صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۴ - ۲۱ مهر ۱۴۰۱
مخترع جوان در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا مطرح کرد؛

تحول در اقتصاد خانوار با محصولات فناور «فیلتر سلولزی» و «پوشال»/ پژوهش‌هایی که به بحران آب و انرژی پایان می‌دهند

مخترع محصولان فناور «فیلتر سلولزی» و «پوشال کولر آبی» عنوان کرد: این دو اختراع با قابلیت کاهش مصرف انرژی و صرفه‌جویی در مصرف آب به بحران انرژی و آب پایان می‌دهند.
کد خبر : 808942

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ علی فاروقی همان نخبه‌ای است که با حضور در مسابقه «میدون» شبکه سوم سیما با اختراع «پوشال» که به گفته خودش با دشواری‌ها و داوری‌های طاقت‌فرسا مجوز حضور در «میدون» را به دست آورده بود و در نهایت عنوان دوم این مسابقات را از آن خود کرد.

اهل خطه زرخیز و افتخارآمیز خراسان‌جنوبی و شهرستان بیرجند بوده و فارغ‌التحصیل و دانشجوی فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند، فوق لیسانس مهندسی معماری، متخصص، کارآفرین و ایده‌پرداز در حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان است.

فاروقی موفق شده دو بار برگزیده اختراعات کشور در حوزه فناوری نوین در برج میلاد تهران شود و رتبه «پژوهشگر برتر» دستگاه‌های اجرایی استان خراسان‌جنوبی در سال ۱۳۹۴ را به دست آورده و نویسنده، مخترع و پژوهشگر موفقی است که قطعاً مردم در آینده از این نخبه بیشتر خواهند شنید.

فاروقی که منتخب مسابقه میدون شبکه سوم سیما است، سال ۱۳۹۷ با اختراع «فیلتر سلولزی» با هدف کمک به محیط‌زیست و کاهش مصرف سوخت موفق شد وارد مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند شود.

خبرنگار آنا به منظور تبیین و تشریح موفقیت‌ها و فعالیت‌های فاروقی در زمینه پژوهش و اختراع او گفت‌و‌گویی را با این مخترع ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانیم.

تعلق خاطر به محیط‌زیست و اختراع در حوزه بهینه‌سازی مصرف سوخت

فاروقی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در بیرجند با بیان اینکه از ابتدا به ایده‌پردازی در حوزه بهینه‌سازی مصرف سوخت تعلق‌خاطر داشتم و دوست داشتم برای محیط‌زیست موثر واقع شوم، اظهار کرد: کارآفرینی در حوزه فناوری و پژوهش در این زمینه موجب شد فعالیتم روی غلتک بیفتد و با ایده‌پردازی به اختراعات دیگر نیز روی آوردم به‌طوری‌که در حوزه فناوری‌های نوین موفق شدم دو بار برگزیده اختراعات کشور شوم.

این مخترع و پژوهشگر در پاسخ به این سؤال که چگونه به مرکز رشد دانشگاه راه پیدا کردید؟ عنوان کرد: سال ۱۳۹۷ با حمایت، هدایت، کمک و مشاوره‌ مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند  با اختراع «فیلتر سلولزی» و با هدف کمک به محیط‌زیست و کاهش مصرف سوخت در مرکز رشد واحدهای فناور این دانشگاه مستقر شدم و در ادامه، اختراع بعدی در زمینه «پوشال کولرهای آبی» در اداره مالکیت، ثبت اختراع و به مرکز رشد معرفی شد و ایده قوت گرفت.

وی توضیح داد: پس از اعلام به معاونت پژوهشی و رئیس مرکز رشد، برنامه‌ریزی برای یک حرکت جدی در دانشگاه قوت گرفت و نخستین دستاورد آن بازدید سورنا ستاری معاون سابق علمی و فناوری رئیس جمهور و سپس بازدید دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد از اختراع بود و بلافاصله اختراع در رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی (نمایشگاه عصر امید) در مصلای تهران برگزیده، پذیرفته و موفق به حضور در نمایشگاه شد.

این مخترع و پژوهشگر تشریح کرد: با گذشت زمان کوتاه، اختراع «پوشال کولرهای آبی» با دشواری‌ها و داوری‌های طاقت‌فرسا راهی مسابقه میدون شبکه سوم سیما شد و نظر هیئت داوران را جلب کرد و تا مرحله بعدی چالش بازهم مورد تأیید علیرضا یونچی، داور مسابقه «میدون» قرار گرفت و در نهایت به فینال این مسابقه راه یافتم و موفق به کسب مقام دوم و حضور در این برنامه تلویزیونی به نمایندگی از مردم استان خراسان‌جنوبی شدم.

