صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۲ - ۲۳ شهريور ۱۴۰۱
به همت یک شرکت دانش‌بنیان؛

ایران در جمع تولیدکنندگان تیغ‌های جراحی قرار گرفت

یک شرکت دانش‌بنیان موفق شد تیغ‌های جراحی به ضخامت ۶۰ نانومتر را بومی‌سازی کرده و ایران را در جمه تولیدکنندگان این ابزار قرار دهد.
کد خبر : 806003

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، شهریار همایون فرمنش مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان با اشاره به بهره‌مندی از فناوری بومی تجهیزات پزشکی ایران‌ساخت گفت: یکی از محصولات این شرکت پمپ تزریق خون است، بسیاری اوقات امکان تزریق خون به صورت معمولی وجود ندارد. زیرا خون حاوی گلوبول‌های قرمز است و در تزریق معمولی ممکن است این گلوبول‌ها دچار شکستگی شوند.

در برخی موارد نیز رگ‌های بیمار قابلیت تزریق عادی را ندارد. همچنین گاهاً در موارد اورژانس بیمار به صورت فوری به حجم بالای خون نیاز دارد و تزریق قطره قطره آن به صورت سرم عادی در مدت زمان طولانی مطلوبیت درمانی ندارد. از این رو در اینگونه موارد از دستگاه پمپ تزریق خون استفاده می‌شود.

کیفیت مشابه نمونه خارجی

این دستگاه ایران ساخت که توسط یک شرکت دانش‌بنیان با نصف قیمت محصول مشابه اتریشی و آمریکای تولید می‌شود، علاوه بر برخورداری از کیفیت مشابه محصول خارجی، برعکس نمونه‌های وارداتی، دارای خدمات پس از فروش و ضمانت نیز دارد.

دیگر محصول شرکت تیغ‌های جراحی هستند. تولید تیغه‌های جراحی علیرغم ظاهر ساده‌ای که دارند، نیازمند فرایندی پیچیده و فناورانه است. برای تولید این تیغه‌های جراحی به ۴ گلوگاه تکنولوژیک نیاز است که از جمله آن‌ها می‌توان به فرایند حرارت دهی استیل اشاره کرد.

دقت بالا در ساخت

معمولاً بیشترین دقتی که دستگاه‌های CNC از آن برخوردار هستند، یک صدم میلی‌متر است، در حالی که نوک تیغ‌های مخصوص اعمال جراحی ۶۰ نانومتر است که با میکروسکوپ معمولی نیز قابل مشاهده نیست و باید برای سنجش اندازه آن از میکروسکوپ الکترونیک بهره برد. به گفته مدیران این شرکت در حال حاضر ۶ کمپانی در دنیا تیغ‌های جراحی تولید می‌کنند و ایران نیز، جدید‌ترین عضو باشگاه تولید کنندگان این محصول به شمار می‌رود.

به گفته این فعال فناور، در سال‌های اخیر زیست‌بوم تجهیزات پزشکی به کمک معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری شکل گرفته است که صد‌ها شرکت دانش‌بنیان را شامل می‌شود. ما به نوبه خود تلاش کردیم تا بر روی تولید تجهیزات و دستگاه‌های متمرکز شویم که یا در داخل کشور وجود ندارد و یا آنکه نمونه خارجی گران باشد و تهیه آن به دلیل تحریم با سختی‌های مواجه باشد، تا بتونیم کار را برای پرسنل درمان آسان‌تر کنیم.

انتهای پیام/4144

انتهای پیام/

ارسال نظر