صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۳ - ۲۱ مهر ۱۴۰۱
جیمز وب شگفتی دیگری از کیهان را نمایان ساخت؛

۲ ستاره در محاصره حلقه‌های متحد‌المرکز

تسلکوپ جیمز وب به تازگی تصویری دیدنی از حلقه‌های کیهانی در اطراف ۲ ستاره را ثبت و به زمین ارسال کرده است.
کد خبر : 809163

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، ناسا با انتشار آخرین تصاویر ارسالی از تلسکوپ تحقیقاتی جیمز وب بار دیگر علاقه‌مندان به نجوم و اجرام آسمانی را شگفت زده کرد. در جدیدترین تصاویر مخابره شده از جیمز وب حلقه‌هایی تشکیل شده از غبار کیهانی در اطراف دو ستاره دیده می‌شوند.

این حلقه‌ها به شکلی پیرامون این ستاره‌ها قرار گرفته‌اند که گویی آن‌ها را محاصره کرده‌اند. تعدادی از دانشمندان پس از بررسی دقیق‌تر این حلقه‌ها اعلام کردند غبار کیهانی قرار گرفته از اطراف این دو ستاره همانند حلقه‌های موجود در تنه درختان است که با استفاده از آن‌ها می‌توان سن درخت را تشخیص داد. غبار کیهانی که در تصویر ارسالی از جیمز وب مشاهده می‌شود در واقع ۱۷ حلقه متحدالمرکز هستند. دانشمندان ستاره‌هایی همانند دو ستاره قرار گرفته در مرکز این حلقه‌ها را با نام Wolf-Rayet 140 می‌شناسند.

بیشتر بخوانید:

فضاپیمای «دارت» مسیر حرکت یک سیارک سرگردان تغییر داد

طبق گزارش ناسا وجود این دسته از ستاره‌ها در کهکشان راه شیری بسیار نادر است. این دسته از ستاره‌ها به جای مدار دایره‌ای شکل دارای مدار کشیده هستند و از همین رو وقتی دو ستاره با این ویژگی به یکدیگر نزدیک می‌شوند غبار کیهانی به شکل حلقه‌های متحدالمرکز دور آن‌ها تشکیل می‌شود. این پدیده آنچنان خاص و منحصر به فرد است که دانشمندان آن را مشابه اثر انگشت می‌دانند. بررسی‌ها حاکی از آن است که چنین پدیده‌ای هر ۸ سال زمانی که دو ستاره از دسته  Wolf-Rayet 140 به هم نزدیک می‌شوند رخ می‌دهد و در هر بار حلقه‌ای جدید تشکیل می‌شود.

تا پیش از پرتاب جیمز وب به فضا و رصد نقاط مختلف کیهان با استفاده از این تلسکوپ دانشمندان تنها دو حلقه از این مجموعه را مشاهده کردند بودند. در ادامه تصویر ارسالی از تلسکوپ جیمز وب را مشاهده می‌کنید:

انتهای پیام/4144

انتهای پیام/

ارسال نظر