اختراعی با قابلیت صرفه‌جویی در مصرف آب

فاروقی درباره اینکه زمینه فعالیت و نوع محصول شما چیست؟ چنین پاسخ داد: زمینه فعالیت و حوزه اختراعاتم حفظ منابع انرژی، منابع آب و بهینه‌سازی مصرف بوده که اختراعات «فیلتر سلولزی» و «پوشال کولر آبی» متشکل از گونی و سلولز با قابلیت کاهش مصرف انرژی و صرفه‌جویی در مصرف آب به بحران آب و انرژی پایان می‌دهد.

اختراع «پوشال کولرهای آبی» با دشواری‌ها و داوری‌های طاقت‌فرسا راهی مسابقه میدون شبکه سوم سیما شد و نظر هیئت داوران را جلب کرد.

 فاروقی درباره اینکه آیا دانشگاه سهمی از فعالیت و اختراع شما دارد؟ گفت: قطعاً نقش داشته و بزرگ‌ترین نقش آن، معرفی، بازار‌یابی و تثبیت دانشگاه در حوزه تولید محصولات دانش‌بنیان با کمترین امکانات، حداقل منابع، تبدیل و اشاعه دانشگاه به «هر دانشجو یک کارآفرین» است.

وی درباره اینکه محصول و اختراع شما چه نیازی از نیازهای مردم و کشور را برطرف می‌کند؟ تبیین کرد: محصول حاصل از اختراعات دقیقاً با هدف کاهش و صرفه‌جویی در منابع آبی و انرژی و کمک به اقتصاد خانوار طراحی و ساخته شده و مطابق با نیاز ضروری مردم در این خطه(خراسان جنوبی) و در کشور بنا به واقعیت موجود و به شکل کاملاً ساده و خلّاقانه طراحی شده است.

این مخترع و پژوهشگر نواقص و کمبودها در راه تجاری‌سازی محصولات فناور را برشمرد و به آنا گفت: با حضور دانشجویان فناور و خلّاق فارغ‌التحصیل در حوزه تدریس راه میان‌بر برای جبران نواقص و کمبودهای همیشه موجود در دانشگاه وجود دارد.

فاروقی عنوان کرد: نخستین موضوع، منفعت، احساس غرور اجتماعی و باور در افراد بوده و دوم اینکه این افراد شور و نشاط دانشجویان را هدایت و منتقل می‌کنند و در نهایت ذهن دانشجویان در زمینه خلّاقیت باز و راهبردی می‌شود.

سیاست «هر دانشجو، یک کارآفرین» در عمل محقق شود

این مخترع و پژوهشگر درباره اینکه برای شکوفایی مراکز رشد در دانشگاه چه پیشنهادی دارید؟ بیان کرد: ارائه یک برنامه مدون در چارچوب درست و حمایت‌های معنوی و انگیزه‌بخش از دانشجویان و فناوران و توجه به محصولات و ایده‌ها هرچند ساده و خنده‌دار، چراکه همین ساده‌ها و خنده‌دارها شگفتی‌ساز بوده‌اند.

فاروقی درباره اینکه بحران کرونا چه تأثیری در فعالیت شما داشت و آیا در زمینه مقابله با کرونا هم محصول یا خدماتی داشته‌اید؟ مطرح کرد: اختراع «پوشال» با هدف مهار ویروس کرونا در منازل و در راستای سلامت مردم ثبت اختراع و ساخته شد و در ادامه با کاهش ویروس کرونا تمرکز بر صرفه‌جویی و کاهش مصرف انرژی در این اختراع که در سال ۱۳۹۹ ثبت اختراع شد.

وی افزود: این موضوع موجب شد با استقرار ساده در اتاق مرکز رشد دانشگاه برای برترین تولیدکنندگان این مرز و بوم و با افتخار مردم استان خراسان‌جنوبی موثر باشم و به این کشور، خطه، آب و خاک و مردم خالص همچون آب افتخار کنم.

این مخترع و پژوهشگر یادآور شد: جوانان و دانشجویان با راهنمایی و آموزش درست و صادقانه همانگونه که سیاست دانشگاه آزاد اسلامی «هر دانشجو، یک کارآفرین» است، می‌توانند شگفتی‌ساز باشند، حتی با کمبود امکانات و با دست خالی و این مستلزم حمایت مسئولان است.

گفت‌وگو: علیرضا ابراهیم‌آبادی

انتهای پیام/

ارسال نظر