کشتیگیران در جهانی کار را تمام شده میدانستند/ شرایط سنی بنا برای ادامه دادن سخت است
علی اشکانی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیم ملی کشتی فرنگی در مسابقات جهانی گفت: به نظرم نتایج به دست آمده با توجه به نبود تیمهای روس، بلاروس، کوبا و تیم ناقص اوکراین، دور از انتظار بود. تیم صربستان با وجود میزبانی، اما نتوانسته بود در برخی از اوزان کشتیگیر بیاورد. به طور مثال آنها در وزن ۱۳۰ کیلوگرم کشتیگیر نداشتند. من فکر میکنم تیم ملی با این شرایط یا در خواب بود و یا کار را تمام شده میدانست. خیلی از کشتیگیران جمله علی گرایی توان کشتی گرفتن نداشتند.
وی ادامه داد: متاسفانه وضعیت آمادگی جسمانی کشتیگیران بسیار ضعیف بود. بدنها تحلیل رفته بود و شادابی مورد نظر را نداشت. حتی کشتیگیرانی که موفق به کسب مدال هم شدند مثل محمدرضا گرایی و ساروی چنین شرایطی داشتند. در حالی که میتوانستند خیلی بهتر کشتی بگیرد. هیچ یک از فنهای که گرایی میزد، کامل نبود و این نشان میداد بدنهای آنها به لحاظ جسمانی در شرایط ایدهآل نبود. این عدم آمادگی یا به خاطر بیش از اندازه تمرین کردن بوده یا کم تمرین کردن که این موضوع را باید کادر فنی پاسخ دهد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا وقت خداحافظی بنا از تیم ملی کشتی فرنگی رسیده یا خیر، عنوان کرد: بنا و همکارانش ۲۰ سال در تیم ملی حضور داشتند، آنها زحمت زیادی کشیدند. اما این حضور ۲۰ ساله تنها منجر به کسب دو بار روی سکو رفتن شده است. آیا این کارنامه برای کسی که ۲۰ سال در تیم ملی حضور داشته قابل قبول است؟ در این ۲۰ سال ما چقدر به مربیان دیگر فرصت دادیم تا کار او را با سایر مربیان مقایسه کنیم؟! ضمن اینکه آنها در تیم ملی هر کس را که خودشان دوست داشتند و بدون انتخابی دعوت میکردند. من قصد تخریب ندارم، اما واقعیت کشتی فرنگی همین است و ما نباید آن را نادیده بگیریم.
اشکانی تاکید کرد: در حال حاضر در تیم ملی کشتی فرنگی بهترین کشتیگیران را داریم. حتی نفرات دوم و سوم ما همه جزء بهترینها محسوب میشوند. من نمیدانم با این شرایط چرا تا به این اندازه از برگزاری انتخابی میترسیم. قطعا اگر انتخابی برگزار میشد و کشتیگیران بر اساس یک چرخه دوبنده تیم ملی کشتی فرنگی را میپوشیدند شرایط طور دیگری رقم میخورد. از بین ده نفر حاضر در مسابقات جهانی تنها امین میرزازاده در وزن ۱۳۰ کیلوگرم از طریق انتخابی به اردوی تیم ملی اضافه شد. در مسابقات جهانی در وزن ۱۳۰ کیلوگرم نزدیک به ۳۰ کشتیگیر حضور داشتند که از بین آنها چند نفرشان خیلی خوب بودند. یکی از آنها رضا کایال بود که متاسفانه میرزازاده در برابر او شکست خورد. این کشتیگیر به زمان خداحافظی از کشتی هم رسیده است. دیگری کشتیگیر گرجستانی بود که میرزازاده توانست او را شکست دهد. دیگر کشتیگیران ما به غیر از ساروی همگی به کشتیگیران خیلی معمولی نتیجه را واگذار کردند. در صورتی که به لحاظ تاکتیکی و فنی هیچ یک از آنها به کشتی گیران ایرانی قابل مقایسه نبودند. همانطور که گفتم من به هیچ عنوان قصد تخریب ندارم، اما باید واقعیتهای کشتی فرنگی را ببینیم. کشتی گیران ما در مسابقات جهان خیلی ضعیف ظاهر شدند و و این نتایج همه را ناامید کرد.
وی ادامه داد: یک زمان یک مربی برای تیم ملی مثمرثمر است و نتایج خوبی کسب میکند، اما در یک دوره این اتفاق نمیافتد. محمد بنا برای کشتی ایران زحمت زیادی کشیده، اما شرایط سنی و فشار روحی روانی که روی اوست کار را سخت میکند. من این شرایط را درک میکنم، ضمن اینکه افرادی هم که کنار او در تیم ملی هستند یا کمتجربه یا بی تجربه هستند. با این حال من فکر میکنم با این شرایط سنی و فشار و استرس که روی اوست نباید بیشتر از این ادامه دهد. زمانی که بعد از المپیک ریو بنا قهر کرد، من فکر میکردم دیگر به تیم ملی بر نمیگردد، اما اصرارهای بیش از اندازه باعث شد که بنا دوباره برگردد در مسابقات جهانی پارسال هم حضور داشت.
اشکالی خاطرنشان کرد: این فشار روحی روانی قطعاً سخت و طاقت فرسا است و هر کسی نمیتواند آن را تحمل کند. یک زمانی اصرار بیش از اندازه دوستان کار دست افراد میدهد. محمد بنا بزرگ است و هرجا که باشد و در قامت هر پست یا منصبی باشد، میتواند به کشتی فرنگی کمک کند و این برای همه ما ارزشمند است.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/