صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۵ - ۲۳ مهر ۱۴۰۱
در نشست تبیین مبانی مذاهب کلامی و فقهی تأکید شد؛

تقریب مذاهب به معنای حذف و تعطیلی مبانی فکری نیست

نشست علمی با موضوع تبیین مبانی مذاهب کلامی و فقهی در میناب با تأکید بر وحدت بین مذاهب و پرهیز از هرگونه تفرقه برگزار و مطرح شد که تقریب مذاهب به معنای حذف و تعطیلی مبانی فکری نیست.
کد خبر : 809426

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از میناب، حجت‌الاسلام محسن ابراهیمی امام جمعه میناب در نشست علمی با موضوع تبیین مبانی مذاهب کلامی و فقهی که با حضور جمعی از روحانیون شیعه و سنی و استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب برگزار شد، اظهار کرد: دشمنان قسم خورده نظام و انقلاب با اهداف و برنامه‌های پیش تعیین شده و شیطانی خود با ایجاد تفرقه‌افکنی بین مذاهب شیعه و سنی در تلاش برای نابودی اسلام هستند از این‌رو وحدت بین مذاهب و پرهیز از هرگونه تفرقه در این برهه اصلی ضروری است.

وی افزود: دشمنان این نظام و استکبار جهانی در رأس آن آمریکا و اسراییل کاری به شیعه و سنی ندارند؛ بلکه هدف اصلی آنها مخالفت با اصل نظام است که وحدت پایدار و محکم بین مذاهب، این تفکر آنها را هیچ‌وقت عملی نخواهد کرد. وحدت و پرهیز از اختلاف برای اعتلای امت‌ها بر هیچ‌کس پوشیده نیست. سعادت و شقاوت ملت‌ها در گروه وحدت بوده و ملتی که برادر هم باشند به سعادتمندی خواهند رسید. تقریب مذاهب، ساختن مذاهب و کنار نهادن عقاید مذهبی نیست؛ بلکه تقریب مذاهب، اتکا بر اشتراکات در تعامل دینی و انسانی با سایر مذاهب و احترام به حقوق و عقاید آنان است.

تقریب مذاهب به معنای حذف و تعطیلی مبانی فکری نیست

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناب نیز گفت: تقریب مذاهب به معنای حذف و تعطیل مبانی فکری نیست؛ زیرا ذهن، زبان انسان و خصوصیات معرفت به ما اجازه نمی‌دهد که از حقیقت تقریر واحدی داشته باشیم؛ چراکه مبانی انسان‌شناسی، ذهن شناسی، معرفت‌شناسی و فلسفه زبان گویای چنین امری است.

عبدالرضا شریفی اضافه کرد: متفکران مسلمان در طول تاریخ تفکر هر کدام تفسیری از خداوند و نبوت و معاد و ... ارائه کرده‌اند؛ بنابراین این عرصه تقریب، عرصه تفسیرهاست نه حقایق نفس الامری.

وی به نقل از کتاب امامت و رهبری بیان کرد: آیت‌الله مطهری در زمینه تقریب مذاهب و وحدت مسلمانان می‌گوید هدف آن نیست که هر کدام از طرفین (شیعه و سنی) دست از اصول فکری و فروع عملی خود بردارند؛ بلکه باید شرایطی را فراهم کنند تا ذیل آن بتوانند به هم‌دلی و اخوت برسند و دست از تعصبات بردارند.

دشمن به دنبال خدشه‌دار کردن وحدت شیعه و سنی است

شیخ علی رئیسی روحانی اهل سنت میناب نیز عنوان کرد: دشمن به دنبال خدشه‌دار کردن وحدت شیعه و سنی بوده که امروز با شرایط کنونی حفظ و ترویج وحدت اسلامی وظیفه تک‌تک مسلمانان است. یکی از مهم‌ترین و با اهمیت‌ترین مسئله اندیشمندان جهان اسلام وحدت اسلامی بوده که باید خیلی مورد اهمیت قرار گیرد تا دشمنان نتوانند از این موضوع سوءاستفاده کنند و به اهداف غلط خود برسند.

انتهای پیام/

ارسال نظر