، شناخت ظرفیت‌ها و قابلیت احیا و بازسازی آن‌ها بنیان گذاری شده است.

تالاب‌های سه گانه گنبد کاووس از جمله آلاگل، آلماگل و آجی گل واقع در استان گلستان با استفاده از قابلیت‌های فناوری سنجش از دور و تصاویر ماهواره‌ای در بازه زمانی بین سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ پایش ماهواره‌ای شده‌اند.

تالاب آلاگل

در ۶۰ کیلومتری شمال گنبد کاووس و بزرگ‌ترین تالاب استان گلستان است که رود مرزی اترک، رود سامان و شورجه رود، از منابع تامین کننده آب آن محسوب می‌شوند. شوری آب این تالاب، بستر مناسبی برای زندگی پرندگان، ماهیان و گیاهان شوری زا به وجود آورده است.

تالاب آلما گل

این تالاب نیز همانند آلاگل، آبی شور دارد که از همان رودخانه‌ها تامین می‌گردد. با این وجود، شوری آب در آلماگل به دلیل نزدیکی به رودخانه اترک، نسبت به آلاگل کمتر است. در حاشیه تالاب آلماگل، پوشش نِی و تپه‌های ماسه‌ای کوتاه وجود دارند. در ضلع جنوبی آن و مسیر کانال ورودی آب به تالاب نیز جنگل‌های گز مشاهده می‌شوند.

تالاب آجی گل

این تالاب در قسمت جنوب غربی آلماگل قرار گرفته است و گونه‌های گیاهی آن مانند دو تالاب دیگر، عبارتند از چنگال آبی، بومادران آبی، نی، هشت بند، آلاله آبی و لویی.


همان طور که در پایش ماهواره‌ای این سه تالاب، از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ (شهریور ماه) مشاهده می‌شود؛ هر سه تالاب، کم‌ترین مساحت را در سال جاری دارند که این کم آبی و خشکسالی بر وضعیت پوشش گیاهی منطقه نیز تاثیر گذاشته است. با توجه به ترکیب باندی مورد استفاده، پوشش گیاهی در دامنه رنگ قرمز و آب تالاب‌ها با توجه به عمق آن، در دامنه رنگ آبی تا سیاه دیده می‌شود.

انتهای پیام/110/

انتهای پیام/

ارسال نظر