افزایش امیدها برای تولید قرص پیشگیری از سرطان
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا، به نقل از «زیامئی ساینس»، کیفیت پایین هوایی که مردم تنفس میکنند یکی از موضوعات مطالعات مختلف در چند دهه گذشته بوده است. این تحقیقات حاکی است که کیفیت هوا به طور مداوم در سرتاسر جهان در حال افول است و اینکه افزایش سطح آلودگی شیمیایی و ذرات آلاینده با مشکلات تنفسی و مرگهای قابل پیشگیری در جهان مرتبط است.
تحقیقات جدید به رهبری «موسسه فرانسیس کریک» در لندن به طور مشخص شناخت دانشمندان از تاثیر آلودگی هوا بر بیماری سرطان را افزایش داده است. این محققان میگویند که نتایج این تحقیق شناخت آنها درباره چگونگی شکل گرفتن و رشد تومورها را متحول کرده است.
به گفته محققان، آلودگی هوا به طور مستقیم موجب صدمه به سلولها نمیشود بلکه سلولهای فرسوده را که از قبل آسیب دیده بودند، فعال میسازد و این سلولها ممکن است بعدا به وضعیت سرطانی برسند.
هر چند یافتههای این تحقیق بر تحقیقات مربوط به آلودگی هوا استوار است، اما در مورد تاثیر صدها مواد شیمیایی سرطانزای دیگر بر سلولهای بدن نیز قابل کاربرد است.
با این حال هنوز مشخص نیست که مواد سرطانزا (carcinogenic) چه جایگاه مشخصی در این فرایند دارند. مساله اصلی این است که بسیاری از این مواد از جمله آلودگی هوا موجب صدمه مستقیم به دیانای نمیشوند.
این تیم تحقیقاتی برای شناخت بیشتر این مساله افراد غیرسیگاری را در کشور انگلیس مورد بررسی قرار داد. هر چند بیشتر موارد سرطان ریه ناشی از مصرف دخانیات است، اما حدود ۱۰ درصد موارد صرفا ناشی از آلودگی هوا است.
این تیم گزارش داد که یک آلودگی خاص موسوم به ماده ۲.۵ (PM ۲.۵) به نظر میرسد که مقصر اصلی است. مکانهایی که این ماده بیشتر است، ارتباط بیشتری با سرطان ریه نامرتبط با سیگار دارند.
این تحقیق از دو جنبه اهمیت دارد: یکی اینکه به شناخت بهتر ارتباط بین آلودگی هوا و تشکیل تومورهای سرطانی کمک کرده و دیگر اینکه دانشمندان را به یافتن راهی برای جلوگیری از تشکیل تومورها راهنمایی میکند.
این یافتهها دانشمندان را امیدوار کرده است که روزی مردم ساکن در مناطق آلوده بتوانند با خوردن یک قرص از ایجاد سرطان پیشگیری کنند.
با توجه به افول کیفیت هوا در سراسر جهان، هر کدام از ما ممکن است مصرف کننده این دارو باشیم.
انتهای پیام/