صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۱۷ - ۲۳ مهر ۱۴۰۱
ثبت کم‌شناخته‌ترین سحابی؛

چشم گربه در تور تلسکوپ فضایی هابل افتاد+عکس

در فاصله تقریباً ۳۰۰۰ سال نوری از زمین، یکی از پیچیده‌ترین و کم‌شناخته‌ترین سحابی‌ها قرار دارد، منظره‌ای چرخان از گاز و غبار که در پی مرگ یک ستاره باقی مانده است. تجسم رایانه‌ای جدید ساختار سه بعدی سحابی چشم گربه را نشان می‌دهد.
کد خبر : 809489

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، بازسازی دیجیتالی، بر اساس تصاویر تلسکوپ فضایی هابل، دو حلقه متقارن را در اطراف لبه‌های سحابی نشان می‌دهد. رایان کلیرمونت و همکارانش در گزارش ماهانه اکتبر انجمن سلطنتی نجوم گزارش می دهند که حلقه ها احتمالاً توسط گازی تشکیل شده‌اند که از دو ستاره در مرکز سحابی پرتاب شده است.

کلیرمونت دانشجوی کارشناسی در دانشگاه استنفورد، می گوید که من متوجه شدم که از اوایل دهه ۹۰ مطالعه جامعی در مورد ساختار سحابی انجام نشده است. سال گذشته، زمانی که دانش‌آموز دبیرستانی در سن دیگو بود، با چند اخترفیزیکدان در یک شرکت تصویربرداری علمی به نام Ilumbra که نرم‌افزاری برای بازسازی ساختار سه‌بعدی اجرام نجومی نوشته بودند، تماس گرفت.

این تیم تصاویر هابل را با مشاهدات زمینی نور در چندین طول موج ترکیب کرد که حرکات گاز سحابی را آشکار کرد. فهمیدن اینکه کدام قسمت ها به سمت زمین حرکت می کنند و از آن دور می شوند، به آشکار شدن ساختار سه بعدی آن کمک کرد.

این تیم دو حلقه جزئی را در دو طرف مرکز سحابی شناسایی کردند. تقارن و ماهیت ناتمام حلقه‌ها نشان می‌دهد که آنها بقایای یک پلاسما هستند که از قلب سحابی پرتاب شده و قبل از اینکه بتواند یک دایره کامل را ایجاد کند، از بین رفته است. ولفگانگ استفن، شریک ایلومبرا، که در کایزرسلاترن، آلمان مستقر است، می‌گوید: چنین حلقه‌هایی معمولاً از طریق تعامل بین دو ستاره که به دور یکدیگر می‌چرخند تشکیل می‌شوند.

این اثر برای کلیرمونت جایزه ای را در نمایشگاه بین المللی علم و مهندسی سال ۲۰۲۱ به ارمغان آورد، مسابقه ای که سالانه توسط انجمن علوم برگزار می شود و Science News آن را منتشر می کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر